Blogger Widgets

2012. november 3., szombat

Teaser világszerte

Sziasztok!

Egy francia rajongói oldal kérdésére válaszolva Martin Moszkowicz, a Csontváros film producere elmondta, hogy a teaser előzetes nem csak Amerikában lesz látható.Záró buli

Sziasztok!

Cassie már írta Twitteren, hogy lesz valamiféle búcsúbuli a forgatás végén. 

Most két stábtagnak, Dawn Rivardnak és Karola Dirnbergernek köszönhetően tudjuk, hogy ezt a bulit ma éjjel tartják. 


Jövő héten több poszt is várható a forgatással kapcsolatban. Egyrészt lesz egy cikk arról, hogy most akkor vajon túl gyors volt-e a forgatás vagy nem. Lesz toplista arról, hogy miért szerettük a Csontváros forgatását és hogy miért szeretjük a szereplőgárdát, és a kedvenc forgatási képeimet is összegyűjtöm. :D

Addig is pedig jó bulizást a stábnak és a szereplőknek!

Cassie kérdezz-felelek

Sziasztok!

Cassie rengeteg rajongói kérdésre válaszolt a helyszínen, és nagyon érdekes dolgokat árult el. (Valahogy az olvasói találkozókon mindig többet mond. :D)

Íme:
 • Cassie macskadémon volt Magnus partiján.
 • Az Infernal Devices végén néhány szereplő boldog, néhány szomorú.
 • Cassie szerint a szereplőgárda élőben még sokkal jobb, mint képen. Godfrey isteni, gyönyörű és szép.
 • Cassie kedvenc rúnája a rettenthetetlen rúna.
 • Az utolsó könyvben sok Magnus/Alec lesz. Olyan mint a (sajnos ezt nem tudom lefordítani, mert úgy elveszik a poén – Deszy) 50 shades of gay. Ezt Jemima mondta Kevinnek, amikor megkérdezte, mennyi 18-as jelenete van Malecnek. :D
 • Ha nem lenne férje, Cassie Henryvel szeretne együtt lenni az ID-ből.
 • A parabatai párja Alec lenne, mert ő olyan gyakorlatias, de amúgy Will és Jem is.
 • Clockwork Prince SPOILER!!! Magnus úgy érzi, hogy felelős Willért, és kicsit bele is van zúgva.
 • Cassie előnyben részesíti Willt Jace-szel szemben.
 • Cassie az éjjeliszekrényen tart egy jegyzetfüzetet, és a telefonjába is szokott írni.
 • Simon és Tessa hasonlítanak leginkább Cassie-re.
 • Cassie szerint a teaser elképesztő.
 • Cassie szerint a színészek kicsit túlképzettek a filmhez. (Szerintem nem. :P A Csontváros megérdemli a legjobbakat. :D – Deszy)
 • Cassie szeretné, ha a CoHF borítóján mindenki rajta lenne. (Az eddigi kívánságait mindig teljesítették a borítóval kapcsolatban – Deszy)
 • A Dark Artifices szereplői sötét szerepet játszanak a CoHF-ben.
 • A Clockwork Princess valamilyen módon kötődik a Lady Midnighthoz. (A Dark Artifices első része.)
 • Cassie és rajta kívül a helyszínen többen kifejezték azt a kívánságukat, hogy a Florence And The Machine zene legyen a filmben. (Az ő klipjükben egyébként már szerepelt Jamie, és sokan akkor látták meg benne igazán Jace-t. Ez az a klip, ha valaki még nem látta: https://www.youtube.com/watch?v=zMBTvuUlm98)

Josh!

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon kíváncsi voltam kedvenc írónőnk hites urára. Ugyanis annyit hallottunk már Joshról, és annyira szimpatikus volt a történetek alapján, de látni még soha nem láttuk. (Legalábbis én lemaradtam róla.)

És most, végre!

Szóval itt van Cassie férje, Josh:


Ajándékok a dedikálásról

Sziasztok!

A lemosható tetkóról már írtam, most itt van élesben is, filmes könyvjelzővel. :) A torontói dedikáláson osztják. :D (Még mindig túl messze...)


Cassie dedikál

Sziasztok!

Cassie jelenleg is dedikál Torontóban. Nem tudjuk, mikor lesz vége, mert Cassie azt írta, hogy addig dedikál, amíg van ember. :)

Addig is két kép:
Még több képet itt találtok: http://pics.lockerz.com/s/258601627

Cassie jó pár kérdésre is válaszolt, azokat is hozom. :)

Kili poszter

Sziasztok!

Újabb A hobbit posztert kaptunk Aidan Turnerrel. :)


Cassie az előzetesről

Sziasztok!

Tegnap sokan faggatták Cassie-t Twitteren az előzetesről, és bár túl sok konkrétumot nem mondott, de azt már tudjuk, hogy ő lett, és idézem: "cool".
És azt is elárulta, hogy bár teaserről van szó, azaz csak néhány másodperces, tényleg beharangozó lesz, nem csak a főcímről van szó, mást is látni fogunk.
(Mellékes infó, hogy Harald Zwart azt mondta, hogy Magnust majd a teaserben láthatjuk először, szóval...)

Cassie átveszi az uralmat

Sziasztok!

Tegnap Cassie a forgatáson volt, és átvette az uralmat Kevin Twitter fiókja felett. De nem kellett félteni, hamar visszaszerezte az irányítást. De tök aranyosak. :)A végzet ereklyéi címek - Sebastian szemszög

Sziasztok!

Már több olyan poszt volt, amiben az volt a téma, hogy vajon mi lenne az egyes kötetek címe, ha más szemszögből játszódnának. Ezek persze vicces posztok, senki ne vegye őket komolyan! :)

Most Sebastianon a sor. 

 • Tettessük azt, hogy nem is létezem Városa
 • Most már tényleg unom a várakozás, apa Városa
 • Ó, helló, én igazából a fél démon vagyok, és azért jöttem, hogy elvigyelek az apánkkal Városa
 • Haha, azt hiszitek, hogy halott vagyok Városa
 • Semmi sem jobb, mint a családi újraegyesülés Városa

2012. november 2., péntek

Jamie és Lily

Sziasztok!

Újabb lesifotók érkeztek Jamie-ről és Lilyről, ezúttal egy tegnapi yorkville-i galérialátogatásról.


Hivatalos Facebook oldal - Idézet Magnustól

Sziasztok!

A film hivatalos Facebook oldalán szép lassan adagolják a dolgokat: mérföldköveket tesznek fel a könyvekkel és a filmmel kapcsolatban, és idézeteket osztanak meg.

Ezúttal Magnustól.


Nemzetközi forgalmazók

Sziasztok!

Martin Moszkowicz tweetjeiből tudjuk, hogy tegnap nemzetközi filmforgalmazókkal tárgyaltak a Csontváros filmmel kapcsolatban, és a hírek szerint jól ment a dolog.

Az esetleges magyar forgalmazóról nincsen hír. Írtam Martinnak, hogy megkérdezzem ezzel kapcsolatban, egyelőre azonban nem válaszolt. Lehet, hogy nem is mondhatja el idő előtt. :) Mindenesetre reménykedjünk, hogy kapunk magyar forgalmazót minél hamarabb. :)

Mindenesetre az IMDb szerint (ami nem mindig megbízható), eddig ezekről az országokról tudunk:

Argentina 22 August 2013
Australia 22 August 2013
Singapore 23 August 2013
Sweden 23 August 2013
UK 23 August 2013
USA 23 August 2013
Denmark 29 August 2013
Germany 29 August 2013

TOP5 hősnő

Sziasztok!

Az E! Online készített egy kis összeállítást öt olyan hősnőről, akik sokkal jobbak, mint Bella Swan a Twilightból. 

És nem meglepő módon Clary is felkerült erre a listára, méghozzá a harmadik helyre. 


3. Clary Fray, The Mortal Instruments: City of Bones: In the flick out August 2013, after New Yorker Clary (Lily Collins) comes home to find her mother missing and a demon from another world wreaking all sorts of havoc on her apartment, the 15-year-old slays the beast. She then joins up with a kickass group of Shadowhunter teens to uncover the truth about her mother and learn how to handle any other baddies she might encounter.


A lista első helyén egyébként Katniss Everdeen végzett, második Elena Gilbert a Vámpírnaplókból, Clary után a negyedik Blair Waldorf, ötödik pedig Hermione Granger.

Clary vs. Leo Valdez

Sziasztok!

Az Epic Characters versenyben Clarynek ezúttal Leo Valdezzel kell megküzdenie a Percy Jackson sorozatból. Róla érdemes még azt is megjegyezni, hogy ő ejtette ki Jace-t. A versenyben egyelőre magasan vezet Clary előtt, szóval minden szavazatra szükség van.

ID fanart

Sziasztok!

Ezt a képet Orlissa készítette. :) Köszönjük, hogy beküldte, nagyon szép lett. :DRobert Sheehan a Dynamoban

Sziasztok!

Ezt a videót Márti küldte be nekünk. Neki ezúton is köszönjük! :)

Emlékeim szerint korábban már volt fent a blogon egy részlet belőle, de az angol volt, rossz minőségű, és ahogy már írtam is, csak részlet.

A lényeg: szerepel benne Robert Sheehan, a mi Simonunk. Egészen pontosan a 17. perctől.


Teaser a BD2 előtt?

Sziasztok!

Nos, miután megcáfoltam, hogy a Breakind Dawn második része előtt lesz majd a Csontváros első teaser előzetese, most nem kizárt, hogy mégis összejön a dolog. 

Legalábbis Martin Moszkowiczék erről tárgyalnak, és remélik a legjobbakat:Ez nyilvánvalóan azért igényel nagyobb tárgyalásokat, amiket korábban írtam is. (A Twilight filmeket a Summit/Lionsgate készíti, míg a Csontvárost nem.)

Ez pedig azt jelentené, hogy az előzetes november 16-án érkezne. És valóban roppant hatásos lenne marketing szempontból, hiszen a Twilight utolsó része után kiéhezett rajongók megtalálhatnák a Csontvárosban rajongásuk következő tárgyát.

Amint lesz friss az ügyben, hozom! :D

Harald képe a forgatásról

Sziasztok!

Harald Zwart, a rendező újabb képet osztott meg, ezúttal a forgatás helyszínéről és magukról.
Én meghaltam a szerelésén. XD


2012. november 1., csütörtök

Coraline

Sziasztok!

Bizonyára sokan tudjátok ki Neil Gaiman, és ismeritek tőle a Coraline-t is. (Ha mégsem így lenne: Neil Gaiman híres író, többek között a Coraline, a Csillagpor, a Sosehol és az Amerikai istenek szerzője.)

A Coraline most ünnepli tizedik születésnapját. Ennek örömére pedig több híres írót felkértek arra, hogy olvassák fel a történet egy-egy fejezetét. A felkért írók között van Holly Black, Cassie barátnője, és maga Cassie is, aki egyébként a nyolcadik fejezetet olvassa fel.

Ha szeretnétek megnézni, meghallgatni, kattintsatok ide.  The Physician

Sziasztok!

Elyas M'Bareknek jövőre jó éve lesz. A Csontvároson kívül kijön még egy filmje, aminek a címe The Physician, Elyas pedig Karimot alakítja majd. Ebben olyan nagy nevekkel szerepelhet együtt, mint Ben Kingsley vagy Stellan Skarsgard. 

A történet egyébként a tizenegyedik századi Perzsiában játszódik, a főhős pedig egy orvos, aki azért, hogy tanulhasson, zsidónak tetteti magát, mert keresztényeket nem tanítanak az iskolában.

A filmről a The Hollywood Reporter írt cikket, amiben Elyas neve is feltűnik.

Budgeted at $35 million and with a cast that includes not only Oscar winner Kingsley but also Stellan Skarsgard (The Avengers), Olivier Martinez (Unfaithful) and rising German star Elyas M’Barek (The Mortal Instruments: City of Bones), Physician is a world away from the low-budget schlock of Innocence of Muslims.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Addig is egy kép:

 
Ha esetleg valaki nem ismerné meg újdonsült vámpírunkat, ő az a jobb szélen, narancssárgában. :)

Árnyvadász jelmezbemutató

Sziasztok!

Tegnap sokan választották azt, hogy Halloween alkalmából Árnyvadásznak öltöznek.

Az alábbi linkeken néhány ilyen képet szedtek össze, ha van kedvetek, nézzétek meg őket! :)

ID Fanart - Kész verzió

Sziasztok!

A héten korábban feltettem egy rajzot Tessáról, amit Kátai Veronika készített. Most elkészült a végleges verzió, és ezt is elküldte nekünk, hogy gyönyörködhessünk benne. :) Íme:2012. október 31., szerda

"Hivatalos" Happy Halloween

Sziasztok!

A hivatalos filmes Facebook oldal is boldog halloweent kíván:


Előzetes a BD2 előtt? Nem!

Sziasztok!

Ide is felteszem, hátha valaki nem látta a Facebook oldalon.

Felmerült a gondolat, hogy a Breaking Dawn második része előtt mehetne a Csontváros teaser előzetese. (Mint annak idején pl. a Hunger Games előzetese a Breaking Dawn első része előtt ment.)

Nos, nem szeretnék senkit elkeseríteni, de ez nem fog összejönni. THG előzetese azért ment a BD előtt, mert ugyanaz a filmstúdió készíti a két filmet. (Illetve ugye a Twilight Summit volt, de azt megvette a Lionsgate, a THG meg alapból Lionsgate...)
A másik, hogy már megvan, minek az előzetese lesz majd a BD2 előtt, ez pedig nem más, mint az A burok. :)

Cassie egy rajongóval Torontóban


MI?

Sziasztok!

Ez... Engem konkrétan sokkolt. Mutatom:


A kérdés:
Ha az egyik parabatai meghal, mi történik a másikkal? 

Cassie válasza:
Meglátjátok. 

MI??? KI???
Csak összefoglalásként az általunk ismert parabatai párok eddig kb. időrendben:

Jem Carstairs és Will Herondale
Michael Wayland és Robert Lightwood (egyikük már meghalt, tehát ez a páros kilőve)
Valentine és Luke (Luke alvilági lett, így a kötés megszűnt, és Valentine már halott, szóval ők is kilőve)
Jace és Alec
Emma és Julian

Valahogy nem hiszem, hogy utóbbi párosról van szó, mert az ő sorozatuk még el sem kezdődött.
Tehát ez nagy eséllyel azt jelenti, hogy vagy Jem vagy Will vagy Jace vagy Alec vagy (ezek bármilyen kombinációja) meg fog halni. o.O És azt is tudjuk, hogy a CoHF halottai valóban halottak lesznek, és nem térnek vissza a halálból.

A kérdés marad: MIÉRT? KI? MIKOR? HOGYAN? MIÉRT?

Mai forgatás

Sziasztok!

Már rég volt, hogy konkrét hírt és képet kaptunk a forgatásról. A Wellington Advertister szerint azonban ma a Csontváros film forgatásának helyszíne Guelph-Eramosában van/volt.

És még képet is kaptunk:


Ki minek öltözne?


Clary - Valami aranyosnak, pl. tündér, angyal
Isabelle - Valamilyen szexi ruhába
Simon - Csillagok háborúja jelmezbe
Alec - Robin Hood jelmezbe
Magnus - Valamilyen csillogóba
Jace - Ő természetesen Jace-ként menne

Magnus győzködi Alecet...

Sziasztok!

Ennek az angol verzióját most találtam Tumblr-ön, és annyira tetszett, hogy le kellett fordítanom. :)

Magnus próbálja meggyőzni Alecet, hogy öltözzön be Halloweenra...

Magnus: De annyira cuki!
Alec: Nem érdekel, nem hagyom el ebben a házat. 
Magnus: De nézd, megy a szemedhez!
Alec: Én ezt nem veszem fel.
Jace: Szerintem jó.
Alec: Te maradj ki ebből!
Magnus: Őszintén, nem tudom, mi bajod van azzal, hogy szobalánynak öltözz.

Valaki már látta is...


Ez a bizonyos Twitter felhasználó már látta a teaser trailer korai változatát. :) Ugye irigyeljük?

3-an a TOP8-ban

Sziasztok!

Kialakult a Hősnők viadala TOP8-as mezőnye mindkét kategóriában. 


És a YA kategóriában a 8 között van Cassie három hősnője is: Clary, Tessa és Isabelle. 

Üröm az örömben, hogy a következő fordulóban Clary vs. Tessa párbaj lesz, utána pedig a továbbjutó Izzyvel küzd majd, amennyiben ő is továbbjut... :(

Mindenesetre örüljünk már ennek is, a mezőny elég erős. A teljes listát itt nézhetitek meg: http://konyvekhaboruja.blogspot.hu/2012/10/a-hosnok-viadala-top-8.html#more


Clary sem kutya... Hanem...

Sziasztok!

Na jó, ez annyira cuki. xDÁrnyvadászok - Még mindig imádom!

Sziasztok!

Nem bírom ki, ezt ki kell tennem. Én nem tudom megunni őket...

 

És hogy miért? Mind annyira... ők. Nézzétek Jamie/Jace-t, ahogy kicsit féloldalasan belép, és máris mindenkit úgy vizslat, mint potencionális veszélyt vagy információforrást. Tökéletesen ura a helyzetnek.

Aztán Jemima/Isabelle, az arcán látszik a félelmetes önbizalom és az egész járása is ezt sugározza.

Kevin/Alec pedig keres, a maga finom módján. Nem fenyeget senkit, nem sugárzik belőle valami félelmetes felsőbbrendűség, ő egyszerűen csak ő. És ha belegondolok, hogy ki után kutat... Magnus! <3

Újabb TMI és ID tökök

Cassie válaszolt

Sziasztok!

Cassie tegnap megint megválaszolt egy sor rajongói kérdést. Íme:


Á, Kevin és Jamie annyira aranyosak, amikor együtt forgatnak.

Olyan szerencsés vagy! Én is úgy szeretnék találkozni Kevinnel! Ötlet? Gyere el a Comic-Conra!

Milyen a forgatás utolsó hete? Kaotikus. Szomorú!

Mondanod kellene a szereplőgárdának, hogy jöjjenek el a dedikálásodra! Dolgoznak szombatonként. Nem mintha, nem látnánk őket szívesen. :)

A forgatás alatt bármikor sírtál? Hm... egy kicsit.

Hiányozni fog a forgatás? Meg az, hogy lóghattál a szereplőkkel? Hiányozni fog a szereplőgárda és a stáb. Főleg Harald. 

Milyen érzés, hogy film lesz a könyvedből? Szürreális.

Hiányozni fog Pajesz Pasi? A miénk tiltott szerelem.

Ki a legviccesebb szereplő? Jamie vagy Robbie.

Jemima elképesztő? Nagyon kedves. Talán a kedvencem. Vagy Aidan. Vagy Lily. Nehéz választani.

Milyen Kevin és Jemima testvéri viszonya? Épp mondtam nekik, hogy jó a testvéri felbosszantó dinamikájuk. 

És Lily és Robbie legjobb barát viszonya? Undorítóan cuki.

Szerinted Jamie illik Jace szerepére? Nem tudok elképzelni mást.

Vannak neked és a szereplőgárdának terveitek Halloweenre? Forgatunk.

Lesz valami parti, amikor befejezitek a forgatást? Igen, lesz egy záróparti. 

Robbie tudja, hogy vámpír lesz? Elég jól tudja. 

Láttad a teaser trailert, ami minket az őrületbe kerget? Válasz: :)

Elmondanád Kevinnek, hogy szeretem? Persze, de már foglalt.

Sírtál, amikor a CP2-t írtad? Igen

Van valami elképzelésed arról, hogy a ROBBIE JÖVŐBENI FELESÉGE cím elkelt-e már? Robbie mindenkit megkér. 

Mi a legviccesebb dolog Jamie-vel kapcsolatban? Nagyon invenciózusan káromkodik.

Mi a legfurcsább dolog, amit Robbie a forgatáson tett vagy mondott? Majdnem felgyújtott valakit. 

ID fanart

Sziasztok!

Ezt a gyönyörű rajzot Kátai Veronika készítette, és megosztotta velünk is. :DTMI tök

Sziasztok!

Újabb TMI tök, ezúttal felirattal és Church vagy Miau Ce-Tung bajszával. :PElőzetes - Mikor?

Sziasztok!

Tegnap feltettem az üzenetet, ami szerint nagyon hamar megkapjuk a teaser előzetesét a Csontváros filmnek.

Tegnap Cassie is elmondta, hogy szerinte ez mit is jelent:


Azaz szerinte ez még azt jelenti, hogy december előtt. :D

Robbie is beöltözött


Boldog TMI Hallooweent!


2012. október 30., kedd

Very Soon

Sziasztok!

Nézzétek csak mit kaptunk a hivatalos Facebook oldalon!


Vagyis: Teaser trailer - Hamarosan

Ezt Harald Zwart mondta, és csak annyit mondanék: nem jöhet elég hamar. :DRendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets