Blogger Widgets

2015. szeptember 30., szerda

Mi van az angyalokkal? + TDA részlet!


Sziasztok!

Cassie több olvasói kérdésre válaszolt, amik az Árnyvadászok világát, és az angyalok jóságát firtatták.
A kérdés és a válasz önmagában is érdekes, ezért azokat is hozom, és mivel szorosan összefüggnek a részlettel, nem akarom őket szétválasztani.



A kérdés:
Ha a démonok eredendően gonoszak, az angyalok jók? Létezik Lucifer az Árnyvadászok világában? Átértékeli a teológiát a Klávé azután, hogy Clary és Simon beszéltek Raziellel, aki egy Istent említett?

Cassie válasza:
Röviden, nem tudjuk. A démonok a káosznak és pusztításnak élnek, és minden jel arra mutat, hogy eredendően gonoszak. Az angyalok, másrészről a Nephilimek világának egyik legnagyobb rejtélyét jelentik. Az angyalokhoz fűződő kapcsolatuk ellenére a Nephilimek szinte semmit nem tudnak róluk. Nem tudjuk, hogy eredendően jók-e. Raziel segített néhány alkalommal, de eléggé egyértelművé tette, hogy nem akarja, hogy többet zavarják. Ithuriel kedves srácnak tűnik, de megvannak a maga problémái. Amennyire tudjuk, lehetnek más angyalok, akkor cseppet sem kedvesek.

Egy bukott angyalról esik említés, Luciferről, a hajnalcsillagról. Jonathant/Sebastian beszél róla a CoHF-ben:

"Lucifer Morningstar volt, a Mennyek legszebb angyala. 
Isten legbüszkébb teremtménye. Aztán eljött a nap, amikor Lucifer 
nem volt hajlandó többé meghajolni az emberiség előtt. 
Az emberek előtt. Tudta, hogy kevesebbek nála. Ezért a mélybe vettetett 
a pártjára álló angyalokkal együtt. Beliállal, Azazellel, 
Azmodeusszal és Laviatánnal. Meg Lilithtel. Az anyámmal." 

Itt egy részlet a TDA-ból:

"- Hadd áruljam el neked az igazságot, mielőtt meghalsz, Emma - mondta a hang. - Ez egy titok a Nephilimekről. Utálják a szeretetet, az emberi szeretetet, mert az angyaloktól születttek. És míg Isten azzal bízta meg az angyalokat, hogy gondoskodjanak az emberekről, az angyalokat teremtette először, és ezért ők gyűlölték Isten második teremtményét. Ezért bukott Lucifer. Olyan angyal volt, aki nem hajolt meg az emberek fajtája előtt, Isten kedvenc gyermekei előtt. A szeretet az emberi faj gyengesége, és az Angyalok megvetik őket érte, és a Klávé is megveti őket, és ezért büntetik. Tudod, mi történik, amikor két parabatai szerelmes lesz? Tudod, miért tiltott?"

(Új részletnek van eladva, valójában már korábban olvashattuk. Fordítás közben rögtön rájöttem, hogy ez már megvolt, mindenesetre vicces lesz összevetni a két különböző fordításom. Ez volt az eredeti poszt.)

Nem árulom el, hogy itt ki narrál, mindenesetre ezek az angyalok nem hangoznak túl jóindulatúnak.

A Klávé ellenáll, hogy bármit átértékeljen, beleértve a teológiát is, de valószínűleg előbb-utóbb kénytelenek lesznek. Hogy ez milyen formában zajlik majd? Ezt ki kell várnotok, és meglátjátok. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets