Blogger Widgets

2013. június 22., szombat

Ha CoLS-t olvastok...


Sziasztok!

Írtam már korábban, hogy az Elveszett lelkek városában rengeteg utalás van a Pokoli szerkezetek sorozatra,
amiről most írni fogok, talán a legegyértelműbb, amit biztosan mindenki észrevett, aki mindkét sorozatot ismeri.

Természetesen CoLS spoiler, illetve a vége felé lesz majd egy Cassie válasz, amiben Clockwork Princess spoilerek szerepelnek, de ezt majd akkor jelzem, addig nyugodtan olvassa az is, aki még nem olvasta a CP2-t.

Ez az a bizonyos jelenet, amikor Jace felolvas Clarynek:

369. oldal

"Széles mozdulattal felvette a legfelső könyvet a kupacból. Öreg bőrkötéses darab volt, a címét arany betűkkel nyomtatták a borítójára. Két város regénye. - Dickens mindig ígéretes."

és

"Felütötte a könyvet az első oldalon, ahová a címet nyomtatták díszes betűkkel. Valaki hosszú ajánlást írt bele tollal, de a tinta már szinte olvashatatlanná halványult. Azért Clary még ki tudta venni az aláírást: Végre reménnyel telve: William Herondale"

Cassie nem is kívánta titkolni, hogy melyik könyvből is olvas fel Jace, hiszen még Will aláírása is ott van. 

Szóval igen, ez az a bizonyos könyv, amibe Will levelet írt Tessának. Az a szöveg pedig, amit Clary ajánlásnak hisz, valójában szerelmeslevél. 

A levél nem került bele A hercegbe, csak említés szintjén, viszont néhány első kiadáshoz - mint ahogyan most a családfával történt - megkapták az olvasók a levelet is extraként. Épp ezért fordítottam le én is, itt olvashatjátok: http://www.vegzetereklyei.net/2013/01/will-levele-tessanak-cp-bol.html
Viszont a levél végül a Clockwork Princessbe belekerült, szóval Kamper Gergely minden bizonnyal sokkal jobb fordításában is olvashatjátok majd.

Cassie maga is beleírta a kérdést a könyvbe, hogy vajon mit keres a kötet Valentine házában. Jace azt mondja, hogy biztos Stephen adta neki. Lehetséges, hogy nem fontos a dolog, mindenesetre nincs konkrét válaszunk rá.

Azt is tudjuk, hogy a könyv elvileg megsemmisült az Elveszett lelkek városa végén, Cassie azonban ezzel kapcsolatban is elejtett egy rejtélyes megjegyzést.

A Clockwork Princess megjelenése után Cassie válaszolt egy kérdésre azzal kapcsolatban, hogy mi lett a könyv sorsa, de ez a Pokoli szerkezetektől Stephen Herondale haláláig vonatkozó időszakra terjed ki. Ezt most lefordítom nektek, de mindenkit figyelmeztetek, hogy innentől ERŐS CLOCKWORK PRINCESS SPOILER!!! 

A kérdés tehát az volt, hogy Tessa miért nem tartotta meg a könyvet? Hiszen nyilván nem tartotta meg, ha Jace felolvas belőle a CoLS-ben. 


A válasz pedig:

Persze, hogy sokat jelentett neki. De volt valami, ami még ennél is sokkal többet: a gyerekei. A Két város regénye a levéllel Will és Tessa gyerekeire szállt, akik továbbadták az ő gyerekeiknek. A levelet hangosan felolvasták a Herondale esküvőkön. A Herondale örökség részévé vált, csakúgy mint a csillag alakú heg, és egészen addig velük maradt, amíg Valentine meg nem ölte Stephent és Celine-t. 

(Tessa tudta, hogy a világot fogja járni, és keresztülvág ősi esőerdőkön, és egy ilyen út nem a legbiztonságosabb a könyv számára. Ehelyett amit mindig magával vitt, illetve magán viselt, a Willtől kapott gyöngy karkötő volt.)

Az egész magyarázat igazából a Mennyei tűz városa része lesz, de az embereket annyira érdekelte, hogy úgy döntöttem, válaszolok. Szomorú, hogy a könyv elpusztult, de néha ami elveszett, visszatér...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets