Blogger Widgets

2014. január 18., szombat

Új Love, Rosie jelenetfotók


Sziasztok!

Kaptunk néhány jelenetfotót Lily új filmjéből, a Love, Rosie-ból, melyben Sam Claflinnal, a Hunger Games Finnickjével szerepel együtt. A film egyébként a Csontvároshoz hasonlóan adaptáció, Cecelia Ahern regénye alapján készült. 



2014. január 17., péntek

Új Kevin képek


Sziasztok!

Ezek a képek még 10-én készültek Kevinről Beverly Hillsben.

 


Anita B. plakát Robbie-val


Újabb Lily képek



Trend lett: Hamuváros híreket akarunk!


Sziasztok!

Trend lett Twitteren a We Need City Of Ashes News, azaz a Hamuváros Híreket akarunk!


2014. január 16., csütörtök

2014. január 15., szerda

A CoHF megjelenéséről


Sziasztok!

Mindenhol és folyamatosan záporoznak a CoHF megjelenésével kapcsolatban a kérdések, úgyhogy inkább egy külön posztban igyekszem megválaszolni - vagy leginkább nem megválaszolni - ezeket. 


Mikor jelenik meg angolul?
Május 27-én

Honnan lehet megszerezni?
Meg lehet venni bármelyik könyvkereskedelmi hálózatnál, ahol árulnak angol könyveket, nagy eséllyel
kapható lesz, vagy meg fogják tudni rendelni nektek. Én a magam részéről a külföldi Bookdepository híve vagyok, ingyen szállítanak Magyarországra is, és eddig nekem minden rendben volt velük. De persze ott az Amazon is, a magyarok közül pedig a Bookline Cassie minden könyvét árulni szokta angolul.
Amire érdemes figyelni, hogy az eddigi infók alapján az extra belső borító csak az első kiadású könyvekben lesz, így érdemes időben előrendelni.

Mikor jelenik meg magyarul?
Az egyik kérdés, amire nem tudok válaszolni. És nem azért, mert buta vagyok és tájékozatlan, hanem egyszerűen azért, mert erre a kérdésre ilyen korán még a kiadó sem tud felelni. Nagyon sok dolog kell ahhoz, hogy meg tudják mondani, mikor jelenik meg a magyar verzió. Egyrészt tisztázni kell a jogi kérdéseket, be kell szerezni a fordítói példányt, le kell fordítani, meg kell szerkeszteni, korrektúrázni kell, fülszöveg kell, magyar borító stb. Ezek egyike sem két perces munka...
Ráadásul pontosan az emberi tényező miatt nehéz pontos időpontot mondani, ugyanis bármennyi imádjuk is Kamper Gergelyt, előfordulhat, hogy csúszik a fordítással.
Az eddigi kötetek közül a Mennyei tűz városa a leghosszabb, hosszabb minden eddig megjelent Cassandra Clare könyvnél, így nyilván a fordítás is hosszabb időbe telik majd. 
Emellett előfordulhat csúszás a nyomdában is, ahogy már nem egyszer volt rá példa.
És akkor csak összehasonlításul. A Mennyei tűz városánál rövidebb Clockwork Princess március közepén jelent meg, és nálunk november végén érkezett. Ehhez képest a Mennyei tűz angol megjelenése május vége és még hosszabb is...
Senkit sem akarok elkeseríteni, de jóslatom szerint örülhetünk, ha még ebben az évben, karácsony előtt megjelenik. És ezzel nem akarok elkeseríteni senkit, csak reális vagyok. Hiába rágjuk emiatt a kiadó fülét, a minőségi munkához mindenképp idő kell. 
(Ha valamiért rágni akarjátok a fülüket, akkor koncentráljatok a következő kérdésre!)
Amint persze van ennél pontosabb infó a megjelenésről, ígérem, hozom. De ilyesmire szerintem az angol megjelenés előtt semmiképp ne is számítsatok, de még utána is sűrű kérdőjelek között.

Lesz extra, belső borító a magyar kiadásban is?
Erre a válaszom megint csak egy határozott nem tudom.
A magam részéről sokat kampányoltam a családfáért is, több könyves bloggerrel egyetemben, és szerencsére Gergő is támogatott minket. A kiadó pedig megint nagyon nyitottan állt a kérdéshez és elérték, hogy megjelenhessen a családfa a magyar kiadásban is, még ha nem is teljesen olyan formában, mint az angol verzióban.
Viszont!
A családfa annak idején angol nyelven is csak az első kiadásokban volt! Ebből (meg abból is, hogy a korábbi extrákat sem kaptuk meg a magyar kötetekhez, hiszen eddig egyébként a Bukott angyalok városa óta minden kötet első kiadásához volt valami extra) egyértelműen következik, hogy az extrák nem alaptartozékai a történetnek. Magyarul ha a magyar kiadó, vagyis a Könyvmolyképző megveszi a Mennyei tűz városa jogait, akkor azzal nem jön egyértelműen az extra is. Ehhez külön engedély kell, érzésem szerint még pluszban fizetni is kell érte, bár ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos, ennyire részleteiben nem ismerem a dolgot. De meglepődnék, ha nem került volna plusz pénzbe. Emellett pedig költség szinten úgy is megjelenik, hogy plusz oldalak a könyvben, így nő a papír- és a nyomtatási költség is. 
És ez csak a családfa volt! A borítókról tudjuk, hogy alapból elég borsos áruk van, ezért sem az eredeti borítóval jelennek meg a Bane krónikák. Minden bizonnyal a plusz borítóra is érvényes ez az előbbiek alapján. Ezenkívül semmi sem garantálja, hogy ha hajlandó is a Könyvmolyképző fizetni érte, megkapja az engedélyt a jogtulajdonostól. 
De még mindig nincs vége. Ez az extra borító minden bizonnyal színes lesz, mint ahogy a rendes borítók is. Így egyértelműen nem lehet belefűzni a könyvbe úgy, mint a családfát. Egyrészt mert a nagy mérete miatt csúnyán félbevágná a képet a fűzés, másrészt elég ritka - bár kétségtelenül előfordult már -, hogy színes, fényeslapos oldalakt fűzzenek egy regénybe. Persze ez nem teszi megoldhatatlanná a dolgot, megjelenhet csak a kemény kötéses kötetekben a levehető borító belső oldalán - ahogyan az angol verzióban is -, vagy kivehető poszter is lehet. Esetleg ha drága, akár az is opció lehet, hogy a kiadó megveszi, és külön megvásárolhatjuk poszter formájában. 

Tehát látszik, hogy egyelőre rengeteg a kérdőjel, nem olyan egyszerű a helyzet, mint amilyennek elsőre tűnik, még akkor sem, ha a szándék esetleg megvan. 
De amíg nem láttuk, hogy hogy is néz ki a belső borító pontosan, minden csupa kérdőjel marad. Tehát szintén azt tudom mondani, hogy nem gondolnám, hogy a kiadó hevesen gondolkozni fog a dolgon addig, amíg pontos infójuk még nincs is róla, hogy hogyan néz ki a dolog és érdemes-e rá időt, pénzt és energiát áldozni. 

Mindenesetre ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a lelkesedés megmutatása nem árthat, tehát lehet szépen kérni a kiadót, hogy szerezzék meg nekünk ezt is! És akkor onnantól kezdve marad még nekünk a reménykedés.
Annyit meg tudok ígérni, hogy én ezért is fogok kampányolni, ahogyan a családfáért.

Pontos infót szerintem még jó pár hónapig ne várjatok, a családfa is csak a megjelenés előtt közvetlenül derült ki.

Cassie megjegyzései a borítóhoz


Sziasztok!

Összegyűjtöttem Cassie megjegyzéseit és válaszait a CoHF borítóval kapcsolatban Twitterről és Tumblr-ről.


  • A borítón Clary és Sebastian vannak
  • A belső borítón: Jace, Alec, Izzy, Simon és Maia (Magnus azért nincs, mert 5-en fértek csak el, és Magnus úgyis szerepel a Bane krónikák borítón)
  • Sebastiannek angyalszárnyai vannak a borítón, de korábban volt az Üvegváros borítóján is
  • Clarynek mindig fekete szárnyakkal álmodik Sebastianről.
  • Clary kezében nem szeráfpenge van
  • Az extra, belső borítót is láthatjuk majd, de Cassie még nem tudja, mikor
  • Clary fehéret visel, és nem ok nélkül. A könyvben egy bizonyos résznél fehéret visel. 
  • Érdekes részletek vannak a borítón, főként a fegyverekkel kapcsolatban
  • Ha közelről nézzük a borítót, láthatjuk Clary nyakában a nyakláncát
  • A borítón látható rúnák nem a filmből és a kódexből származnak, tehát nincs konkrét jelentésük

Jamie Burberry hirdetése


Sziasztok!

Nézzétek csak, ezt Lupi fotózta nekünk!


Új design és visszaszámláló a hivatalos oldalon!


Sziasztok!

A Cassie Árnyvadász sorozatához tartozó hivatalos oldal új designt kapott, immáron már az utolsó kötethez illeszkedik! Emellett pedig egy visszaszámlálót is láthatunk az oldalon. Számoljátok ti is a napokat az angol megjelenésig!


A szöveg szerint egyébként: A vég a kezdet is...

Két Malec fanart Cassandra Jeantől


Sziasztok!

Cassandra Jeant is megihlette a tegnapi láz, két Malex fanartot is készített. Tegnap egy igencsak szomorú fanarttal borzolta a kedélyeket, amelyben a halott Alec szelleme vigyáz Magnusra. Ma pedig egy boldogabb befejezéssel állt elő nekik.
De hangsúlyoznám, mindkettő fanart, egyik sem árul el semmit arról, hogyan végződik majd Alec és Magnus sztorija, ez a két kép Cassandra Jean fantáziájának szüleménye, nem pedig Cassie-é.


- Alec? - Hová mész? - Sehova.

Jamie jótékonysági célú videója


Sziasztok!

Még decemberben hoztam képeket arról, hogy Jamie egy kórházba látogatott, most pedig kaptunk egy videót arról, amelyben a kórházzal kapcsolatos jótékonykodásról beszél.


Lily a Ppaper Fashion magazon címlapján


A CoHF az Insiderben


Shared from the-witchlight-stone using Embeddlr
download/iPhone

A belső borító


Sziasztok!

Már írtam korábban az extráról, de akkor most részletek:


Ezen a részen láthattok egy kis sárgát, ami a placeholder borítón nem volt, pedig a háttér tekintetében minden más nem változott. 

És mivel tudjuk, hogy a belső borítón van a többi szereplő extraként (amiről már korábban írtam), meglehetős bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a sárga azért került bele, mert ennek a folytatása lesz a belső részen, azaz az extra kép legalább részben sárgás lesz.

Cassie pedig közben elárulta, kik lesznek a belső borítón:
JACE
ALEC
IZZY
SIMON
MAIA

Rossz hír: Magnus nem lesz a belső borítón, mert öt karakter fért el, és őt hagyták ki, mivel ő megkapja a saját borítóját a Bane krónikákkal.

Újabb trendek!


Sziasztok!

Clary ruhájának fehér színe mindenkit annyira felzaklatott, hogy most a Clary lett trend Twitteren! Aztán nem sokra rá már a Jace is.



Trend lett a CoHF!


Sziasztok!

Hivatalosan még ki sem jött, és a korán érkezett, rosszabb minőségű verzió is csak alig pár perce, de máris trend lett Twitteren a CoHF!


CoHF borító!




További frissítés várható infókkal, elemzéssel!

Tehát, ahogy láthatjátok, az előzetes jóslatoknak igaza lett!
Clary és Sebastian

Bár egyelőre nem látom élesen és jó minőségben a borítót, azért néhány gondolat:

  • Sebastiannek ugyanolyan fegyvertartója van, mint az Üvegváros borítóján, de a kard nem ugyanaz. HIVATALOS! CASSIE MEGERŐSÍTETTE, HOGY CLARY ÉS SEBASTIAN VANNAK A BORÍTÓN
  • Sebastian szárnya is felvet kérdéseket. Miért van szárnya? És van-e jelentősége annak, hogy fekete vagy ezt csak az árnyék teszi? Érdekesség: Clarynek volt egy álma, amiben Sebastiannek fekete szárnyai voltak.
  • Clary fehéret visel, ami a gyász színe. Bár az is igaz, hogy a fehér szín használata szép ellentétet teremt a "gonosz" és a "jó" között, ebben az esetben Sebastian és Clary között. 
  • Clary kezében nem szeráfpenge van, ezt Cassie megerősítette.

A belső borítóról ITT olvashattok. 

2014. január 14., kedd

A borítót a Time Square-en is reklámozzák!


Sziasztok!

Ma a Time Square-en is a borítót reklámozzák! Egész nap ment a kiírás, hogy a rajongók hol és mikor láthatják a borítót, és amint lehull róla a lepel, az információk helyett már a kivetítőn is a borító lesz!



Shared from cassandraclare using Embeddlr
download/iPhone

Kik lesznek a borítón? - Kis fejtegetés a megjelenés előtt


Sziasztok!

Volt már ilyen bejegyzés korábban is, de akkor most jöjjön a visszaszámlálás jegyében az én véleményem azt illetően, hogy vajon kik lesznek a szerencsések, akik a Mennyei tűz városa, az utolsó Végzet ereklyéi kötet borítójára kerülnek.

Nézzük előbb a tényeket! 

1. Az eddigi rendszer

A Csontváros, a Hamuváros és az Üvegváros címe mindig City of valami volt, és ehhez passzolva a borítón is mindig egy alakot láttunk. Ezzel szemben a második három kötetnél a cím második fele mindig kéttagú, a Bukott angyalok városa és az Elveszett lelkek városa borítóján pedig ennek megfelelően két alak látható. Mintegy jelezve, hogy ez már a második trilógia, és vannak elemek, amiben eltér az első három résztől, még ha egy sorozatként is kezeljük a Végzet ereklyéit.

Amennyiben ezt a rendszert követik - ami nagyon valószínű, és elejtett megjegyzésekből is következtethetünk rá -, akkor biztosan két alakot láthatunk majd a Mennyei tűz borítóján is.

2. Kik voltak az eddig borítókon?

Ilyen szempontból az első három rész borítója kevéssé lényeges, de azért leírom, hogy sorban Jace, Clary és Sebastian voltak a fedőlapokon. 
A negyedik és az ötödik borító már ennél érdekesebb. 
Minden esetben Claryt (hiszen mégis csak ő a főhősnőnk) és egy fiú szereplőt láthatunk a borítón. A Bukott angyalok borítóján Clary és Simon, az Elveszett lelkek borítóján pedig Clary és Jace van. 

3. Cassie korábbi válasza

Ugyan mostanában már semmit sem hajlandó elárulni a borítóról, 1,5-2 hónappal ezelőtt egy válaszában azt írta, hogy a borítón Claryt és még valakit láthatunk majd. Tehát Clary jelenlétére nem csak az eddigi borítók alapján lehet következtetni. (Ez persze még nem garantál semmit, mert előfordult már, hogy ennyi idő alatt változtak a tervek.)

4. A főbb szereplők közül nem voltak még borítón
  • Alec
  • Magnus
  • Izzy

5. Extra az első kiadáshoz

Azt is tudjuk, hogy a Mennyei tűz angol nyelvű, első kiadásos köteteihez is lesz egy extra, ami ezúttal a borítókhoz kapcsolódik. Ugyanis a borítók készítőjétől származik az extra, aki a borítókhoz stílusban hasonló posztert készített (már tudjuk, hogy elkészült) azokról a szereplőkről (is), akik nem szerepeltek az eddigi borítókon. 


Mire következtetek én ezekből?

A borítón ketten fognak szerepelni, az egyikük Clary, a rendszer alapján, és Cassie korábbi válasza alapján is. A másik alak nagy eséllyel férfi lesz, az eddigi rendszer ezt sugallja. Az extra miatt nem tűnik valószínűnek, hogy csak azért tesznek rá a borítóra valakit, mert ő eddig még nem volt borítón, hiszen mindenképp fogjuk látni a főszereplőket borítóképhez hasonló formában. A kétszemélyes borítókon már szerepelt Simon és Jace, így bármennyire is adná magát, hogy az utolsó köteten Clary és Jace legyen, ez az Elveszett lelkek után nem tűnik valószínűnek.
Így számomra a logikus választásnak Sebastian tűnik. Egyrészt mert elég népszerű szereplő, másrészt mert ő is, mint Jace és Clary, akik az eddigi kétszemélyes borítókon voltak, szerepelt már korábban borítón, és ez már csak Sebastianre érvényes. (Simon ilyen szempontból kivétel, várható volt, hogy a negyedik köteten ő lesz majd, mivel a második három kötet az ő történetének indult.) 
Ezenkívül még logikus választásnak tűnik azért is, mert mindig az szerepel a következő borítón, akit ez előző kötetben függővégben hagytunk. Az Üvegváros végén egyetlen szereplő történetét nem zártuk le, Simonét, Káin jele miatt, és ezért Clary mellett ő szerepelt a Bukott angyalok borítóján. A Bukott angyalok végén Jace eltűnése miatt vele kapcsolatban maradt függővég, az Elveszett lelkek borítóján ő volt Clary oldalán. A Elveszett lelkek végén pedig két nagy kérdőjelünk maradt: Jace, de ő már volt borítón és Sebastian (Erchomai), így adná magát. 
Ne feledjük azt sem, hogy az előző három kötet között az eredetileg sorozatzáró rész borítóján Sebastian volt, ez is kicsit utalhat rá, hogy a rengeteg szomorú esemény miatt a zárókötetre felkerül a "gonosz" is.
De a legfőbb ok, amiért azt gondolom, hogy Sebastian lesz a borítón, mert azt gondolom, hogy hatalmas szerepe lesz majd a záró kötetben. Egyrészt ő a főgonosz. Másrészt ő a főhősünk testvére, és úgy tűnik kereknek, ha erre a testvérháború dologra épül a zárás. Ráadásul sokan azt jósolják, hogy láthatjuk majd angyalt megidézni, ez pedig elég nagy dolognak tűnik alapjáraton is, és ahhoz is, hogy tulajdonképpen ő legyen az, aki megváltoztatja az Árnyvadász világot. (Cassie-től tudjuk, hogy a CoHF valami maradandó változást hoz, amit majd a TDA sorozatban tapasztalhatunk meg.)
Ha ránézünk a borító hátterére, amit már a placeholder borítónak hála láthattunk, akkor elég feltűnő a borongós hangulat. Minden sötét és komor vagy olyan, mint a tűz, mintha csak a pokolban járnánk. Ki is illene jobban ehhez a hangulathoz, mint Sebastian? (Arról nem is beszélve, hogy szóba került, hogy eljutunk ebben a részben egy másik világba is, és nem kizárt, hogy esetleg Sebastian is ott lesz, hiszen neki tűnik leginkább hazai terepnek a szó szerinti Pandemónium, a démonok lakhelye.)

Na, de túl sokat elemezgetem már. 
Az én jóslatom:
Clary és Sebastian

Ti mit gondoltok?

A Csontváros több kategóriában jelölt a Canadian Screen Awardson


Sziasztok!

A Csontváros filmet több kategóriában is jelölték a Canadian Screen Awardson, egészen pontosan a következőkben:

Achievement in Art Direction/Production Design
Achievement in Costume Design
Achievement in Make-Up
Achievement in Overall Sound
Achievement in Sound Editing
Achievement in Visual Effects

Ez a legjobb díszletet, legjobb kosztümöt, legjobb sminket, legjobb hangzást és a legjobb vizuális effekteket jelenti.

Lily videó a Golden Globe after-partyjáról

Két új Jamie videó a Burberry showjáról





Lily a Golden Globe after-partyján


Sziasztok!

Íme két kép Lilyről, amelyek a Golden Globe after-partyján készültek:

Jennifer Lopezzel


2014. január 13., hétfő

Lily a Golden Globe előpartiján


Sziasztok!

10-én Lily ott volt a Golden Globe előpartiján West Hollywoodban. Íme két kép az eseményről:



2014. január 12., vasárnap

Vasárnapi Vámpírok: Dracula 8. rész

Három napi Game of Thrones maratont szakítottam meg a Drakulával, azért, hogy a szokásos időben olvashassátok a beszámolómat. Ilyen kedves vagyok.
Ha már úgy is benne voltam a Game of Thronesban, jól jött, hogy egy középkori jelenettel kezdtünk, teljesen beleéltem magam, aztán át kellett váltanom fejben, hogy ez most nem Westeros, hanem London és a XIX. század. Tetszett, hogy belevették Vlad Tepest. Ugye Drakula eleve belőle indult, Bram Stoker onnan vette az ötletet, de ez a műben nem volt kimondva, ott Drakula csak Drakula volt. Na most rendesen körbejártuk ezt a témát, és azt is megtudtuk, hogyan lett Drakula vámpír. Ez nagyon tetszett.
Még mindig tetszik, ahogy Drakula taktikázik, és a vámpírvadász nő karaktere is bejön (eskü, ebben a részben ki se mondták a nevét, egyszer sem, nem csoda, hogy nem jegyzem meg). Lucy még mindig idegesítő, de legalább okos, Mina most meg leginkább csak az a tipikus hősnő volt, aki várja, hogy megmentsék. Jó, nem panaszkodom, egy ilyen helyzetből én sem verekedtem volna ki magam, de azért Minára ebben a részben csak az áldozat szerepét osztották.
A komikusan fröcsögő vér most még viccesebb, a GoT-ban azért van rendesen minden, és ott el is hiszem, hogy az tényleg vér, ezek után a Drakulában egy lerepülő végtag láttán röhögő-görcsöt kaptam.
Illetve ahogy fűzik a szálakat, kezdem azt hinni, hogy ezt egy évadosra tervezték, mert ahogy én tippelem ezek alapján, nem lesz jó a vége. Valaki meg fog halni előbb-utóbb, és erős a gyanúm, hogy ez Drakula lesz, de ez korántsem biztos. Ha a vámpírvadász hal meg, a sorozat folytatódhat, de ha Drakula, akkor nem sok értelmét látom. Persze még lehet variálni, visszahozni, nem most láttunk ilyet először (ugye, Sherlock rajongók?), de elsősorban az a kérdés, hogy lesz-e második évad, ez pedig a nézőszámtól és a pénztől függ.
De majd megtudjuk két rész múlva, igazam volt-e.

Anita B. - Kulisszák mögötti videó


Sziasztok!

Robbie új filmjéhez, az Anita B.-hez kaptunk egy kulisszák mögötti videót is.


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets