Blogger Widgets

2012. július 29., vasárnap

Hogy kerültek kacsák a Clockwork Angelbe?

Sziasztok!

Bizonyára emlékeztek rá, hogy Will szerint a kacsák "vérszomjas kis dögök". Azóta pedig azt is tudjuk, hogy valamiért Jace sem szereti őket. 

De honnan jött a kannibál kacsák ötlete a könyvbe? Cassandra Clare megosztotta velünk a történetet, én pedig lefordítottam nektek. :)


"Egy szép verőfényes napon Angliában a Hyde Parkban sétálgattam a barátnőmmel, Sarah Rees Brennannal. (Szintén írónő – Deszy) A férjem is ott volt, ahogy a barátaink, Alex és Lowell is, és elmentünk a Harrodsba, vettünk egy csomó kaját, mert ott gyakorlatilag minden van, és a férjem vonzódik az olyan régi típusú angol ételekhez, mint a húsos pite. Minél furcsább dolog van a pitében, ő annál boldogabb, és ha beletuszkolnak egy egész disznót meg hat tojást, akkor úgy érzi, szülinapja van. 

Szóval vettük ezt a csomó kaját, és kivittük a parkba, hogy megegyük a Serpentine-nél, ami egy folyó a Hyde Parkban. És a férjem megvett kb. hatvan pitét, mi többiek meg undorodtunk az egésztől. Tudjátok, az ízlésünk fejlődött 1911 óta, és nem preferáljuk, ha minden ételünket belesütik egy pitébe. Szóval egy csomó pitét meghagytunk, amit Sarah és én levittünk a vízhez, és dobálni kezdtük a kacsáknak.

Sarah: Ez milyen pite?
Én: Uh... kacsás pite. Tojással.
Sarah: A kacsák KACSÁS PITÉT esznek? Akkor ők KANNIBÁL KACSÁK?
Én: Talán egy egész csapatot be tudunk etetni, és átvesszük a világuralmat.

Aztán bedobáltuk a maradék pitét, és amikor kifogytunk belőle, a kacsák üldözni kezdtek minket, mert a kacsák alapvetően ördögiek. Mindegy, amikor írni kezdtem Az angyalt, átadtam ezt a kis kalandot Willnek és Jemnek, mert amikor írsz, gyakran a saját tapasztalataidból merítesz. És én a kacsák ellen vagyok.
Utóiratként, tavaly októberben elmentünk a Hyde Parkba Sarahval, Maureen Johnsonnal és Maureen barátjával, akit hívjunk Lionelnek, bár nem ez az igazi neve. És ezúttal Sarah és én szándékosan kacsás pitét vettünk, és azzal etettük a kacsákat. 

Én: Észrevettem egy kis vörös fényt a szemükben. Emlékeznek ránk az előző alkalomról.
Sarah: A Kannibál Kacsa Hadművelet sikeres. Hamarosan: profit.
Lionel: Miért ilyen furcsák a barátaid?
Maureen: Fogalmam sincs, mire gondolsz."



3 megjegyzés:

  1. Jó, hát ezek után, ahogy eljutok Londonba, kacsás pitével megetetem őket majd én is!:) ISTENEM, nagyon nevetek:DDDD Deszy, KÖSZI SZÉPEN!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis túrát lehetne szervezni már Londonban: Cassie túra
      Délelőtt látogatás a Blackfriars-hídhoz, ebéd kacsás pite, majd fakultatív programként kacsaetetés a Hyde parkban.
      Amúgy szívesen! :)

      Törlés
    2. Akkor elkezdhetünk erre spórolni, és megcsináljuk!:) Remek program:) És elénekeljük nekik Will Démonhimlős dalát, majd viszem a gitáromat, addigra megint megtanulok játszani is rajta, és szerzünk zenét:D

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets