Blogger Widgets

2015. február 17., kedd

Véleményem az első novelláról


Sziasztok!

Ígértem, hogy megírom majd a véleményemet az új Akadémia novelláról. Meg is írtam, a könyves blogomon már olvasható, de ide csak egy részletet hozok, ha érdekel titeket, akkor lessetek fel oda, ott a link a részlet végén.

Figyelem! CoHF spoiler!!!



Aki valami olyasmire számít ebben a könyvben, mint amilyen a Bane krónikák volt, az csalódni fog - de remélhetőleg kellemesen. A forma persze ugyanolyan - 10 novella egy korábbi mellékszereplővel a középpontban. Viszont az első rész alapján úgy tűnik, a Tales from Shadowhunter Academy valóban szervesen a Mortal Instruments sorozat folytatása. Míg a Bane krónikákban random történeteket ismerhettünk meg Magnus múltjából, amelyek vagy kapcsolódtak a nagyobb sorozatokhoz vagy nem, a Welcome to Shadowhunter Academy alapján azt mondanám, ez valóban folytatás.

A CoHF végének eseményei után járunk, és Simon felkészült, hogy elkezdje a kiképzését az Árnyvadász Akadémián. Barátai próbálták elérni, hogy ne kelljen elmennie a kétéves képzésre és a New York-i Intézetben edzhessen, mint Clary, de nem kapott engedélyt. És Simon ennek tulajdonképpen örül is. (Hogy miért, arra még mindjárt visszatérek.) Meg is érkezik az Akadémiára, ami épp akkor nyitja ki újra a kapuit, így meglehetősen sok kezdeti problémával kell szembenéznie Penhallow dékánnak - beleértve a tanárhiányt, az ételszállítmány hiányát és a nem működő vizesblokkokat is.

Ami már a novella első oldalától kezdve nagyon szépen érződik: Simon vívódása. Aki arra számít, hogy azt a Simont kapjuk vissza, aki a CoHF elején vagy éppen a Csontvárosban szerepelt, akkor az jobb, ha felkészül a sokkra: ez a Simon már nem az a Simon. Az egész novellának van egy furcsa, melankolikus hangulata. Ugyanis Simon tudja, hogy emlékeznie kellene, nagyjából sejti, mit várnak tőle az ismerősei, milyennek kellene lennie - de ő egyszerűen nem az az ember. És bár azt reméli, az Akadémia ezen majd változtat, rá kell döbbennie, hogy nem lesz egyetlen csettintésre az az ember, akivé a TMI sorozat alatt vált. De már az a Simon sem lehet, akit még az egész Árnyvadász katyvasz előtt megismertünk, a nörd Simon, aki bele van zúgva Clarybe. Egyszerűen azért, mert ahhoz pedig már épp eleget tud, hogy ne térhessen vissza a démonokról mit sem sejtő fiúhoz.

A teljes értékelésemet a könyves blogomon olvashatjátok el ITT.


Az értékelésemben is találtok több idézetet a novellából, de ha még többet szeretnétek, Moly.hu-n is feltöltöttem jó néhányat, ezeket pedig megnézhetitek ITT.

2 megjegyzés:

  1. Szia deszy! Azt szeretném kérdezni, hogy mikor jön ki könyvben az első rész, mert ha jól tudom most még csak ebook-ra van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ebook. Egyelőre nincs a nyomtatott verziónak megjelenési időpontja. Most még legalább 9 hónap, meg még egy-kettő, mert minden hónapban kijön egy ebook, a nyomtatott majd csak azután néhány hónappal, hogy minden ebook megjelent. Szóval valamikor jövőre valószínűleg.
      A magyar megjelenésről pedig nem tudok egyelőre semmit.

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets