Blogger Widgets

2015. március 14., szombat

Újabb pletykák a sorozatról


Sziasztok!

Újabb pletykák érkeztek a TMI sorozattal kapcsolatban. 

Hozom sorban:
  • A sorozatban hivatkoznak mangákra, különös tekintettel a Dragon Ballra
  • A szereplők 2-3 évvel idősebbek
  • Clary iskolája a Brooklyn Academy of Art
  • Az Intézetet láthatjuk már a pilotben is
  • Simon bandájának tagjait megváltoztatták. Így bekerült a bandába Natalie Adams (Simon barátnője), egy pomerániai, akit Yetit hívnak és a basszusgitáros Gary
Őszinte leszek: nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Az első négy pont még tök oké, de az utolsó! Csak egy kérdés: miért? A Yeti névnél konkrétan felsírtam. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem csak gáz, hogy vannak új tagok, hanem azt is, hogy érzékeny búcsút kell vennünk Erictől, Kirktől és Mattől. Előbbinek így talán a csodálatos költészete is kimarad, pedig ha valahová beleférnének időben az ilyen apró részletek, az biztosan a tévésorozat.

2015. március 11., szerda

Véget ért a tél az oldalon!


Sziasztok!

Ahogy észrevehettétek, véget ért a tél az oldalon - eltűnt a havazás is, és ennek megfelelően új design is érkezett, még ha az oldal felépítése nem is változott meg gyökeresen. 

Mindenesetre új a háttér és a fejléc is, valamint új színeket és betűtípust kaptak a címek. 
Remélem, tetszenek, mert most egy ideig ezzel a külsővel fogunk együtt élni. :)

Itt a brit Magisztérium borító!


Sziasztok!

A briteknél kemény kötésben már megjelent A vaspróba az eredeti, amerikai borítóval, de a puhakötéses kiadás új borítót kapott! Méghozzá ezt:



A tetején olvasható reklámszöveg: "Úgy gondolod, ismered a mágiát? Gondold át még egyszer!"
És ha jól megnézitek, az eredeti borítóból is maradt itt nekünk valami: a kard markolatánál láthatjátok az elemek szimbólumát. 

Nektek hogy tetszik?

2015. március 10., kedd

TLH virágos kártyák


Sziasztok!

Megkezdtük a The Last Hours virágos kártyapakliját, méghozzá a Blackthornokkal. Grace Tatiana örökbefogadott lánya, Jesse pedig a biológiai fia... akinek évekkel korábban meg kellett volna halnia. Nehéz Tatiana házában felnőni.
Jesse - ciklámen: lemondás
Grace - hortenzia: hideg szívtelenség



Na ki van a borítón?


Sziasztok!

Nem közvetlenül Árnyvadász hír, de régi motorosoknak egy kis csemege. Mutatom:


Na ki emlékszik még rá?
Azoknak, akik nem, vagy lemaradtak: Joshua Brand amatőr modellt akkor kapta fel az internet, amikor egy képe miatt sokan Willt látták benne.  


Hirtelen sztár lett a közösségi oldalakon, sorban készültek a fanartok a képeiből, aztán valahogy kezdett elülni a dolog. Ha érdekel, könnyen visszakereshetitek a róla szóló bejegyzéseket, ugyanis annak idején még külön címkét is kapott az oldalon: Joshua Brand 
De azért csak tartott addig a népszerűsége, hogy tényleg felkerüljön egy könyvborítóra! 

2015. március 9., hétfő

Miért cserélődtek a szerepek?


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy miért van, hogy megcserélte a szerepeket, és a TDA-ban Emma az, akinek már van szexuális tapasztalata, Juliannek pedig nincs és ezúttal ő az, aki valószínűleg szégyenlős. 

Cassie válasza szerintem nagyon tanulságos, nem csak TDA szinten... 

Ezzel a kérdéssel kapcsolatban sok mindenről kell beszélnünk. 
Először is, annak az ötlete, hogy "szerepeket cserélünk". Nos, ez csak akkor áll, ha ragaszkodunk ahhoz a világnézethez, amely a húsz évvel ezelőtt írt romantikus regények sajátja - minden románc egy piruló szűzlány és egy nagyon tapasztalt férfi között szövődik. Nem mintha ez a hagyományos kép nem lenne jelen most is a szórakoztatóiparban (A szürke ötven árnyalata), de ez nem jelenti azt, hogy van bármilyen valós oka, hogy a mesélésben ragaszkodjunk hozzá, kivéve, ha meg akarod adni az embereknek azt, amire számítanak, csak azért, mert arra számítanak. 
Az aggodalom itt valójában nem a szexről szól, hanem a hatalomról. Ez arról az elképzelésről szól, hogy a szexuális tapasztalat mutatja meg, ki az erősebb, amit általában a maszkulinitáshoz társítunk: gazdagság, dinasztikus hatalom, hírnév. Arról van itt szó, hogy az ötlet, hogy egy nő nagyobb hatalommal bír, mint egy férfi, kényelmetlen, és ha kényelmetlen érzés, hogy Emma randizott korábban, Julian pedig nem, és Emmának több tapasztalata van nála, az azt jelentené, hogy több hatalom van a kezében, ezért Julian egy nyúlbéla lesz.
Pedig vannak is olyan romantikus könyvek, amelyek nagy sikerrel élnek együtt ezzel. Gondoljatok csak az Outlanderre! Nincs benne semmi kínos, hogy Claire-nek már volt tapasztalata, Jamie-nek meg nem. Ez nem jelenti azt, hogy minden hatalom Claire-nél van. Csak azt jelenti, hogy más területeken erősebbek az életben. És azt is jól megmutatja, hogy a szex nem feltétlenül jelöli, hogy melyik fél az erősebb. Néha a szex csak szex.
Nem értem, hogy az, hogy Julian még nem randizott korábban, miért jelentené, hogy szégyenlős és nyugodt. Simon, Will, Jem, Alec, Gideon, Gabriel - egyikük sem randizott korábban. Mind láttuk őket az első barátnőjükkel/barátjukkal. Will például a szégyenlős és nyugodt szöges ellentéte. Ez nem olyan, hogy a férfiak szexelnek, aztán már ők az univerzum mesterei, és rögtön képesek démonokat ölni és ártatlan szüzeket menteni oly módon, ahogy korábban nem. 
Emma idősebb, mint Clary. Clary története 15 évesen kezdődött a könyvekben, Emma pedig tizenhét, majdnem tizennyolc. Teljesen rendben lévőnek kell lennie, hogy egy ilyen korú lány egy könyvben már elmondhatja magáról, hogy volt már biztonságos szexben része a pasijával, és továbbra is teljesen normális lány maradt. Clary szűz volt, Jace nem. Tessa és Will mindketten szüzek voltak. Ebben az esetben pedig Emma nem szűz, Julian pedig az. Nem cserélek fel szerepeket, egyszerűen csak kipróbálok más felállásokat. 
Julian nem azért kerüli a szexet és a kapcsolatokat, mert szégyenlős. Julian azért kerüli őket, mert titkai vannak, amelyeket nem oszthat meg, és nem akar olyasvalakivel együtt lenni, akivel nem oszthatja meg a személyes titkait. Ez az ő választása, és teljesen érthető a karakter számára - de ez nem jelenti azt, hogy gyenge, hogy nem kívánatos vagy hogy képtelen kapcsolatot teremteni az emberekkel. Vagy hogy a kapcsolata Emmával "kínos". 
És azt hiszem, itt kellene azt is elmondanom, hogy nem rossz ötlet észben tartani, hogy a könyv nem biztos, hogy olyan lesz, mint amire számítotok. Ebben a korai szakaszban képtelenség megmondani, hogy milyen lesz, milyenek lesznek a kapcsolatok és hogy bontakoznak majd ki. Jules és Emma parabataiok - a könyv elején, és ez az egyetlen kapcsolat, ami köztük van, és ha Julian majd többet jelent Emma számára, és romantikus kapcsolatuk lesz, akkor nem lenne akkora seggfej, hogy ellene fordítsa, hogy neki már volt(ak) pasija(i) korábban. És ez már így is sok "ha". 
Habár a "hagyományos" kapcsolati felállás a tapasztalt férfi + tapasztalatlan nő, semmi okunk nincs rá, hogy csak ilyen kapcsolatról írjunk. Ha minden könyv ugyanilyen kapcsolatról szólna, a világ elég unalmas hely lenne!

2015. március 8., vasárnap

Részlet a harmadik Akadémia novellából!


Sziasztok!

Cassie megosztott egy részletet a következő utáni Akadémia novellából!

"Will elszakította a pillantását Gabrielről és Tessához fordult. Ránézett és az arca ellágyult: a vad, összetört fiú vonásai, aki egykor volt, eltűntek, helyette annak a férfinak a arckifejezése tűnt fel oly gyakran, aki tudta, milyen szeretni és szeretve lenni. - Kedves szív - kezdte. Megfogta Tessa kezét és megcsókolta. - Ki ismeri jobban bátorságod, mint én?

Szuper nőnapi akció a KMK-nál!


Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadónál nőnapi akció van, ajándék kupont szerezhettek, amit rögtön be is tudtok váltani a webshopban - akár Cassandra Clare könyvre is! 

Ha az alábbi linkre kattintotok, felugrik egy ablak. Nincs más dolgotok, mint bejelölni, milyen neműek vagytok, majd bejelentkezni és a kuponkóddal már igénybe is vehetitek a kedvezményt!
Ha még hiányzik valamelyik a 15 Rubin Pöttyösből, itt az alkalom, hogy pótoljátok! 

A képre kattintva is elérhetitek:

http://konyvmolykepzo.hu?ap_id=FB2D

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets