Blogger Widgets

2014. január 14., kedd

Kik lesznek a borítón? - Kis fejtegetés a megjelenés előtt


Sziasztok!

Volt már ilyen bejegyzés korábban is, de akkor most jöjjön a visszaszámlálás jegyében az én véleményem azt illetően, hogy vajon kik lesznek a szerencsések, akik a Mennyei tűz városa, az utolsó Végzet ereklyéi kötet borítójára kerülnek.

Nézzük előbb a tényeket! 

1. Az eddigi rendszer

A Csontváros, a Hamuváros és az Üvegváros címe mindig City of valami volt, és ehhez passzolva a borítón is mindig egy alakot láttunk. Ezzel szemben a második három kötetnél a cím második fele mindig kéttagú, a Bukott angyalok városa és az Elveszett lelkek városa borítóján pedig ennek megfelelően két alak látható. Mintegy jelezve, hogy ez már a második trilógia, és vannak elemek, amiben eltér az első három résztől, még ha egy sorozatként is kezeljük a Végzet ereklyéit.

Amennyiben ezt a rendszert követik - ami nagyon valószínű, és elejtett megjegyzésekből is következtethetünk rá -, akkor biztosan két alakot láthatunk majd a Mennyei tűz borítóján is.

2. Kik voltak az eddig borítókon?

Ilyen szempontból az első három rész borítója kevéssé lényeges, de azért leírom, hogy sorban Jace, Clary és Sebastian voltak a fedőlapokon. 
A negyedik és az ötödik borító már ennél érdekesebb. 
Minden esetben Claryt (hiszen mégis csak ő a főhősnőnk) és egy fiú szereplőt láthatunk a borítón. A Bukott angyalok borítóján Clary és Simon, az Elveszett lelkek borítóján pedig Clary és Jace van. 

3. Cassie korábbi válasza

Ugyan mostanában már semmit sem hajlandó elárulni a borítóról, 1,5-2 hónappal ezelőtt egy válaszában azt írta, hogy a borítón Claryt és még valakit láthatunk majd. Tehát Clary jelenlétére nem csak az eddigi borítók alapján lehet következtetni. (Ez persze még nem garantál semmit, mert előfordult már, hogy ennyi idő alatt változtak a tervek.)

4. A főbb szereplők közül nem voltak még borítón
  • Alec
  • Magnus
  • Izzy

5. Extra az első kiadáshoz

Azt is tudjuk, hogy a Mennyei tűz angol nyelvű, első kiadásos köteteihez is lesz egy extra, ami ezúttal a borítókhoz kapcsolódik. Ugyanis a borítók készítőjétől származik az extra, aki a borítókhoz stílusban hasonló posztert készített (már tudjuk, hogy elkészült) azokról a szereplőkről (is), akik nem szerepeltek az eddigi borítókon. 


Mire következtetek én ezekből?

A borítón ketten fognak szerepelni, az egyikük Clary, a rendszer alapján, és Cassie korábbi válasza alapján is. A másik alak nagy eséllyel férfi lesz, az eddigi rendszer ezt sugallja. Az extra miatt nem tűnik valószínűnek, hogy csak azért tesznek rá a borítóra valakit, mert ő eddig még nem volt borítón, hiszen mindenképp fogjuk látni a főszereplőket borítóképhez hasonló formában. A kétszemélyes borítókon már szerepelt Simon és Jace, így bármennyire is adná magát, hogy az utolsó köteten Clary és Jace legyen, ez az Elveszett lelkek után nem tűnik valószínűnek.
Így számomra a logikus választásnak Sebastian tűnik. Egyrészt mert elég népszerű szereplő, másrészt mert ő is, mint Jace és Clary, akik az eddigi kétszemélyes borítókon voltak, szerepelt már korábban borítón, és ez már csak Sebastianre érvényes. (Simon ilyen szempontból kivétel, várható volt, hogy a negyedik köteten ő lesz majd, mivel a második három kötet az ő történetének indult.) 
Ezenkívül még logikus választásnak tűnik azért is, mert mindig az szerepel a következő borítón, akit ez előző kötetben függővégben hagytunk. Az Üvegváros végén egyetlen szereplő történetét nem zártuk le, Simonét, Káin jele miatt, és ezért Clary mellett ő szerepelt a Bukott angyalok borítóján. A Bukott angyalok végén Jace eltűnése miatt vele kapcsolatban maradt függővég, az Elveszett lelkek borítóján ő volt Clary oldalán. A Elveszett lelkek végén pedig két nagy kérdőjelünk maradt: Jace, de ő már volt borítón és Sebastian (Erchomai), így adná magát. 
Ne feledjük azt sem, hogy az előző három kötet között az eredetileg sorozatzáró rész borítóján Sebastian volt, ez is kicsit utalhat rá, hogy a rengeteg szomorú esemény miatt a zárókötetre felkerül a "gonosz" is.
De a legfőbb ok, amiért azt gondolom, hogy Sebastian lesz a borítón, mert azt gondolom, hogy hatalmas szerepe lesz majd a záró kötetben. Egyrészt ő a főgonosz. Másrészt ő a főhősünk testvére, és úgy tűnik kereknek, ha erre a testvérháború dologra épül a zárás. Ráadásul sokan azt jósolják, hogy láthatjuk majd angyalt megidézni, ez pedig elég nagy dolognak tűnik alapjáraton is, és ahhoz is, hogy tulajdonképpen ő legyen az, aki megváltoztatja az Árnyvadász világot. (Cassie-től tudjuk, hogy a CoHF valami maradandó változást hoz, amit majd a TDA sorozatban tapasztalhatunk meg.)
Ha ránézünk a borító hátterére, amit már a placeholder borítónak hála láthattunk, akkor elég feltűnő a borongós hangulat. Minden sötét és komor vagy olyan, mint a tűz, mintha csak a pokolban járnánk. Ki is illene jobban ehhez a hangulathoz, mint Sebastian? (Arról nem is beszélve, hogy szóba került, hogy eljutunk ebben a részben egy másik világba is, és nem kizárt, hogy esetleg Sebastian is ott lesz, hiszen neki tűnik leginkább hazai terepnek a szó szerinti Pandemónium, a démonok lakhelye.)

Na, de túl sokat elemezgetem már. 
Az én jóslatom:
Clary és Sebastian

Ti mit gondoltok?

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szerintem is Clary és Sebastian lesz rajta,és tudom hogy az Elveszett lelkek városán már voltak,de én mégis a Clary-Jace párosnak örülnék jobban :) ,de ahogy te is nagyon jól leírtad,elég sok jel mutat Sebastianra és biztos így is gyönyörű lesz :) ,lehet hogy nem ide kellene írnom,de van valami hír a Hamuváros filmről (hogy egyáltalán van-e forgatókönyv,mikor kezdik el forgatni,stb...)?Előre is köszi a választ. :)

    VálaszTörlés
  2. Teljes mértékben egyetértek veled Deszy. Szerintem is Sebastian lesz a másik karakter, de kitudja? Lehet, hogy meg fogunk lepődni.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem elég valószínű hogy Clary lesz Sebastiannal, de én még azt is el tudnám képzelni hogy:Clary,Sebastian és velük még Jace is ottlegyen.végül is az ő hármas körük és kötődéssük is fontos!
    Jajj már nem is bírom kivárni! kb.hány órára várható a borító, nem tudjátok?:)

    VálaszTörlés
  4. Ott fog kijönni 7:00kor tehát nálunk hajnali
    egy körül!:)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem meg pont azért nem Clary és Sebastian lesz a borítón, mert a legtöbben erre számítanak:D

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets