Blogger Widgets

2015. április 25., szombat

Most épp ezen dolgoznak...


Sziasztok!

McG legutóbbi tweetje alapján most éppen a vizuális effekteken dolgoznak.


2015. április 24., péntek

20% kedvezmény a Könyvmolyképzőnél!


Sziasztok!

A Könyvfesztivál ideje alatt 20% kedvezmény jár minden Könyvmolyképzős könyvre a kiadó webshopjában, ráadásul 2 könyvtől ingyen szállítanak. 
Igen, Cassandra Clare könyveire is! Nehogy lemaradjatok.

A webshopot elérhetitek ITT, vagy az alábbi képre kattintva:

http://konyvmolykepzo.hu/?ap_id=Deszy

Animált Emma Cassandra Jeantől


Sziasztok!

Kaptunk egy újabb alkotást Cassandra Jeantől, ezúttal Emmáról. A különlegessége az, hogy rögtön mozog is!


2015. április 23., csütörtök

The Whitechapel Fiend hangoskönyv


Sziasztok!

Most, hogy megjelent a legújabb Akadémia novella, jött vele a hangoskönyv is, amit ezúttal Luke Pasqualino olvasott fel.

Kaptunk egy vele készült interjút, valamint egy részletet a hangoskönyvből. Íme:




2015. április 22., szerda

Dom és McG!


Sziasztok!

McG megosztott egy fotót, ahol Dommal együtt láthatjuk. Ahogy azt írta, Dom azért ment, hogy felolvasson néhány Clary jelölttel. Hát nem izgi?


Részlet a harmadik novellából + értékelés



Sziasztok!

Végre meghoztam a részletet a The Whitechapel Fiendből, a harmadik Akadémia novellából. 
Már a véleményemet is megírtam róla, ITT OLVASHATJÁTOK

Egy rövid részlet belőle:

"Ez a novella igazi jutalomfalat a régi rajongóknak. Kapunk Végzet ereklyéit is, Pokoli szerkezeteket is, és finomabb utalások vannak már a negyedik Árnyvadász sorozatra, a The Last Hoursre. (...) Összefoglalva még mindig tart a rajongásom a sorozatért, egyszerűen imádom. Ha kérhetnék valamit, akkor egy kicsivel több George-ot szeretnék, de nem panaszkodhatok, hiszen mindig kapunk valami jó kis csemegét. Epedve várom a folytatást! :)"



És akkor a részlet magából a novellából:


London, 1888. október

- Ez nem helyes - mondta Tessa a férjének, Willnek. 
- De szereti. 
- A gyerekek mindenféle dolgot szeretnek, Will. Szeretik az édességet meg a tüzet, és megpróbálják feldugni a fejüket a kéménybe. Csak azért, mert szereti a tőrt...
- De nézd, milyen szilárdan tartja.
A kis James Herondale, aki épp két éves volt, valóban nagyon ügyesen fogta a tőrt. Beledöfte a szófán heverő díszpárnába, ezzel pedig egy halom toll robbant ki belőle. 
- Kacsák - mondta a tollakra mutogatva.
Tessa gyorsan kivette a tőrt apró kezéből, és helyette a fakanalat adta oda. Jameshez újabban szinte hozzánőtt a fakanál, magával vitte mindenhova, sokszor még aludni sem volt hajlandó nélküle. 
- Kanál - mondta James, és áttotyogott a szalonon.
- Hol találta a tőrt? - kérdezte Tessa. 
- Lehetséges, hogy bevittem a fegyverszobába - vallotta be Will. 
- Lehetséges? 
- Igen, az. Lehetséges. 
- És lehetséges, hogy valahogy megszerzett egy tőrt, amit a falra rögzítettünk, olyan magasságban, ahol el sem éri - folytatta Tessa. 
- A lehetőségek világában élünk - somolygott Will.

Új Cassandra Jean alkotás!


Sziasztok!

Cassandra Jean úgy érezte, többször kellene hátteret is rajzolni, így megszületett ez a rajz. A címe: Egy harcos és egy művész hálója - Jace és Clary

Cassie-nek is nagyon tetszik, szerinte igazi "milyen lesz az életük idősebben" kép. 


Tovább robog a casting


Sziasztok!

McG tweetje alapján folytatódik a casting.


2015. április 21., kedd

Megjelent a harmadik novella!


Sziasztok!

Bár most mindenki a tévésorozat lázában ég - én is fogok még posztolni a témában -, de azért az írott szóról se feledkezzünk meg! Ma megjelent a legújabb TSA novella, a The Whitechapel Fiend!

Pokoli szerkezetek rajongók előnyben, elvileg visszatér néhány régi jó ismerős a sorozatból. És van egy tartozásom még ezzel kapcsolatban, ma érkezik a Cassie által a novellából megosztott részlet.


2015. április 20., hétfő

Az új rendezőnk roppant mókás...


Sziasztok!

Gyakorlatilag ott volt a szemünk előtt a válasz, egy szóvicc formájában, mégsem vettük észre. Nézzétek csak, McG igen komoly utalást tett arra, ki is kapta a szerepet, de még így sem jöttünk rá. 

Sherwood >>> surewould


Dominic akcióban


Sziasztok!

Többen kommenteltétek, hogy még nem láttátok színészkedni Domot, úgyhogy most ezen segítenék egy kicsit. Íme néhány jelenet a Vámpírakadémiából, viszont előre szólok: spoileres lehet!






Máris vannak fanartjaink


Sziasztok!

A lelkes Árnyvadászok megint bizonyítottak. Alig jelentették be a hírt, hogy Dominic Sherwood lesz a tévésorozatos Jace, rögtön el is készült néhány rajongói alkotás:






Dom szeme


Sziasztok!

Mivel láttam, hogy már így is sok komment érkezett Dominic Sherwood szemével kapcsolatban, gondoltam, megérdemel egy posztot. 

Mert igen, jól látjátok, Dom két szeme nem egyforma. Az egyik kék, a másik barna, némi kékkel.
Ez meg mégis hogyan fordulhat elő? A kulcsszó: heterokrómia.



A heterokrómia gyakorlatilag egy szemmutáció. A szemszín a szem szivárványhártyájának látható színe, amit a gének határoznak meg. Heterokrómia esetén az egyik szivárványhártyában nagyobb a melanin koncentrációja, amely a szem színéért felelős pigment. Így lehetséges, hogy a két szemnek más a színe. Sőt az is előfordulhat, hogy a két szem színe nem teljesen eltérő, csak nyomokban. (Például egy kékszemű embernek mindkét szeme kék, de az egyikben van egy vékony sávnyi barna rész. Ilyen például a filmben Valentine-t alakító Jonathan Rhys Meyers szeme is.



Persze a mutáció embereknél még mindig elvétve fordul elő, de állatoknál nagyon gyakran találkozhatunk vele. Egyes fajoknál gyakoribb, például a kutyák közül a szibériai huskyknál.

+1, csak mert csak


Sziasztok!

Ezt még muszáj, Dom képéért köszönet Andinak! :)



TOP5 közös vonás a régi és az új Jace-ben


Sziasztok!

Jamie Campbell Bowerben és új Jace-ünkben, Dominic Sherwood sok a közös, gondoltátok volna?

Összegyűjtöttem 5 dolgot, ami meglepő közös nevező két Jace-ünkben!


1. Mindketten britek

Annak idején, amikor Jamie megkapta Jace szerepét, az egyik fontos kérdés a rajongók részéről az volt, vajon brit vagy amerikai akcentussal beszél-e majd. Nos, ez megint kérdés lehet, hiszen Jamie-hez hasonlóan Dominic is angol, méghozzá Kentben született.

 
2. Mindketten énekelnek

Jamie Campbell Bower és a Darling Buds zenéi közül sokat hallhattatok már az oldalon, korábban pedig a Sweeney Toddban is bizonyította, hogy tud énekelni. De tudtátok, hogy Dominic Sherwood is énekel, méghozzá nem is akárhogy? Ráadásul mindketten gitároznak is.

Hallgassátok csak:




3. Vámpírból Árnyvadász

Amikor Jamie megkapta Jace szerepét, éppen nyakig volt a Twilight franchise-ban, amiben Caius Volturit alakította. 
Dominic most egy kevésbé sikeres vámpírfilmből érkezik közénk, a Vámpírakadémiából.



3. Klipben az igazi

Mind Jamie, mind Dominic szerepet vállaltak ismert előadók klipjében. Jamie a Florence + The Machine Never Let Me Go-jában, Dom pedig Taylor Swift egészen friss Style-jában.






5. Összejöttek már kollégájukkal

Jamie első jegyese a Harry Potter filmek Ginnyje volt, akivel a hetedik rész forgatása alatt ismerkedett meg, aztán Lilyvel is egy párt alkottak a Csontváros forgatása előtt/alatt. 
Dominic Sherwood Sarah Hylanddel jött össze a Vámpírakadémia után. 


Nézzük a tweeteket!


Sziasztok!

Akkor hozom a hivatalos bejelentést, Dom tweetjét és a reakciót Cassie-től és McG-től.


Lényegében mindenki gratulált Domnak, McG szerint kiérdemelte Jace szerepét a tehetségével.
És Dominic a tweetje alapján nagyon lelkes. :)

Dominic Jace!


Sziasztok!

Ő nyert: 


Dominic Sherwoodnak köze lehet a sorozathoz?


Sziasztok!

Brutális pletyka terjed, és én most érzem igazán a feszültséget. Valaki észrevette, hogy Dominic Sherwood, akit a legtöbben a Vámpírakadémia film Christianjeként ismerhettek, épp a napokban kezdte követni Twitteren McG-t és a tévésorozat castingjának vezetőjét, Jonathan Clay Harrist.



Ez valóban azt jelentené, hogy övé az egyik szerep? Ti kinek tudnátok elképzelni? Örülnétek neki? 

(Én Alecnek nagyon el tudnám képzelni, és imádnám! Jace-nek is nagyon el tudnám képzelni, csak sötét a haja.)





Ki lesz Jace?


Sziasztok!

Természetesen beindult a láz, mindenki próbál rájönni, ki lesz Jace, és pontosan mikor tudjuk meg a hírt. 

Egyelőre egyik kérdésre sem tudjuk a választ, mindenesetre a #WhoIsJace trend lett, Cassie pedig válaszolt néhány kérdésre a szereposztással kapcsolatban.



Cassie tudja, ki lesz Jace, látta a meghallgatását, és neki is ő tetszett a legjobban. Ő sem tudja pontosan, mikor derül ki pontosan, de a legutóbbi tweetje szerint lerendez pár hívást, megpróbálja kideríteni. Viszont hiába tudja, nem árulhat el semmit, nem mondhat utalás szintjén sem semmit. Annyit mondott csak, hogy izmos. :D

Ma kiderül Jace!


Sziasztok!

Kezdhettek izgulni, ma kiderül, ki lesz Jace! Ez most már hivatalos, maga McG árulta el. Ahogy írja, sok fiatal színészt megnézett, és kíváncsi a véleményünkre. 


McG igazán szimpatikus gesztusa


Sziasztok!

McG egyre szimpatikusabb. Tegnap váratlan gesztust tett: megköszönte a Twitter oldalán a film készítőinek a munkát, és elismerését fejezte ki a szenvedélyért és a rengeteg tehetségért, ami a film készítőtől jött.


2015. április 19., vasárnap

McG most meg a könyvből idéz


Sziasztok!

McG a következőt tweetelte:



Az idézet a Pandemonium jelenetből származik, és Jace egy mozdulatáról ad leírást. A magyar verzióban: "Volt a gesztusban valami hátborzongató."

Ez azt jelentené, hogy amellett, hogy McG gőzerővel készül az első részre, esetleg a hétfői nagy bejelentés Jace személye lenne? 

Így érkezik a Lady Midnight


Sziasztok!

Cassie tegnap olvasói kérésre elárulta, mi is lesz a meglepetés a Lady Midnight első kiadásában! 

Mindenképpen valami különlegeset akartak a Lady Midnight első kiadásába a kiadóval. Az alapötlet az volt, hogy minden egyes példányt dedikál, de mivel első körben több, mint 500.000 példányt nyomtatnak, ennyit képtelen lenne aláírni. Így végül oly módon kerül majd be az aláírása a könyvekbe, mint ahogy itt látható Suzanne Collins könyvében. 


Illetve hozzátette, hogy bármi más különlegesség lesz, értesít minket. :)

A Lady Midnight egyébként 2016 márciusában érkezik, ezt megint megerősítette Cassie, és azt is elárulta, hogy a The Last Hours sorozatnak az ő kérésére nincs még megjelenési időpontja.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets