Blogger Widgets

2014. július 17., csütörtök

Emma olyan, mint Izzy?


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy milyen szereplő is Emma, a kérdés pedig az volt, hogy mennyire hasonlít Izzyre. Illetve kiegészítésnek ott volt még, hogy mennyit szerepelnek majd a tündérek a TDA-ban és hogy mi van Zakariással? (Azért írom így, hogy ne legyen spoiler, mindenesetre a kérdező a másik nevét használja.)

Cassie válasza:

Azt hiszem, természetes, hogy fel akarjátok térképezni az új karaktereket, a régiekhez képest, mint például, hogy "Emma olyan, mint Izzy?", mert így lehet mire hivatkozni. Emmát egyelőre csak gyerekként ismerjük, és míg ez ad valamilyen képet, nehéz őt még egy külön sorozat főhőseként elképzelni: a legfontosabb szereplőként, aki körül minden forog.
Kétségtelenül igaz, hogy mind Clarynek, mind Tessának el kellett magyarázni az Árnyvilág szabályait, a The Dark Artifices pedig olyan szereplőkről szól, akik már mind a részei. Emma a kezdetektől tudja, hogy Árnyvadász, a helyett a kérdés helyett, hogy "Ki is vagyok én?" sokkal inkább az a kérdés, hogy "Honnan tudom önérzetes és elkötelezett Árnyvadászként, amikor a törvény rossz törvény?" 
A Pokoli szerkezetek előtt az emberek állandóan odajöttek hozzám, hogy Jem (őt használom példaként, mivel úgy tűnik, szeretitek) olyan-e, mint Jace vagy Alec vagy Simon. És miközben mindegyikükkel vannak közös vonásai, egyikükhöz sem hasonlít. Ő csak... olyan, mint Jem. 
Emma pedig olyan, mint Emma. Mindig olyannak láttuk Izzyt, mint valakit, aki fürdőzik a saját Árnyvadász adottságaiban, Emma ezzel szemben folyamatosan edz, brutális módon, és nagyon sokat jár azon az esze, hogy a nem vele született különleges képességeket elő lehet-e hozni erőfeszítéssel. (Olyan akar lenni, mint Jace úgy, hogy benne nincs extra angyalvér. Emma már randizott korábban, szemben Claryvel és Tessával, de nem Izzy "senkit sem érdekel, nem hiszek a szerelemben" stílusában. És egy nagyon nagy része annak, ami Emmát és Juliant formálja az, hogy tulajdonképpen ők felelősek a gyerekekért: bármelyik testvért, akinek már saját magaként kellett a szülői szerepbe helyezkedni szinte segítség nélkül: felnevelni a gyerekeket, kezelni őket, megetetni őket, énekelni nekik alvás előtt, megtanítani őket biciklizni, mindezek megváltoztatják őket, másmilyen emberré teszik őket.
És végül azt hiszem, csak akkor ismerhetsz meg igazán egy szereplőt, ha olvasol róla. Akármennyit mesélhetnek róla mások, az nem fog működni. (Ahogy íróként is írás közben ismerem meg őket igazán.) Rettentő boldog vagyok a pozitív visszajelzésekkel Emmával és Jules-szel kapcsolatban, és remélem, az emberek nem fognak csalódni a történetükben. 
(Kétségtelen sokkal többet látunk a tündérekből a TDA-ban, Mark és Helen miatt.)

Cassandra Jean készített egy csodálatos képsorozatot Emma és Julian parabatai szertartásáról, próbálom eldönteni, hogy most vagy később osszam meg.

CoHF spoiler innentől!!!
Ami Jemet illeti, nem akarok semmilyen konkrétumot mondani arról, hogy mennyit fog szerepelni a sorozatban, amíg még nem fejeztem be.

2 megjegyzés:

  1. Azt tudom h Emma szerelmes Julian-be, de Julian is Emmába?

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets