Blogger Widgets

2013. június 22., szombat

Ha CoLS-t olvastok...


Sziasztok!

Írtam már korábban, hogy az Elveszett lelkek városában rengeteg utalás van a Pokoli szerkezetek sorozatra,
amiről most írni fogok, talán a legegyértelműbb, amit biztosan mindenki észrevett, aki mindkét sorozatot ismeri.

Természetesen CoLS spoiler, illetve a vége felé lesz majd egy Cassie válasz, amiben Clockwork Princess spoilerek szerepelnek, de ezt majd akkor jelzem, addig nyugodtan olvassa az is, aki még nem olvasta a CP2-t.

Ez az a bizonyos jelenet, amikor Jace felolvas Clarynek:

369. oldal

"Széles mozdulattal felvette a legfelső könyvet a kupacból. Öreg bőrkötéses darab volt, a címét arany betűkkel nyomtatták a borítójára. Két város regénye. - Dickens mindig ígéretes."

és

"Felütötte a könyvet az első oldalon, ahová a címet nyomtatták díszes betűkkel. Valaki hosszú ajánlást írt bele tollal, de a tinta már szinte olvashatatlanná halványult. Azért Clary még ki tudta venni az aláírást: Végre reménnyel telve: William Herondale"

Cassie nem is kívánta titkolni, hogy melyik könyvből is olvas fel Jace, hiszen még Will aláírása is ott van. 

Szóval igen, ez az a bizonyos könyv, amibe Will levelet írt Tessának. Az a szöveg pedig, amit Clary ajánlásnak hisz, valójában szerelmeslevél. 

A levél nem került bele A hercegbe, csak említés szintjén, viszont néhány első kiadáshoz - mint ahogyan most a családfával történt - megkapták az olvasók a levelet is extraként. Épp ezért fordítottam le én is, itt olvashatjátok: http://www.vegzetereklyei.net/2013/01/will-levele-tessanak-cp-bol.html
Viszont a levél végül a Clockwork Princessbe belekerült, szóval Kamper Gergely minden bizonnyal sokkal jobb fordításában is olvashatjátok majd.

Cassie maga is beleírta a kérdést a könyvbe, hogy vajon mit keres a kötet Valentine házában. Jace azt mondja, hogy biztos Stephen adta neki. Lehetséges, hogy nem fontos a dolog, mindenesetre nincs konkrét válaszunk rá.

Azt is tudjuk, hogy a könyv elvileg megsemmisült az Elveszett lelkek városa végén, Cassie azonban ezzel kapcsolatban is elejtett egy rejtélyes megjegyzést.

A Clockwork Princess megjelenése után Cassie válaszolt egy kérdésre azzal kapcsolatban, hogy mi lett a könyv sorsa, de ez a Pokoli szerkezetektől Stephen Herondale haláláig vonatkozó időszakra terjed ki. Ezt most lefordítom nektek, de mindenkit figyelmeztetek, hogy innentől ERŐS CLOCKWORK PRINCESS SPOILER!!! 

A kérdés tehát az volt, hogy Tessa miért nem tartotta meg a könyvet? Hiszen nyilván nem tartotta meg, ha Jace felolvas belőle a CoLS-ben. 


A válasz pedig:

Persze, hogy sokat jelentett neki. De volt valami, ami még ennél is sokkal többet: a gyerekei. A Két város regénye a levéllel Will és Tessa gyerekeire szállt, akik továbbadták az ő gyerekeiknek. A levelet hangosan felolvasták a Herondale esküvőkön. A Herondale örökség részévé vált, csakúgy mint a csillag alakú heg, és egészen addig velük maradt, amíg Valentine meg nem ölte Stephent és Celine-t. 

(Tessa tudta, hogy a világot fogja járni, és keresztülvág ősi esőerdőkön, és egy ilyen út nem a legbiztonságosabb a könyv számára. Ehelyett amit mindig magával vitt, illetve magán viselt, a Willtől kapott gyöngy karkötő volt.)

Az egész magyarázat igazából a Mennyei tűz városa része lesz, de az embereket annyira érdekelte, hogy úgy döntöttem, válaszolok. Szomorú, hogy a könyv elpusztult, de néha ami elveszett, visszatér...

Új Jamie kép


Megvan az első!


Sziasztok!

Írtam már róla, hogy Aidan dedikált Csontváros könyvet, de jelentem, megvan az első Csontváros dolog, amit dedikált! Egy szerencsés rajongó könyve, és még bele is írta Aidan, hogy az első! (Ami persze felveti a kérdés, hogy mi van azzal a könyvvel, amit Cassie íratott vele alá a forgatáson, de most attól tekintsünk el!)



És itt a pillanat is megörökítve:


ID fan videó


Sziasztok!

Ilyet már viszonylag rég hoztam, de... Erről a dalról nekem mindig Will jut eszembe, úgyhogy szerintem a zeneválasztás tökéletes.


Már a nyertesnél!


Sziasztok!

Ezt is némi fáziskéséssel posztolom, mindenesetre biztosan sokan emlékeztek még a játékra, amivel dedikált Simone Elkeles könyvet lehetett nyerni. Nos, jelentem, a nyeremény megérkezett Mónikához, a szerencséshez! És képzeljétek, a Végzet ereklyéi mellé került a polcon!


 


Új Alec kép


Sziasztok!

Az Alliance kvízben új Alec kép bukkant fel! Szerintem ugyan nem a legjobb, de:


Ha CoLS-t olvastok...


Sziasztok!

Magnus az Elveszett lelkek városában több alkalommal is "elrontja" Simon nevét, bár nyilvánvalóan tisztában
van vele, hogy hívják a fiút. (Azoknak, akik olvasták a Bane krónikák legújabb novelláját, a Vampires, Scones and Edmund Herondale-t, ez már ismerős lehet...)

Van azonban egy konkrét jelenet, ahol Magnus két olyan névvel illeti Simont, amit Cassie minden valószínűség szerint nem véletlenül választott. 

334. oldal

"- Ez nem hülyeség, Seamus."

A Seamus névről szerintem sokaknak ugrik be a Harry Potter, és tudjuk, hogy Cassie is nagy Harry Potter rajongó, és a könyvei tele vannak ehhez a sorozathoz köthető párhuzamokkal, hasonlóságokkal. 

335. oldal

"- Azt mondom, induljunk kora délután. Sherlock..."

Cassie nagyon Sherlock Holmes rajongó, mind a Robert Downey Jr, mind a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült feldolgozásokat szereti. Többször írta már, hogy szívesen látná bármelyiküket a könyveiből készült feldolgozásokban, egy régebbi nyilatkozata szerint Benedictet külön kérte is, bármilyen szerepben szívesen látta volna a Csontvárosban.
Valójában Sherlock nem csak itt kerül szóba, hanem majd a későbbi sorozatában, a The Dark Artificesben is. Tyberius Blackthorn ugyanis imádja a detektívtörténeteket, és Sherlock Holmes akar lenni, és a környezetében szinte senki nem érti, miért.

Aidan szülinapi ajándéka


Sziasztok!

Két lány szülinapi ajándékkal is készült Aidannek, amit odaadtak neki a Supernova Conon. Erről egy videó is készült, íme:


Shared from sherlocks-one-friend using Embeddlr
download/iPhone

Aidan Csontvárost is dedikált!


Sziasztok!

Aidan egy Csontvárost is aláírt (lehet, hogy többet is, de erről kaptunk képet) a Supernova Conon.


Új Aidan képek


Sziasztok!

Aidan Turner ott volt Sydney-ben a Supernova Conon, és rengeteg rajongó találkozhatott vele, illetve hihetetlen mennyiségű fotó készült. Ezek közül hozok néhányat, de érdemes lehet Tumblr-en rákeresni most Aidan nevére, mert tényleg sok fotó van, és néhányan elmesélik a történetet is, hogy milyen volt Aidannel találkozni. A legtöbben olvadoztak tőle, állítólag nagyon kedves és vicces élőben, és mindenkit megölelt és szép napot kívánt nekik. 

A beszélgetős részről egyelőre nem hozok képeket, mert remélem, felkerül videó formában. 














Csontváros poszterek


Sziasztok!

Ha esetleg Csontváros plakátot szeretnétek venni, itt van néhány Amazon link:

Amazon USA
Amazon UK
Amazon Germany
Amazon France
Amazon Italy
Amazon Canada

Ha CoLS-t olvastok... - CP2 spoiler!


Sziasztok!

Ezt csak azok olvassák, akik már olvasták a Clockwork Princesst, mert erős SPOILER arra a könyvre
nézve!!! És nyilván az Elveszett lelkek városára nézve is.

333. oldal

"- Egész életemben az Angyal nevére esküdtünk. Tudjuk, hogy a hatalmunk az angyaloktól származik. De a gondolat, hogy láthatok egyet... El sem tudom képzelni. Ha belegondolok... Túlságosan nagy dolog.
Csend telepedett a szobára. Magnus komor tekintetét látva Simon elgondolkodott, ő látott-e már valaha angyalt."

Nos, a válasz Simon kérdésére, hogy igen, Magnus látott már angyalt. És Cassie minden bizonnyal nem véletlenül írta meg ezt a jelenetet így, azt akarta, hogy eszünkbe jusson a Clockwork Princess vége.

2 hónap!!!


Sziasztok!

Mától számítva 2 hónap, és megnézhetjük a Csontvárost a magyar mozikban!


Árnyvadász ruhák


Sziasztok!

Néhány képet már tegnap kaptunk a Csontváros ihlette ruhákról, most azonban érkezett még néhány, a ruhák árával és egy interjúval egyetemben. Mindennek a forrása a TMI Source oldal, ahol még több képet is találtok, mint amit én megosztok.


Cindy Levit, a Hot Topic egyik vezetője elmondta, hogy ugrottak a lehetőségre, hogy Mortal Instruments ruhákat készítsenek. Azt mondja, hallottak már a sorozatról mind a vevőktől, mind az alkalmazottaktól, és tudta, hogy nagy siker lesz. 

- Tudtuk, hogy mindenki megszállott lesz - mondta Levitt. - Amikor alapból megkapod ezt a rajongótábort, akkor tudod. Ez annyira más, mint amikor a stúdió küzd, de meg még soha nem hallottál róla, és mi erről már nagyon sokat hallottunk. Meg sem kérdőjeleztük. 

Levitt elmondta, hogy olvasta a reakciókat a TMI Source oldalon az első képekre, és nagyon örül, hogy mindenki így várja a ruhákat. És izgatott a leleplezéssel kapcsolatban. 

- Nagyon szenvedélyes vagyok ezzel a kapcsolatban, és mindenkinek mondom, hogy robbanni fog, a rajongók imádni fogják, mert annyira más. Annyira izgatott vagyok. Látni akarom, hogy megveszik.
A ruhák limitált mennyiségben készültek, szóval amikor elfogynak, akkor vége. De a cél az, hogy a keményvonalas rajongók rátegyék a kezüket, még mielőtt elfogynának.

- Félek, még a film előtt el fognak fogyni. De ez minket nem zavar, mindig lesznek pólóink a filmig is. De ebből a kollekcióból nincs sok, szóval az igazi rajongók megszerezhetik, aztán vége. Nem szeretnénk, hogy minden tele legyen velük.

Levitt azt is elárulta, hogy több Mortal Instruments termék is lesz a Hot Topicnál, többek között pólók, filmes másolatok karkötőkből, gyűrűkből, nyakláncokból, táskákból, rúnás tetkók és irónok. És a filmben látni fogjuk, hogy ezeket a színészek valóban viselik. 

(Ezek közül a képeken láthatjátok Izzy karkötőjét és Jace nyakláncát, ezek tehát minden bizonnyal kaphatóak lesznek.)

És akkor a ruhák árai:
  • Clary ruhája – $44.50
  • Jace mellénye – $54.50
  • Párhuzamos világok ruha – $39.50
  • Isabelle csontszínű ruhája – $49.50
  • Clary motorosdzsekije – $52.50
  • Raziel top – $32.50
  • Angyali Erő felső – $29.50
  • Árnyvilág leggings – $29.50

 
 
 



Nem tudom, ki hogy van vele, de én ezekbe a ruhákba - főleg a rúnás felsőbe - teljesen beleszerettem. Ezért örömmel jelentem, hogy elvileg külföldre is szállítanak, erről részletesebb infókat itt találtok, bár rendelni még nem lehet őket, a hírek szerint július 15-én érkeznek, akkor már minden bizonnyal az ékszerek és egyéb kiegészítők is.

2013. június 21., péntek

Új képek a filmből egy kvízzel


Sziasztok!

Kaptunk néhány új képet a filmből, hála a kvíznek, ami a hivatalos oldalra került fel.



Nem olyan könnyű ám a kvíz, szóval hajrá!

A képek pedig:



 


Újabb képek az Árnyvadász ruhákról


Sziasztok!

Újabb képeket kaptunk a Csontváros ihlette ruhákról.




Kevin tweetje Robbie-nak


Sziasztok!

Kevin (Alec) tweetben üzent Robbie-nak (Simon).


Szerintem már az előzetesből is látszott, hogy Robbie mennyire jó Simon szerepében, és ezt most Kevin is megerősítette, hiszen megírta neki, hogy kitűnő volt a filmben, és lenyűgözte. Azt írja, hamarosan találkoznak, kérdés, hogy valamilyen Csontváros esemény közeledik-e, amiről még nem tudunk. :D 
És mellesleg elkérte Robbie e-mail címét is Kevin, aminek szerintem sokan örülnének. :P Persze Kevinének is.

Csontváros ruhák


Sziasztok!

A TMI Source oldal kapott néhány képet arról, hogyan is néznek ki a Csontváros ruhák, amiket majd Amerikában venni lehet. Íme:



Cassie válaszol


Sziasztok!

Még néhány infó Cassie-től:

A TDA után tervezel valami teljesen más sorozatot, amivel elhagynád az Árnyvadász világot?
A Magisteriumon kívül? Nem, de biztos vagyok benne, hogy meg fog történni.

A Néma testvérek elvehetnek Vasnővéreket?
Nem.

Clary rajza - Simon


Sziasztok!

Új rajz került fel Clary Pinterest oldalára, méghozzá egy portré Simonról.


Jamie Barcelonában fog dedikálni!


Sziasztok!

Tudom, hogy tőlünk ez is legalább olyan messze van, mint London, de azért gondoltam, kiírom, hátha valaki Barcelonában jár, hogy Jamie részt vesz egy rajongói eseményen a városban!


Egészen pontosan június 27-én 11:30-kor. A helyszín: Fnac Diagonal Mar

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets