Blogger Widgets

2015. január 10., szombat

Kiegészítés a képregényhez


Sziasztok!

Cassie válaszolt néhány kérdésre a képregénnyel kapcsolatban, íme a válaszok. 
Figyelem! A bejegyzés A hercegnő spoileres!

Először is tisztázta az egész nagybácsi helyzetet: eredetileg a Lightwoodok gúnyneve lett volna ebben a párbeszédben, mire Cecily azt válaszolta volna, hogy Will az egyetlen Herondale nagybácsi. De aztán a szóviccet behozta Cassie később, így innen törölte, csak elfelejtette javítani. Javítva lesz, és amint megtudjuk, hogyan, javítom én is. 


A másik kérdés pedig, ami bennem is felmerült és nekem is furcsa volt: Tessa miért Jemnek mondja meg először, hogy gyermeket vár és nem Willnek? 
Nos, a válasz abszolút logikus. 

Ugyanis abban a bizonyos jelenetben nem Tessa mondja el Jemnek, hogy terhes, hanem fordítva. Tessa nem biztos benne, hogy lehet-e gyereke, a Néma Testvérek pedig orvosok is - és most Jem megerősítette, hogy Tessa terhes. Így Tessa az, aki visszakérdez, hogy biztos-e, nem fordítva. Tehát gyakorlatilag akkor tudja meg a hírt, Jemtől, és Will az, akinek először elmondja. Így már azért elég más a helyzet. 


Illetve ha már babás kérdések: 
Cassie megerősítette, hogy Tessának elvben lehetnek gyermekei Jemtől, ha akarnak. 
Eddig is megvoltak a teóriák ezzel kapcsolatban, és ezzel megerősítést nyert a lehetőség. Ez konkrétan azt jelentené, hogy a TDA idején születő esetleges Tessa-Jem babák féltestvérei lennének a TLH főszereplőinek, akik már 100 éve halottak a TDA idején. Tehát Jem és Will gyermekei testvérek lennének, egy évszázad távolságból. 
Illetve a minap szaladtam bele Tumblr-en egy viccesen bonyolult levezetésébe ennek a bizonyos Jem-Tessa babának. Ugyanis ha fiuk születik, elég nagy esély van rá, hogy Williamnek nevezik majd el Will után. 
Ez pedig azt jelenti, hogy lesz nekünk egy:
  • William Herondale
  • James Herondale
  • James Carstairs
  • William Carstairs
És egészen új értelmet nyerne az is, hogy kikre is gondolunk, ha azt mondjuk: Heronstairs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets