Blogger Widgets

2014. március 5., szerda

TLH kérdések és válaszok


Sziasztok!

Cassie megint egy sor kérdésre válaszolt a TLH-val kapcsolatban!

Számíthatunk arra, hogy az, hogy kik James és Lucie szülei, illetve a különleges képességeik (Lucie esetében?) valamiféle kivetettséget jelentenek az Árnyvadász társadalomban?

Lucie-nak vannak vagy nincsenek képességei - nem tudja, amikor a könyvek elkezdődnek. Ez olyasmi, ami őt is érdekli.

James tudja (ahogy mi is tudjuk a Midnight Heirből) és rendszeresen szembenéz előítéletekkel. Egészen addig, amíg el nem hagyta az Árnyvadász Akadémiát Idrisben, gyerekként nagyon sokan csúfolták és bántották. De így váltak barátokká ő és Matthew, úgyhogy nézzük a napos oldalát!

Cassie a barátságuk örömére be is szúrt két régebbi Cassandra Jean rajzot, és megjegyezte, hogy nagyon tetszik, ahogy Matthew és James képén tükrözi a Will/Jem képet. Az egyik mindig olvas, és az a Herondale tagja a párosnak.




Matthew ábrázolásain gyakran van zöld szegfű. Ez kapcsolatban áll a szexuális irányultságával?
Hú, te megcsináltad a történelmi kutatást! Oscar Wilde hozta divatba a zöld szegfű viselését a Lady Windermere legyezőjével. Miatta a zöld szegfű viselése miatta a meleg férfi közösség szimbólumává vált Londonban és Párizsban. 
De a zöld szegfű ennél sokkal többet jelent.

Oscar Wilde zöld szegfűjéről: Jegyezzük meg, hogy a zöld szegfű, amit Wilde a gomblyukában hordott, nem volt valódi. A virágosnak be kellett festenie azért, hogy zöld legyen. Meg kellett csinálni. Ezért a zöld szegfű nem csupán Wilde szexuális irányultságát volt hivatott tükrözni, hanem a nézeteit irodalomban és művészetben.

Matthew Oscar Wilde (aki három éve halott, mire a TLH elkezdődik) és az esztétikus életmódjának egyik rajongója, ami abban hitt, hogy a művészetnek nem kell morálisnak lennie, csak gyönyörűnek - megkérdőjelezve a korábban domináns irányzatot a viktoriánus művészetben és irodalomban, ami azt vallotta, hogy a művészet egyetlen célja az oktatás és a felemelkedés.
Szóval ez hosszan kifejtve azt jelentette, hogy Matthew lehet meleg vagy biszexuális vagy heteroszexuális és rajongója Wilde irányzatának. Várnunk kell, amíg ez kiderül. Van egy meleg szerelmi szál a The Last Hoursben, és egy leszbikus páros is. 

(Személyes megjegyzés a végére: Olvassatok Oscar Wilde-ot! Aranyat ért az az ember, komolyan mondom. Külön ajánlom a Bunburyt és a The Ideal Husbandet, ami magyarul több címen is fut, Az ideális férj/Az eszményi férj. Mindkettő dráma, mindkettő elképesztően vicces, és egyébként mindkettőből van film is, ha valakit érdekel. :D A Dorian Grayről pedig már nem is beszélek... Ja, és csodálatos meséi is vannak! És egyébként az élete is nagyon érdekes volt! - Deszy)

Engem az érdekelne, hogy kiben van meg jobban a Herondale-ek keserű humora, Jamesben vagy Lucie-ban? És még egy: mivel Will azt szeretné, ha Lucie Alastairhez menne, ez okoz számukra bármilyen konfliktust? El tudom képzelni, hogy Will afféle "itt várj, hozom a puskámat" típusú apuka. 
Nos, Will azt szeretné ha Lucie végül Alastairhez menne. Mondjuk amikor Lucie 21, Alastair meg 27. Nem most rögtön. Örülne fog-e Lucie részben halott szerelme miatt? Valószínűleg nem. :) De ez elég bonyolult, ahogy Lucie szerelmi élete is! És Lucie-nak és Jamesnek megvan a saját humoruk, de mindkettőjükben van egy kicsi Willből. 

Mennyi Jem lesz a The Last Hoursben? Lesz sorozat (ha Jemnek és Tessának gyerekei születnek) az ő gyerekeikről is? Lesz Jem és Will találkozás? 
Helló, Jem fan! Jem jövőjéről nem sokat mondhatok - azt mondanám, gyere vissza, és kérdezz a Mennyei tűz városa után! De igen, lesz Jem és Will találkozás a TLH-ban. Mindig azt gondoltam, hogy amikor Jem már NT, Will állandóan előáll valamilyen indokkal, amiért hívatnia kell a Néma Testvéreket vagy neki kell elmennie a Csontvárosba. (Hihi, ezt láthattuk is már a The Midnight Heirben! :D - Deszy)
Will: Elvágtam az ujjam! Néma Testvérre van szükségem!
Henry: Biztos, hogy nem fog meggyógyulni magától?
Will: ELVÉRZEM. VIGYÉL ZAKARIÁS TESTVÉRHEZ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets