Blogger Widgets

2013. június 22., szombat

Ha CoLS-t olvastok...


Sziasztok!

Magnus az Elveszett lelkek városában több alkalommal is "elrontja" Simon nevét, bár nyilvánvalóan tisztában
van vele, hogy hívják a fiút. (Azoknak, akik olvasták a Bane krónikák legújabb novelláját, a Vampires, Scones and Edmund Herondale-t, ez már ismerős lehet...)

Van azonban egy konkrét jelenet, ahol Magnus két olyan névvel illeti Simont, amit Cassie minden valószínűség szerint nem véletlenül választott. 

334. oldal

"- Ez nem hülyeség, Seamus."

A Seamus névről szerintem sokaknak ugrik be a Harry Potter, és tudjuk, hogy Cassie is nagy Harry Potter rajongó, és a könyvei tele vannak ehhez a sorozathoz köthető párhuzamokkal, hasonlóságokkal. 

335. oldal

"- Azt mondom, induljunk kora délután. Sherlock..."

Cassie nagyon Sherlock Holmes rajongó, mind a Robert Downey Jr, mind a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült feldolgozásokat szereti. Többször írta már, hogy szívesen látná bármelyiküket a könyveiből készült feldolgozásokban, egy régebbi nyilatkozata szerint Benedictet külön kérte is, bármilyen szerepben szívesen látta volna a Csontvárosban.
Valójában Sherlock nem csak itt kerül szóba, hanem majd a későbbi sorozatában, a The Dark Artificesben is. Tyberius Blackthorn ugyanis imádja a detektívtörténeteket, és Sherlock Holmes akar lenni, és a környezetében szinte senki nem érti, miért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets