Blogger Widgets

2014. december 6., szombat

Octavian virágos kártyája + TDA részlet


Sziasztok!

Megkaptuk Octavian virágos kártyáját is, vele együtt pedig egy kis részletet a TDA-ból!
Az ő kártyája a fehér szegfű, aminek a jelentése ártatlanság.


És a részlet:

"- Nem tudom - mondta Mark, miközben hosszú, sápadt ujjait bámulta, amelyek a kisfiú barna fürtjeibe gubancolódtak. - Ő csak - Julian elment és Tavvy elaludt az ölemben. 
Úgy hangzott, mint akit lenyűgöz és meglep, ami a történt. 
- Persze, hogy elaludt - helyeselt Cristina. - A testvéred. Bízik benned. 
- Senki sem bízik egy Vadászban - felelte Mark."

Visszaszámláló az Akadémiáig!


Sziasztok!

Kaptunk egy visszaszámlálót a Tales From Shadowhunter Academyhez. Oldalra nem fogom kitenni, mert ezek általában nagyon visszalassítják az oldalt, és az előzőnél is sorban kaptam a kérdéseket, hogy mi a fene ez a hang, ha megnyitjátok az oldalt, szóval...

De azért most itt, a bejegyzésben megosztom:


2014. december 5., péntek

Megjelent!


Sziasztok!

Végre megjelent Cassie és Holly Black közös könyve, a Magisztérium sorozat első része, A vaspróba is! 
Az első részhez most ajándék Mennyei tűz városa poszter is jár!






Ajándék Mennyei tűz városa poszter!


Sziasztok!

Dec. 22-ig minden Holly Black könyv mellé ajándék Mennyei tűz városa poszter jár!


A jó hír, hogy nem csak az Átokvetők sorozatra, de még a Magisztériumra is érvényes az akció!

http://bit.do/advent5

Emellett ne feledjétek, hogy a tegnapi akció is tart még:

Dec. 5-e éjfélig minden megfilmesített könyvből 24% kedvezmény van! (Plusz két könyvtől ingyen szállítanak.)
Tehát mi ezeket kaphatjuk meg olcsóbban:











2014. december 4., csütörtök

Cassie új háttere!


Sziasztok!

Cassie Tumblr oldala új hátteret kapott, kifejezetten Árnyvadászos téma. Szerény véleményem szerint Jonathan Shadowhunter, az első Árnyvadász és Raziel angyal, a két ereklyével, a kehellyel és a karddal. De ez csak tipp. Ez már biztos.


Vásárolhatóak a kártyák!


Sziasztok!

Végre vásárolhatóak a tarotkártyák! 
Kétféle verzióban kapni őket, egy gyűjtőiben és egy simában. Az olcsóbb verzió 20$, a gyűjtői 150.

Link: 

A jó hír, hogy külföldre is szállítanak, a rossz hír, hogy ahogy nézem, kicsit körülményes a dolog, sokáig tart és valószínűleg drága is, bár árakat nem ír.






Végre minket is érint az akció!


Sziasztok!

A Könyvmolyképző adventi akciója végre minket, Árnyvadászokat is érint!
Dec. 5-e éjfélig minden megfilmesített könyvből 24% kedvezmény van! (Plusz két könyvtől ingyen szállítanak.)
Tehát mi ezeket kaphatjuk meg olcsóbban:












2014. december 3., szerda

Újabb Árnyvadász esküvő a láthatáron!


Sziasztok!

CoHF spoiler!!!

Cassie bizony elszólta magát Twitteren, ugyanis Helent és Alinét Julian nővéreként és sógornőjeként emlegette, ami pedig azt jelenti, hogy...

Cassie-t idézem:

"Kétségtelenül összeházasodnak! Meg is írtam a jelenetet, de ahogy általában, most sem tudom, hogy bekerül-e majd a végleges könyvbe, vagy másik könyvbe kell majd csúsztatni, esetleg kivágni, mindenesetre a TDA-ban házasok."

Cassie köszöni a Goodreadsnek!


Sziasztok!

Cassie egy fotóval is megköszönte a Goodreadsnek és természetesen a Goodreads felhasználóknak a rengeteg szavazatot, amelyeknek hála a Mennyei tűz városa lett az Év könyve a YA Fantasy kategóriában. 


Brit Love, Rosie plakát


Sziasztok!

Viszonylag régen hoztam bármilyen Lilyvel kapcsolatos bejegyzést, mindenesetre gondoltam, a brit Love, Rosie plakát megér egyet. Sajnos magyar megjelenésről még nem tudok semmit.



Az egyik képregény


Sziasztok!

Cassie megosztotta az egyik képregényt a Mennyei tűz városából, egészen pontosan azt, ami a mi magyar kiadásunk végében is megtalálható. (Egészen pontosan ez az ünneplés, amiért a Mennyei tűz nyerte a Goodreads szavazást.)

Láthatjátok a törés után, illetve egy kis magyarázatot is Cassie-től.

Tehát CoHF és és CP2 spoiler!

2014. december 2., kedd

Az év YA fantasyje...


Sziasztok!

Végre megtudtuk, melyik könyvekre érkezett a legtöbb olvasói szavazat a Goodreads oldalán. Ennek megfelelően Az év legjobb YA fantasy/sci-fije nem más, mint a Mennyei tűz városa! Ráadásul a Végzet ereklyéi befejezőkötete nem is akárhogyan nyerte a kategóriáját, mondhatni tarolt, hiszen majdnem kétszer annyi szavazatot szerzett, mint a második helyezett! 
Ezúton is hatalmas gratula Cassie-nek!



És ami még érdekelhet minket: a Legjobb middle grade és gyerekkönyv kategóriában a Magisztérium első része, A vaspróba harmadik lett!

Megvannak a végleges borítók!


Sziasztok!

Megvannak a végleges, teljesen kész borítók az utolsó két Bane krónikák részhez!


http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-sarah-rees-brennan-maureen-johnson-bane-kronikak-9-a-new-york-i-intezet-csataja-6784?ap_id=Deszy




http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-bane-kronikak-10-az-igaz-szerelem-es-az-elso-randik-atka-6778?ap_id=Deszy


Új virágos kártya


Sziasztok!

Újabb CoHF szereplőről derült ki, hogy nem véletlenül hozta be Cassie, szerepe lesz a jövőben. Ő pedig nem más, mint Diana Wrayburn! A CoHF után Idrisből Los Angelesbe költözött, és ő lett a Blackthorn gyerekek tanára, de nem az Intézetben él. Megvan a maga élete és a maga titkai...

Az ő virágos kártyán tehát ő szerepel, övé a borostyán, aminek a jelentése: kitartás és hit.


A boszorkánymesterek haláláról


Sziasztok!

Egy rajongói kérdésre adta Cassie a következő választ, méghozzá két kedvenc boszorkánymesterünkkel kapcsolatosan. 
A kérdés egyébként arra vonatkozott, hogy egy túlvilági életben Tessa kivel lenne? Willel vagy Jemmel? Vagy mindkettővel. Erre ad választ a második bekezdés.

Közvetve CoHF spoiler!

Cassie válasza:

Úgy gondolom, Tessa feltételezi, hogy egy nap meg fog halni. Ahogy szerintem Magnus is feltételezi, hogy egy nap meg fog halni. Mindketten halhatatlanok, de a halhatatlanság nem egyenlő a sebezhetetlenséggel. Csatában halnak majd meg, vagy repülőgép-katasztrófában vagy egy süllyedő hajón, egy felrobbanó vulkán miatt vagy akkor halnak meg, amikor a Napból szupernóva lesz. Semmi sem tart örökké. (A hideg novemberi eső kivételével.)
Tessa nem tudja, hogy van-e túlvilági élet, a szellemek létezésén túl - lehetséges, hogy csal a feledés. De ha van túlvilági élet és mindhárman újra együtt lehetnek, akkor Tessa azt választaná, hogy mindkettőjükkel legyen.

2014. december 1., hétfő

Elkezdődött a Magisztérium blogturnéja!


Sziasztok!

Ma elkezdődött Cassie és Holly Black közös könyvének, a Magisztérium - A vaspróbának a blogturnéja! 



A bevezető a turnéhoz:

"Mi történik, ha két sikeres írónő, akik nem mellesleg legjobb barátnők, összefog? Nos, például a Magisztérium sorozat, amelyet magyarul a két említett írónő, Holly Black és Cassandra Clare kiadója, a Könyvmolyképző Kiadó hoz el nekünk.
Call jó ideje tudja, hogy varázsereje van. De a mágia sötét dolog, az édesapja is figyelmeztette. Mindent meg kell tennie, hogy elbukjon a Magisztérium, a mágusképző felvételi vizsgáján.
De a Blogturné Klub nem retten meg olyan könnyen, úgyhogy december 1-je és 6-a között mi magunk is elmerülünk az iskola föld alatti barlangrendszerében. Minden nap szolgálunk nektek érdekességekkel is, így mire a hét végére értek, ti magatok dönthettek, akartok-e az iskolába járni a szereplőkkel.
És ha sikerül kitalálni ezeknek a bizonyos szereplőknek a nevét is, a nyereményjátékban tiétek lehet a három A vaspróba könyv egyike is!"

Rengeteg érdekességgel és extrával készülünk nektek, és igen, három példányt nyerhettek is a könyvből! Tartsatok velünk!

Az első állomást az én könyves blogomon olvashatjátok.

Julian virágos kártyája


Sziasztok!

Újabb virágos kártyát kaptunk a TDA-hoz, ezúttal az egyik főszereplőét, Julesét. Julian virága a kankalin, aminek a jelentése: a szívemmel festek.

Cassie kommentje:
Julian valóban a szívét festi le - azt, amit szeret. Imádtam egy aktív művészről írni és Cassandra Jean csodálatosan megrajzolta.


2014. november 30., vasárnap

TID torta és Fummie a dobogón!


Sziasztok!

Most rendezték meg a Moly.hu második tortaversenyét a Moly-szülinap keretében, és két remek hírrel érkeztem!
Egyrészt Fummie, akinek az oldalon több bejegyzését is olvashattátok, többek között a Dracula rovatot, második helyezést ért el a versenyen! Ezúton is gratulálok, a Hunger Games tortája gyönyörű lett. ITT nézhetitek meg.

Árnyvadász szempontból pedig a másik nagyszerű hír: a harmadik helyezett torta egy gyönyörű Pokoli szerkezetek torta lett! A készítőjének ezúton is gratulálok, tényleg elképesztően szép lett!



A többi képet ITT találjátok.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets