Blogger Widgets

2014. március 8., szombat

Cassandra Jean így kíván boldog nőnapot - Lucie fanart


Sziasztok!

Cassandra Jean nőnap alkalmából egy új alkotással jelentkezett, a The Last Hours sorozat Lucie-ját rajzolta meg nekünk. Szerintem egyszerűen gyönyörű.


Új Árnyvadász tarotkártyák


Sziasztok!

Újabb tarotkártyákat kaptunk Cassie-től és Cassandra Jeantől!





Jace és Clary kártyája a Rúnák ásza, és a hozzá tartozó rúna mi más is lehetne, mint az angyali erő rúna? 
Marké a Rúnák királya kártya, ami a surestrike nevet viseli, ezt a rúnát kapta, ami arra utal, hogy az íjával mindig célba talál. Érdemes megjegyezni, hogy a székhez van láncolva, fontos lesz. 
A Rúnák oldalai kártyát Livvy és Ty kapták, a Blackthorn ikrek. Ez a kártya pedig a Philia rúnáé, talán még emlékeztek rá, hogy írtam a szeretet különböző fajtáiról, a philia a családi szeretet. 
Emma lett a Rúnák királynője és az övé az erő rúna. Ezen a kártyán érdemes megnézni két dolgot: az oroszlánt, ami nem véletlenül került ide. Talán emlékeztek, hogy általában Jace-t szokták oroszlánnal ábrázolni, mert Claryt egy oroszlánra emlékeztette, amikor először meglátta. Emma példaképe Jace, és az a célja, hogy olyan jó harcos legyen, mint ő. És jól is megy neki, Jace óta ő a legkeményebb harcos. Illetve még egy dolgot érdemes megnézni a kártyán, a kezében az a Cartana, amit már ismerhettek A hercegnő végéről. 
És végül Julian kapta a Rúnák lovagja kártyát a True North rúnával.

Szavazzatok Cassie-re!


Sziasztok!

Cassie-t jelölték a Glamour az Év Nője díjára a "film-maker" kategóriában! Külön érdekesség, hogy ugyanebben a kategóriában jelölt Jessica Postigo is, aki a Csontváros film forgatókönyvét írta.



2014. március 7., péntek

Szerezzetek dedikált Cassie könyvet!


Sziasztok!

Az amerikai Barnes&Noble-nél dedikált, első kiadásos City of Heavenly Fire könyveket lehet rendelni!
Persze korlátozott mennyiségben, Cassie azt mondta, néhány ezret írt alá. (Szegény!)
Fogalmam sincs, hogy működik a rendelés és a szállítás, szerintem szinte biztos, hogy külföldre is szállítanak, de annak ára is van, ez is biztos. 

Mindenesetre ha valakit érdekel, itt a link:

De egyébként a sorok között olvasva:
Ez azt jelenti, hogy bár még messze a május, már nyomtattak CoHF-et!

Lily a Cleo Magazine címlapján


Sziasztok!

Lily van az Új-Zélandi Cleo Magazine márciusi számának címlapján.


Forrás

Kevin tweetje a Hamuvárosról


Sziasztok!

Kevin tweetelt, arra a kérdésre válaszolt, hogy mit tud a Hamuváros filmről. A válasza pedig egész egyszerűen az, hogy nem tud semmilyen hírt ő sem. Ahogy korábban ezt Lily is nyilatkozta és Cassie maga is kiírta. 


Lily szerepelhet az új Csillagok háborúja filmben?


Sziasztok!

Bizonyos pletykák szerint Lily volt meghallgatáson a Csillagok háborúja hetedik részének egyik szerepéért, állítólag az egyik szereplő gyerekét játszhatná. Decemberben találkozott is J.J. Abrams rendezővel ezzel kapcsolatban. 
De a Csillagok háborúja filmmel lassan már tényleg mindenkit hírbe hoznak, de a sok pletyka ellenére még nagyon kevés konkrét információnk van róla.

Korábban már egy másik TMI szereplőt is hírbe hoztak a filmmel, egészen pontosan Jonathan Rhys Meyerst, a mi Valentine-unkat. 

És külön érdekesség, hogy annak idején már bejelentették, hogy Sigourney Weaver játssza majd az Inkvizítort a Hamuvárosban, és őt is hírbe hozták a Csillagok háborúja filmmel is.

2014. március 6., csütörtök

Új Lily képek Karl Lagerfeldtől


Sziasztok!

Lily lett az arca a Chanel’s Barrie kasmírkollekciójának. Egy képet már hoztam korábban, akkor még nem tudtuk pontosan, hogy milyen célból készült. Most pedig itt van újabb három:

 

Új CoHF részlet!


Sziasztok!

Kaptunk egy új részletet a Mennyei Tűz városából!


"Idris zöld és arany és barna volt az ősszel, amikor Clary először ott járt. Télen valamiféle sötét magasztosság uralta: a hegyek hóval borítva emelkedtek a távolban, és a fákat is fehér réteg borította, amelyek a tótól Alicantéba vezető utat szegélyezték, csupasz ágaik csipkeszerűen takarták el a fényes eget.
Jace néha lelassította a lovat, amikor valamelyik gazdagabb Árnyvadász család házához értek, amelyek rejtve lettek volna, ha a fák teljes pompájukban állnak körülöttük, de nem most. Érezte, hogy feszültté válik, amikor egy olyan mellett mentek el, amely már majdnem beleolvadt az erdőbe. Nyilvánvalóan leégették és újraépítették. Néhány kő még mindig magán viselte a füst és a tűz fekete nyomait. - A Blackthorn ház - mondta Jace. - Ami azt jelenti, hogy emögött az út mögött van... - Félbehagyta a mondatot, amikor Vándor a domb tetejére ért, és meghúzta a gyeplőt, hogy lenézhessenek az útra, amely kettéágazott alattuk. Az egyik irány visszavezetett Alicantéba - Clary látta a démontornyokat a távolban -, míg a másik egy nagy, aranyszín köves épület felé kanyarodott, amelyet alacsony fal ölelt körbe. -... a Herondale ház - fejezte be a fiú.
A szél feltámadt, és jeges ujjaival felborzolta Jace haját. Clary magán tartotta a kapucnit, de rajta nem volt se sapka, se kesztyű, mert azt mondta, utálja viselni őket, amikor lovagol. Azt szerette, ha érezheti a gyeplőt a kezében. - Le akarsz menni és megnézni? - kérdezte a lány. 
Jace lélegzete fehér felhőként szállt a levegőben. - Nem vagyok benne biztos."

2014. március 5., szerda

TLH kérdések és válaszok


Sziasztok!

Cassie megint egy sor kérdésre válaszolt a TLH-val kapcsolatban!

Számíthatunk arra, hogy az, hogy kik James és Lucie szülei, illetve a különleges képességeik (Lucie esetében?) valamiféle kivetettséget jelentenek az Árnyvadász társadalomban?

Lucie-nak vannak vagy nincsenek képességei - nem tudja, amikor a könyvek elkezdődnek. Ez olyasmi, ami őt is érdekli.

James tudja (ahogy mi is tudjuk a Midnight Heirből) és rendszeresen szembenéz előítéletekkel. Egészen addig, amíg el nem hagyta az Árnyvadász Akadémiát Idrisben, gyerekként nagyon sokan csúfolták és bántották. De így váltak barátokká ő és Matthew, úgyhogy nézzük a napos oldalát!

Cassie a barátságuk örömére be is szúrt két régebbi Cassandra Jean rajzot, és megjegyezte, hogy nagyon tetszik, ahogy Matthew és James képén tükrözi a Will/Jem képet. Az egyik mindig olvas, és az a Herondale tagja a párosnak.




Matthew ábrázolásain gyakran van zöld szegfű. Ez kapcsolatban áll a szexuális irányultságával?
Hú, te megcsináltad a történelmi kutatást! Oscar Wilde hozta divatba a zöld szegfű viselését a Lady Windermere legyezőjével. Miatta a zöld szegfű viselése miatta a meleg férfi közösség szimbólumává vált Londonban és Párizsban. 
De a zöld szegfű ennél sokkal többet jelent.

Oscar Wilde zöld szegfűjéről: Jegyezzük meg, hogy a zöld szegfű, amit Wilde a gomblyukában hordott, nem volt valódi. A virágosnak be kellett festenie azért, hogy zöld legyen. Meg kellett csinálni. Ezért a zöld szegfű nem csupán Wilde szexuális irányultságát volt hivatott tükrözni, hanem a nézeteit irodalomban és művészetben.

Matthew Oscar Wilde (aki három éve halott, mire a TLH elkezdődik) és az esztétikus életmódjának egyik rajongója, ami abban hitt, hogy a művészetnek nem kell morálisnak lennie, csak gyönyörűnek - megkérdőjelezve a korábban domináns irányzatot a viktoriánus művészetben és irodalomban, ami azt vallotta, hogy a művészet egyetlen célja az oktatás és a felemelkedés.
Szóval ez hosszan kifejtve azt jelentette, hogy Matthew lehet meleg vagy biszexuális vagy heteroszexuális és rajongója Wilde irányzatának. Várnunk kell, amíg ez kiderül. Van egy meleg szerelmi szál a The Last Hoursben, és egy leszbikus páros is. 

(Személyes megjegyzés a végére: Olvassatok Oscar Wilde-ot! Aranyat ért az az ember, komolyan mondom. Külön ajánlom a Bunburyt és a The Ideal Husbandet, ami magyarul több címen is fut, Az ideális férj/Az eszményi férj. Mindkettő dráma, mindkettő elképesztően vicces, és egyébként mindkettőből van film is, ha valakit érdekel. :D A Dorian Grayről pedig már nem is beszélek... Ja, és csodálatos meséi is vannak! És egyébként az élete is nagyon érdekes volt! - Deszy)

Engem az érdekelne, hogy kiben van meg jobban a Herondale-ek keserű humora, Jamesben vagy Lucie-ban? És még egy: mivel Will azt szeretné, ha Lucie Alastairhez menne, ez okoz számukra bármilyen konfliktust? El tudom képzelni, hogy Will afféle "itt várj, hozom a puskámat" típusú apuka. 
Nos, Will azt szeretné ha Lucie végül Alastairhez menne. Mondjuk amikor Lucie 21, Alastair meg 27. Nem most rögtön. Örülne fog-e Lucie részben halott szerelme miatt? Valószínűleg nem. :) De ez elég bonyolult, ahogy Lucie szerelmi élete is! És Lucie-nak és Jamesnek megvan a saját humoruk, de mindkettőjükben van egy kicsi Willből. 

Mennyi Jem lesz a The Last Hoursben? Lesz sorozat (ha Jemnek és Tessának gyerekei születnek) az ő gyerekeikről is? Lesz Jem és Will találkozás? 
Helló, Jem fan! Jem jövőjéről nem sokat mondhatok - azt mondanám, gyere vissza, és kérdezz a Mennyei tűz városa után! De igen, lesz Jem és Will találkozás a TLH-ban. Mindig azt gondoltam, hogy amikor Jem már NT, Will állandóan előáll valamilyen indokkal, amiért hívatnia kell a Néma Testvéreket vagy neki kell elmennie a Csontvárosba. (Hihi, ezt láthattuk is már a The Midnight Heirben! :D - Deszy)
Will: Elvágtam az ujjam! Néma Testvérre van szükségem!
Henry: Biztos, hogy nem fog meggyógyulni magától?
Will: ELVÉRZEM. VIGYÉL ZAKARIÁS TESTVÉRHEZ! 

Lena Headey az új 300 film premierjén


Sziasztok!

Lena Headey (Jocelyn) tegnap az új 300 film premiervetítésén járt. Íme a képek:

 


TLH infók Willről és Tessáról


Sziasztok!

Cassie megkapta azt a kérdést az egyik rajongótól, hogy várhatunk-e forró jelenetekre Willtől és Tessától a TLH-ban. Nagyon jó és logikus választ kaptunk:


Nem várnék bármi forró jelenetet Willtől és Tessától a TLH-ban, mert 1) ez már megtörtént a Clockwork Princessben és 2) a könyvek az ő gyerekeik szemszögéből játszódnak, és ez azt jelenté, hogy ők nézik, és ennek már a gondolata is annyira kiakaszt, hogy a fejem le akar esni és forogni.

Will és Tessa boldog házasságban élnek, és körülbelül ennyi, amit a témáról el akarok mondani. Emellett biztos vagyok benne, hogy ha már valóban elkezdődik a Last Hours, nem Willtől és Tessától vártok majd forró jeleneteket. Ígérem! :) 

2014. március 4., kedd

Lily már az új filmjét forgatja!


Sziasztok!

Kaptunk egy képet Lily új filmjének forgatásáról! Címe egyelőre még nincsen, de Warren Beatty írta és ő is rendezi, a szereplőtársai pedig a Lenyűgöző teremtményekből már sokak számára ismerős Alden Ehrenreich (akinek Jamie-vel azonos napon van a szülinapja), Warren Beatty, Annette Bening és Matthew Broderick.

És akkor a kép:


2014. március 2., vasárnap

Lily az Oscar előestéjén


Sziasztok!

Lily tegnap a Chanel Charles Finch Oscar előtti vacsoráján járt a Los Angeles-i Madeo Restaurantban. Íme néhány kép a helyszínről, és még egy az előkészületekről:


 
 

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets