Blogger Widgets

2014. július 1., kedd

Cassie könyvei a közeljövőben


Sziasztok!

Cassie megint kapott kérdést arra vonatkozóan, hogy mégis milyen könyvei fognak megjelenni az elkövetkező néhány évben, és milyen sorrendben. Bár már írtam róla, most megteszem újra, hátha valaki lemaradt, illetve egy kis apró új információmorzsát is kaptunk a Magisterium sorozatról, amit eddig nem tudtunk.

Tehát a sorrend az Árnyvadász sorozatokban:

Lady Midnight (The Dark Artifices 1)
Chain of Gold (The Last Hours 1)
Prince of Shadows (The Dark Artifices 2)
Chain of Iron (The Last Hours 2)
Queen of Air and Darkness  (The Dark Artifices 3)
Chain of Thorns (The Last Hours 3)

A címeket most inkább nem fordítom, majdnem biztos vagyok benne, hogy főleg a The Last Hours címekkel valamit kezdeni kell, mert magyarul nem hangzik a legjobban. De majd meglátjuk.
Mindenesetre a Lady Midnight, a TDA első kötete jövőre jelenik meg angolul, szóval az már nincs is olyan messze, bár Cassie is azt írja, hogy pontos időpontot még nem tud mondani. (Naná, hogy nem, épp írja a könyvet. :D) 

A Lady Midnight megjelenése után felváltva következnek majd a TDA és a TLH kötetei, ahogyan az a TMI és A TID esetében is történt. 

Miután ez a két sorozat befejeződött, érkezik majd az ötödik Árnyvadász sorozat, amivel előreláthatólag lezárul majd az Árnyvadász könyvek sora. Ez a The Wicked Powers címet viseli. 

Nyilván ez csak a regényekre vonatkozik, azt már most tudjuk, hogy egy a Bane krónikákhoz hasonló novellafüzér érkezik Simonról, és nem tartom kizártnak, hogy Cassie (akár egyedül, akár a barátnőivel) plusz kiegészítő kötetekkel lepje meg az olvasókat. Arról is volt szó, hogy Cassandra Jeannel közösen dolgoznak egy a Körről szóló képregényen, nagy eséllyel erre is számíthatunk még a TWP előtt. (Üzletpolitikai szempontból legalábbis ez lenne logikus.)

Viszont ami új információ, hogy egészen pontosan hogyan fog beférni ezek mellé az Árnyvadász könyvek mellé Cassie másik, nem Árnyvadász sorozata, a Magisterium, amin Holly Blackkel együtt dolgozik.

A Magisterium sorozat első kötete, a The Iron Trial szeptember 9-én jelenik meg angolul. Ezután minden év szeptemberében jelenik majd meg egy újabb kötet, Cassie elárulta a második kötet címét is: The Copper Gauntlet (A Réz Páncélkesztyű)
(Úgy tűnik, itt is lesz rendszer a címekben? Valamilyen fém minden címben? Persze ez még nem biztos, de az eddigiek alapján nem kizárt.)
Ez tehát jövő szeptemberre várható. 

A jó hír, hogy a sorozat magyarul is érkezik, pontos megjelenési információm még nincs hozzá, ha lesz rögtön kiírom.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök ennek a hírnek. Jó tudni hogy Cassie még jó pár évig ellát minekt olvasni valóval. :)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets