Blogger Widgets

2012. szeptember 9., vasárnap

Rajongói beszámoló

Sziasztok!

Amelie beszámolóját Luca fordította le nekünk, neki ezúttal is köszönjük.
Észre fogjátok venni, de gondoltam, szólok, ez még a Hotel Dumort forgatás. :)





Az utam a Torontói TMI forgatásra Montreal elhagyásával kezdődött. Pénteken ötkor keltem, hogy elérjem 6:45-ös vonatot. Utazás kellemes volt, 11:30kor már a Union Stationon voltam, de még le kellett raknom a csomagjaimat a hotelemben, szóval miután lepakoltam, visszaindultam, hogy elérjem az 13:30as buszt Hamiltonba.

Eléggé késésben voltam, ezért futnom kellett, hogy ne késsem le a buszt, a felszálláskor pedig szólt buszsofőr, hogy a busz tele van…

NE! - gondoltam,

De utazhatsz állva is – ajánlotta fel a buszsofőr.

Egye fene, a TMI túl fontos, szóval döntenem kellett, hogy fájjon-e a térdem vagy nem, de az, hogy lehetőleg a legkorábban a forgatáson legyek fontosabb, ezért felszálltam és az ajtónál utaztam 1 órát.

Szerencsére, a Hamiltoni buszpályaudvar szó szerint csak 5 percre volt gyalog a forgatás helyszínétől (őszintén nem értem, hogy miért nem utazik le több ember Torontó környékéről). Amikor 14:30kor odaértem, a helyszín eléggé csendes volt, csak néhány ember lézengett, legtöbben Hamilton körzetéből.

Jemima, Kevin, Lily és Jamie már bent voltak, az nem biztos, hogy Robert is ott volt-e már. Többnyire, csak kaszkadőrök futottak el mellettem (Lillyét láttam a legtöbbször), NYC autók jöttek – mentek, statiszták vámpírszerelésben, sminkben és husky kutyák!!!!

Elég sok fontos szereplőt láttunk ki-bemászkálni az aktuálisan taxiként használt furgonokból, amiket a trailerek és a hotel között használtak. Ez a hotel, ami eddig mindig egy kicsit szomorú helyszín volt most izgalmas lett. (OMG láttad? Biztos, hogy Jamie az? Vagy talán a kaszkadőre? Ó nem, ez Ő volt.)
Valamikor délután, valaki elsétált mellettünk és integetett a csoportnak.

Hey guys! - mondta

Hey! – válaszoltuk, de mire rájöttünk, hogy Jemima West volt az árnyvadász szerelésben, ő már messze járt.
A nap folyamán, mi sok-sok jelmezt, sminket láttunk, de engem különösen ruhák nyűgöztek le. De ti se szomorkodjatok, srácok!

Hét körül tömeg kezdett el gyülekezni a hotel kijáratánál, nagy szerencsénkre el tudtuk kapni Jemimát, Kevint és Robertet miközben a lakókocsik felé sétáltak.

Kevin szuper profi volt, udvariasan dedikálta mindenki könyvét, miközben mindenki ájuldozott a szemétől stb. De érezhető volt, hogy sietnie kell…

Jemima nagyon eleven volt, és esélyt kaptam arra, hogy egy kicsit beszéljek vele franciául. (Tu parles francais? Beszélsz franciául? C’est génial! Döbbenetes! De Montréal? Montreálból? J’adore cette ville! Imádom azt a várost!)

Robert önmaga volt, hülyéskedett, mint mindig, mindenkit babynek hívott. Vicces dolgokat rajzolt majdnem mindenkinek az autogramja mellé. Nekem ez nem adatott meg, de mikor meglátta, hogy Cassandra Clare aláírta könyvemet, azt mondta: „Ez Cassandra Clare autogramja? (Igen) Istenem úgy ír alá, mint egy robot.”
Kevin Durand az autogramos őrület közben elment. Ettől elszomorodtam, mert szeretem (ezt a színészt) és már olyan izgatott voltam, hogy szerezhetek tőle autogramot!

Legtöbb ember egyetértett abban, hogy ebben az időpontban a legjobb elmenni, enni valamit, mivel a stáb nem fog hamar visszatérni. Mivel az emberek, akikkel együtt lógtam elmentek, így egyedül mentem el enni.

Amikor visszamentem senki sem volt ott, a helyszínen - amit a rajongók korábban használtak - most a stábtagok ettek, szóval úgy döntöttem udvarias leszek és nem zavarom őket, ezért kicsit arrébb ültem le. Nem sokan jöttek arra felé. Sötét volt, rendőrök is voltak a forgatáson, ők a forgalmat irányították. Elég tisztán látszott, hogy kinti jelenetet akarnak felvenni, amihez hatalmas világító eszközöket állítottak a hotellel szembe (igazán hatásos, amikor a fények legalább 7 emelet magasan világítanak).

Mikor több statiszta kezdett el ott gyülekezni, visszamentem az előző helyszínre (a forgatáson csak néhány rajongó volt) és egy rendőr állt az utamba.

Ó ne!- gondoltam. Meg voltam győződve róla, hogy kirúg, mint korábban a többi rajongót (ami megmagyarázná miért nem volt ott senki sem mikor visszajöttem) biztos voltam benne, hogy csak azért nem vett észre korábban, mert egyedül voltam és elég messze a főbejárattól.

De nem! A rendőr beszédbe elegyedett velem (mit csinálok Hamiltonban stb). És mesélt nekem több király dolgot a hotelről, ahol forgatnak.

The Royal Connnaught Hotel egy történelmi épület, korábban az egyik legszebb épület volt a környéken, de a tulajdonosoknak adófizetési problémái voltak, szóval elvesztették a hotelt. Az új tulajoknak nem volt pénzük, hogy rendbe tegyék, ezért az elmúlt 10 évben elhagyatott volt. Azt mondta, hogy korábban nyirkos volt, aztán bepenészesedett, majd kétszer is kigyulladt és mostanában csövesek és hasonlók használják. Azt is elmesélte, hogy őrölt bűz van ott bent, penész, forróság, pára, elviselhetetlen vizelet szag.

Aznap 32 fok volt kint. Eléggé párás. A forróságnak ott bent elviselhetetlennek kellett lennie. Nem csoda, hogy a legtöbb statiszta, stábtag maszkot viselt!! Közvetlen belégzése elég mérgező lehet.
Szóval kérek egy adag tiszteletet mindenkinek, aki dolgozott a forgatás 8. 9. 10. napján!

Azt is elújságolta, hogy leginkább az ebédlőben forgattak, ahol lerombolt falak, és szétlocsolt vér van mindenhol. És amit mi a főbejárat előtt elsétálva láthattunk az egy igazán cool szoba lépcsőkkel (!) és pompás csillárral. Tisztán látszik, hogy a hely valóban nagyszerű lesz! (Még akkor is, ha vannak lépcsők)

Valaki (9 körül nagyon sok rajongó volt ott) megjegyezte, hogy az egyik emeleti ablakból az épület oldalán valamilyen kék fény szűrődik ki. Mivel ez az épület elhagyatott volt, mi kíváncsiak voltunk mindenre, és elég biztosak, abban hogy árnyékokat láthattunk elsétálni és különös hangok, sikolyok hallatszottak ki. Alig várom, hogy láthassam a filmet!

Ez idő alatt, kaszkadőrök (beleértve a sztárok hasonmását is) elfoglaltak voltak, matracokat hordtak ki az utánfutójukból. Nem sokkal később azonban mindent visszapakoltak, mert az egyik kaszkadőr megsérült a térdén vagy valahol a lábán.

Még volt néhány remek pillanatunk, mint amikor Jemima és Kevin dublőrhasonmásai küzdöttek. Már elég késő volt, az autók is elindultak (az eddig lezárt területen). Bár még mindig nagyon izgatott voltam, mégis el kellett indulnom, hogy elérjem a kevesebb, mint 15 perc múlva induló Torontói buszt.

23:20kor elhagytam a helyszínt, de később már semmi se történt. A sztárok 00:30 körül elmentek dedikálás és kinti forgatás nélkül.

Ez egy elég hosszú nap volt, de komolyan azt kívánom, bárcsak közelebb élnék Torontóhoz, hogy egy kicsit több élményt szerezhessek mielőtt a forgatás véget ér!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets