Blogger Widgets

2012. szeptember 13., csütörtök

Filmajánló: Killing Bono

Sziasztok!

Újabb filmajánlót kaptunk, ezúttal Annától, aki Robert Sheehan Killing Bono című filmjéről írt nekünk. :) Neki ezúton is köszönjük!

És megint mondanám, hogy ha valakinek van kedve ilyet írni, annak nagyon örülünk! :D (Határidő nincs, amikor megnézed, megírod, bármikor van is az, küldheted. :D)



Killing Bono: (Robert Sheehan filmje)


Onnan szereztem tudomást erről a filmről, hogy húgom nagy Ben Barnes rajongó, így megnézette velem, de Robert Sheehan is szerepel benne, ő a másik főszereplő, így gondoltam, ha írok róla pár sort, akkor más is kedvet kap ahhoz, hogy megnézze. Már csak Robbie kedvéért.

A film egyébként Neil McCormick önéletrajzi könyve alapján készült, melynek címe „I was Bono’s doppelganger” („Én voltam Bono hasonmása”). Persze nem teljesen könyv hű, vannak dolgok, amiket megváltoztattak, és egy kicsit felturbózták a történetet, mert mielőtt bármelyik Bono rajongó megijedne majd a filmnézés közben... SPOILER!!!!!! Neil sosem akarta lelőni Bono-t, azt csak a filmbe rakták be a hatásfokozás kedvéért SPOILER VÉGE!!!!

Miről szól a film: van egy testvérpár Neil (Ben Barnes) és Ivan (Robert Sheehan) McCormick, akik gyerekkori barátságban állnak U2 együttes tagjaival, Bono-val és a többiekkel, ott voltak, mikor megalakult az együttes, és végignézték hogyan válnak egyre híresebbé. Közben persze ők is próbálkoztak a saját zenéjükkel, de valahogy ez nekik sosem jött össze, annak ellenére, hogy Neil mindent megtett a sikerért. Végül Írországból Londonba költöznek, és ott indul be az élet igazán… a film azt mutatja be, hogy milyen nehéz érvényesülni a zeneiparban és hogy sokszor a tehetség vagy az akarás vajmi kevés a sikerhez, hiszen megtörténhet, hogy annak ellenére, hogy mindent megteszünk a céljaink eléréséért, akkor sem tudjuk álmainkat megvalósítani.

Mielőtt valakit megtévesztene a komoly téma, el kell mondanom, hogy ez vígjátéknak van besorolva, tehát nem egy komoly életrajzi film, hanem tele van poénokkal és viccekkel, szinte mindenki ír akcentussal beszél, amit egyszerűen csodálatos hallgatni. (legalábbis szerintem). A helyszínek, a ruhák minden korhű, a 80-as, 90-es évekre hajaz.

Nekem jobban tetszik Neil karaktere, akit habár néha ütöttem volna szívesen, mégis nagyon kedvelek, de Ivan se rossz, és Robert Sheehan jól alakítja őt. Mivel egy zenészek életéről szól a film, így természetesen vannak benne éneklés és koncertek, sőt még Robbie is megcsillogtatja énektudását és zenei tehetségét. A mellékszereplők is nagy arcok, a meleg főbérlő, vagy a maffiózó pasi, akitől pénzt szereznek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet, aki szeretne egy jó angol vígjátékot megnézni és közben röhögni egy nagyot!

4 megjegyzés:

  1. Ezt le lehet valahonnan tölteni? Mert már szemezek vele egy ideje, de sehol sem találtam meg magyar szinkronnal. Tipp?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nincs hozzá magyar szinkron, (sőt szerintem nem is lesz), inkább feliratosan ajánlom, mert úgy hallgathatod az ír akcentust, amivel mindenki beszél...:)

      Törlés
    2. Nekem a feliratos is bőven megfelel, csak valahonnan meg kéne szerezni.

      Törlés
    3. Torrent oldalakon fent van és ha mentesz hozzá feliratot akkor már nézheted is... :)

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets