Blogger Widgets

2014. január 24., péntek

Részlet CoHF-ből


Sziasztok!

Kaptunk egy részletet a CoHF-ből, ahogyan azt ígérték is, gyorsan megosztom angolul, aztán majd fordítom is. Az angol verzióját a részletnek elolvashatjátok ITT.

A fordítás:


Diana kimérten ránézett, aztán lebukott a pult mögé. Egy pillanattal később a kardjával bukkant elő, ami olyan hosszú volt, mint Clary alkarja. – Mit gondolsz erről?

Clary a fegyvert bámulta. Kétségtelenül gyönyörű volt. A markolata tömör aranyból készült és obszidián díszítette, a pengéjét pedig olyan sötét ezüstből, hogy már szinte feketének hatott.

– Ez egy rövidkard. Talán érdemes lenne megnézned a másik felét – mondta Diana, és megfordította a kardot. A penge másik oldalán, a penge gerincén fekete csillagok mintázata futott.

– Óh! – Clary szíve fájdalmasan dobogott a mellkasában. Hátrébb lépett és majdnem nekiment Jace-nek, aki közvetlenül mögötte állt, ledermedve. – Ez egy Morgenstern kard.

– Igen, az. – A fegyverkereskedő értő szeme rájuk szegeződött. – Réges-rég a Morgensternek két pengét rendeltek Wayland kovácstól – egy összeillő párost. Kétségtelenül láttad már a másik, hosszabb kardot, mivel Valentine Morgenstern forgatta és most a fia forgatja helyette.

– Tudja, kik vagyunk – állapította meg Jace. – Hogy ki Clary.

– Az Árnyvadász világ nem túl nagy – felelte Diana, és egyikükről a másikukra nézett. – Tagja vagyok a Tanácsnak. Láttam a beavatásodat, Valentine lánya.

Clary kétséggel a szemében méregette a pengét. – Két férfit is láttam, amint a nagyobbik kardot használták, és mindkettőt gyűlöltem. Nincs már olyan Morgenstern ezen a világon, aki a gonoszon kívül bármi mást szolgálna.

Jace megszólalt. – Itt vagy te.

– Neked adom – mondta Diana. – Igazad van, az emberek megvetik a Morgensterneket. Úgysem tudnám eladni senkinek. Már ha egyáltalán akarnám. Jó kezekbe kell kerülnie.

– Én nem akarom – felelte Clary.

– Ha meghátrálsz előle, hatalmat adsz neki magad felett – jelentette ki Diana. – Vedd el, aztán vágd fel vele a bátyád torkát, és szerezd vissza a véred becsületét.

1 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets