Blogger Widgets

2012. augusztus 4., szombat

IMDb

Sziasztok!

Nem bírom ki, hogy ne mutassam meg, miért nem szabad bízni az IMDb-ben. Legalábbis az alakuló projekteknél semmiképp.



Azt hiszem, magáért beszél a dolog, de ha mégsem, akkor mondanám, hogy a két Luke-ot nézzétek, illetve a színészek nevét! xD

A sorozatok időrendben


Will


Will, Will, te olyan ragyogó vagy,
Mindünket az őrületbe kergetsz,
Nincs senki, olyan nagyszerű, mint te,
és olyan meggyötört sem.

Q&A - Jace 1.

Sziasztok!

Ez igényel egy kis magyarázatot. Újabb új rovat. 
A Q&A, azaz a Kérdezz-Felelek.

Cassandra Clare belement, hogy válaszolgat a rajongók kérdéseire, amiket nem hozzá, hanem könyveinek szereplőihez intéznek. Cassandra pedig belemászik a fejükbe, és megmondja, mit gondol Jace, Clary, Tessa, Will vagy épp Valentine. 

Ez a rovat sok-sok darabból fog állni, szereplők szerint lebontva. :) Remélem, ti is annyira fogjátok szeretni, mint én.

És kivel mással is kezdhetnénk? :P

Q&A - Jace 1.


Jace, tervezel bejutni Clary bugyijába a közeljövőben? Ez... rajta múlik. És MAGÁNYÜGY.

Mit ÉREZTÉL, amikor Clary rátok nyitott Alinével? Ezt volt, amit akartam, és amit NEM akartam. 

Ha egy dolgot mondhatnál Valentine-nak ebben a pillanatban, mi lenne az? Ez inkább egy kézmozdulat lenne. 

Jace, ha meleg lennél... Gondolod, hogy randiznál valaha Aleckel? Nem. A parabatai pároddal randizni törvénytelen.

Clary rajongáságát a mangák iránt vagy bármit mást vele kapcsolatban, megnyerőnek és aranyosnak tartod? Tényleg nagyon akarod, hogy valami nyálas dolgot mondjak a barátnőmről. De ettől kínosan érezné magát. Ő szégyenlős. Ami megnyerő. És aranyos.


Godfrey Twitteren


Godfrey Gao, a mi Magnusunk Twitteren írt a Csontváros filmről. 

A végzet ereklyéi - 2013. augusztus 23-án a mozikban. 
Alig várom, hogy használjam az erőimet! haha
Jobb, ha felkészültök, srácok! ;)

(Szerintem mi már felkészültünk. :P)

Kósza érdekesség

Clary és Jace egy vasárnapi napon találkoznak először.

Pokoli szerkezetek képregény

Sziasztok!

Már többször volt szó róla, hogy mind a TMI, mind az ID könyvekből képregény készül. És a napokban az is kiderült, hogy a Könyvmolyképző egyelőre nem tervezi kiadni őket. 

Dave-től azonban kaptam két linket, ahol rengeteg részlet (de tényleg, rengeteg!!!) fenn van a Pokoli szerkezetek képregényből. 

Most én ide csak a három főszereplő képét másolom be, de a képek alatti két linken megtaláljátok őket. Jó böngészgetést! :D





És akkor a linkek:
http://www.goodreads.com/topic/show/841716-the-manga
http://www.goodreads.com/book/show/13226173-clockwork-angel?auto_login_attempted=true&fb_source=message

Clace

“She realized that this scarred, sarcastic boy, was gentle with the things he loved.”

Parabatai

 
 





Lopásvédelem

Sziasztok!

Nem történt még semmi ilyesmi, de gondoltam, megelőző jelleggel kiírom. :)

A képek esetében szabad a vásár, egész nyugodtan vigyétek őket! :D 

Viszont nagyon szépen kérek mindenkit, hogy a többi posztot ne másoljátok át, vagy ha mégis nagyon szeretnétek, előtte kérjetek rá engedélyt. A hosszabb, kifejtősebb posztokkal elég sok melóm van. Abban az esetben, ha mondjuk Cassandra Clare kiírásáról van szó, akkor le kell fordítanom. És ugyanez érvényes a kimaradt és pluszban írt jelenetekre is. Ha pedig a kifejtős poszt saját szelleme termékem, akkor kutattam és gondolkoztam a témán, tehát még inkább benne van a munkám.

Szóval még egyszer nagyon szépen kérek mindenkit, hogy ha valami nagyon tetszik az oldalon (ennek nagyon örülök), és valamiért szeretné leközölni a saját oldalán, akkor előbb kérjen rá engedélyt, és ha megadom, akkor forrásmegjelöléssel (értsd linkkkel) jelölje, hogy honnan is származik. 

Mint mondtam, eddig ilyesmi szerencsére még nem fordult elő, de jobb félni, mint megijedni. :)

Ezt a szöveget kiteszem oldalra is, hogy megmaradjon, szóval ne lepődjetek meg, ha ott is látjátok! :)

(Könnyen megoldhatnám a dolgot egy egyszerű html kóddal, ami kizárná a jobb klikkeket az oldalon. De nem akarok ilyet csinálni, mert véleményem szerint idegesítő, és szeretnék alapvetően megbízni bennetek. :D)

2012. augusztus 3., péntek

Kevin válaszolt és válaszolt

Sziasztok!

Közben továbbolvastam, és kiderült, hogy Kevin rengeteg kérdésre válaszolt, és mindenkinek megköszönte a dicséreteket és gratulációkat. Ez még nem is mind:




Ami lényeges lehet. A kérdésre, hogy befesteti-e a haját, igennel válaszolt. Állítása szerint Alec a kedvence a sorozatból.

Kevin válaszolt

Sziasztok!

Következőt találtam ma Twitteren:


A kérdés tehát az volt, hogy mi vette rá Kevint, hogy elvállalja Alec szerepét. Mire ő egyszerűen (és nagyszerűen :D) a következőt válaszolta:

Az egyik legjobb karakter, akiről valaha olvastam.

Alec és Clary


“You should talk about selfish,” she hissed, so viciously that he took a step back. “You couldn’t care less about anyone in this world but yourself, Alec Lightwood. No wonder you’ve never killed a single demon, because you’re too afraid.”
  Alec looked stunned. “Who told you that?”
“Jace.”
  He looked as if she’d slapped him. “He wouldn’t. He wouldn’t say that.”
“He did.” She could see how she was hurting him, and it made her glad. Someone else ought to be in pain for a change. “You can rant all you want about honor and honesty and how mundanes don’t have any of either, but if you were honest, you’d admit this tantrum is just because you’re in love with him. It doesn’t have anything to do with—” Alec moved, blindingly fast. A sharp crack resounded through her head. He had shoved her against the wall so hard that the back of her skull had struck the wood paneling. His face was inches from hers, eyes huge and black.
“Don’t you ever,” he whispered, mouth a blanched line, “ever, say anything like that to him, or I’ll kill you. I swear on the Angel, I’ll kill you.

A két J


Parabatai - Jace és Alec

 


Stephen levele Jace-nek

Üvegváros spoiler!!!!


Fiamnak!

Ha ezt a levelet olvasod, akkor én már meghaltam.

Fel vagyok készülve a halálomra, ha nem holnap, akkor hamarosan. Tudom, hogy Valentine meg fog ölni. A sok beszéde ellenére arról, hogy szeret, arról, hogy mennyire vágyik egy férfire, aki a jobb keze lehet, tudja, hogy kétségeim vannak. És ő olyan ember, aki nem tűri a kétséget.

Nem tudom, hogy hogy fognak felnevelni. Nem tudom, hogy mit fognak mesélni neked rólam. Még azt sem tudom, hogy ki fogja neked odaadni ezt a levelet. Én Amatisra bíztam, de nem tudom, mit tartogat a jövő. Csak azt tudom, hogy ez az egyetlen esélyem, hogy elszámolást adjak egy férfiról, akit minden bizonnyal gyűlölsz.

Három dolog van, amit tudnod kell rólam. Az első az, hogy gyáva voltam. Egész életemben rossz döntéseket hoztam, mert egyszerűbbek voltak, mert jobban szolgálták az érdekeimet, mert féltem.

Eleinte elhittem Valentine indokait. Elfordultam a családomtól a Körhöz, mert jobbnak hittem magam az Alvilágiaknál és a Klávénál és a fojtogató szüleimnél. A szüleimmel szemben érzett dühöm eszköz volt, amit Valentine úgy formált, ahogy akart, ugyanúgy, ahogy sokunkat átformált és megváltoztatott. Amikor elűzte Luciant, nem kérdőjeleztem meg, hanem hálásan a helyére léptem. Amikor azt kérte, elhagytam Amatist, a nőt, akit szerettem, és elvettem Celine-t, a lányt, akit nem is ismertem. Azt tettem, amit kért, örök szégyenemre.

El sem tudom képzelni, mi járhat most a fejedben, tudva, hogy a lány, akiről beszélek, az anyád volt. A második dolog, amit tudnod kell, a következő. Ne hibáztasd Celine-t semmi miatt, bármit is teszel. Nem az ő hibája volt, hanem az enyém. Az anyád ártatlan volt, egy olyan családból, akik kegyetlenkedtek vele. Csak kedvességet akart. Azt érezni, hogy biztonságban van és szeretik. És bár a szívemet már másnak adtam, szerettem, a magam módján, még akkor is, ha a szívemben hű voltam Amatishoz: Non sum qualis eram bonae sub regno Cynarae. Kíváncsi vagyok, úgy szereted-e latint és a költészetet, mint én. Kíváncsi vagyok, ki tanított rá.

A harmadik és a legnehezebb, amit tudnod kell, hogy fel voltam készülve rá, hogy gyűlöljelek. A saját és egy gyermeklány fiát, akit alig ismertem, úgy tűnt, te leszel a tetőpontja az összes rossz döntésnek, amit meghoztam, és mindazoknak az apró megalkuvásoknak, melyek a pusztulásomhoz vezettek. Mégis, ahogy egyre jobban bekúsztál a gondolataimba, ahogy világra jöttél, egy bűntelen, ártatlan gyermek, kezdtem rájönni, hogy nem gyűlöllek. A szülők természete, hogy a saját arcképüket lássák a gyermekeikben, és én magamat gyűlöltem, nem téged.

Csak egy dolog van, amit tőled kérek, fiam – egy dolog tőled és érted. Azt akarom, hogy légy jobb ember, mint amilyen én voltam. Senkinek se hagyd, hogy megmondja, ki vagy vagy kinek kellene lenned. Szeresd azt, akit akarsz. Higgy, ahogy hinni akarsz. Tekintsd jogodnak a szabadságod.

Nem kérem, hogy mentsd meg a világot, fiam, gyermekem, az egyetlen gyermekem, akim valaha lesz. Csak azt kérem, hogy légy boldog.


Stephen

Sebastian

Malec


Aidanről




Aidan Turner lesz Luke. Ez már biztos. Két dologgal kapcsolatban kérdezték Aidanről Cassie-t a rajongók.

- Mit gondolsz róla?
- Láttam az olvasását a rendezővel. Nagyszerű volt.

És a másikban arról, hogy hogyan is lett Aidan Luke. Mint kiderült, a rendező volt a "bűnös". A Comic-Conról nézett egy felvételt róla a Hobbitból, és azt mondta: "Azt a srácot."

(És korábbról már azt is tudjuk, hogy annyira tetszett neki, hogy abba is belementek, hogy Aidan Új-Zélandon csinálja meg a castingot. :D)

A szereplőgárda









Raphael



A kérdés adott:

Raphaelt latin színész fogja majd játszani?

A válasz pedig:

Azt kértem (többször ismételve), hogy latin származású színész legyen.

Luke kora



Aidan Turner kiválasztása Luke szerepére eléggé megosztotta a rajongókat. A legtöbben egyetértenek benne, hogy Aidan nagyon jó pasi, csak nem így képzelték Luke-ot. Túl jó pasi, és legfőképp túl fiatal. (29 éves.) Ezt gondolja a fenti rajongó is.

Cassie a következőképp válaszolt:

Luke csak 36 éves. És szerintem a vérfarkasok lassan öregszenek.

TMI fanart







Jeremiás testvér


Megvan Jeremiás testvér! :D

Sziasztok!

Ezúttal rögtön Cassie kiírásával együtt hozom.

Jeremiás barát, aki bevezeti Jace-t és Claryt a Néma Városba:

Stephen R. Hart

A pasi kétségtelenül hátborzongatóan néz ki. Ráadásul kilónyi festék és köpeny lesz rajta. Érdekes lesz látni, hogy fognak kinézni a Néma Testvérek.

Minden egyéb infót megtaláltok itt, mint mindig:

2012. augusztus 2., csütörtök

Csontváros plakát


És igen, ez már a honlap alapján készült! :D

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets