Blogger Widgets

2012. december 28., péntek

Észrevételek az új részlettel kapcsolatban - Teória

Sziasztok!
 
Na jó, elég kuszán, de összeírtam néhány gondolatot, ami eszembe jutott az új részlettel kapcsolatban.
 
SPOILERES!
  • Jem egyik félelme, ami miatt nem lenne vámpír az, hogy nem lehetne Will parabatai párja. Felmerül a kérdés, hogy a parabatai kötés megmarad-e, ha egyikük vagy mindkettőjük Néma Testvér lesz.
  • Jem állítja, hogy ő nem lehet Néma Testvér. Kérdés, hogy miért? És esetleg felmerülhet a gondolat, hogy ez a tiltás nincs-e kapcsolatban azzal, amit később Zakariás testvér mond, miszerint a Néma Testvérek tartoznak a Herondale családnak. Könnyen lehet, hogy a Herondale-ek tettek valamilyen szívességet a Néma Testvéreknek, amiért cserébe bevették a soraikba Jemet. Mondjuk pont azt, hogy ő magam is beállt?

Ezekből következne egy újabb teória... Mi van, ha Jem valamilyen okból nem lehet Néma Testvér? Valamelyik Herondale - valószínűleg Will, de lehet, hogy Cecily - tesz egy szívességet a Néma Testvéreknek. Lehetséges, hogy pontosan az lesz a szívesség, hogy Will is beáll közéjük. Ha Will vállalja, hogy Néma Testvér lesz, azért cserébe, hogy Jem is az lehessen, akkor tovább élhetnek mint parabataik. (Az persze kérdés, hogy a szertartásos eskü része a dolognak megmarad-e.) Ebben az esetben Zakariás lehet akár Jem, akár Will. (Sokak szerint Jeremiás testvér volt Jem, Zakariás testvér pedig Will.)
Cassie ígérete szerint a Clockwork Princess epilógusa fogja igazán beindítani az érzelmeinket, ami ugyebár 2007-ben játszódik. Tudjuk, hogy Valentine keze által sok Néma Testvér meghal. Könnyen lehet, hogy Tessa és Magnus akár emiatt találkoztak az Üvegvárosban, és ezzel kapcsolatos az epilógus.

További kérdések:
  • Lehet, hogy én vagyok perverz, de másnak is feltűnt, úgyhogy megjegyezhetem... Szóval ágyban vannak a részletben. Könnyen lehet, hogy csak Jem, mert beteg, de ez nem derül ki biztosan. :)
  • Az állítás, miszerint Jem nem lehet Néma Testvér, felerősítette azokat az ötleteket, amelyek szerint Zakariás testvér Gabriel vagy Gideon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets