Blogger Widgets

2013. szeptember 11., szerda

Miért ne adjátok fel a reményt?!


Sziasztok!

A Hamuváros film csúszásának híre nyilván engem is mérhetetlenül elszomorít, nem is akarom tagadni. Szerintem mindannyian így érezzük.

De azért ne adjuk fel teljesen a reményt! Vagy ahogy Jace mondaná:


Először is... Mit tehetünk?

Valójában nem sokat. De azért apróságokat igen, és ahogy mondani szokták, a tenger is sok-sok apró cseppből áll össze.

1. Nézzétek meg a filmet a moziban!

Tudom, hogy a legtöbb rajongó már rég látta egyszer, kétszer, háromszor... De nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy nézzétek meg a filmet. Moziban. (És igen, tudom, hogy van illegális felvétel róla, bár véleményem szerint pocsék és nézhetetlen a minősége.) A jelenlegi bevételek a mozibevételek, ebből tudják, hogy mennyi pénzt hozott a film. Eddig elég siralmasan állunk, ezt eddig is tudtuk, bár talán azt a szintet elérjük lassan a nemzetközi bevételekkel, hogy legalább veszteség ne legyen a filmen. Mindenesetre többek között a kritikák, a YA filmek rossz megítélése, a Twilight hasonlítgatások illetve a rossz augusztusi hónap miatt a bevételek nagy százalékát a rajongók produkálták. Mert sajnos a nem rajongók közül úgy tűnik, kevesen voltak kíváncsiak a filmre.
Szóval... Nézzétek meg moziban! Akár többször is! És még fontosabb: rángassatok el minél több ismerőst is rá!
Posztoljatok a filmről, népszerűsítsétek minden eszközzel, ami eszetekbe jut!


2. Vegyétek meg a DVD-t!

Bár még messze van, hónapok kérdése, hogy megjelenjen a DVD, ebből is komoly bevétele lehet a cégnek és a forgalmazóknak, márpedig a pocsék mozibevétel mellett erre szükség lesz. Tudom, hogy napok, rossz esetben órák kérdése a megjelenés után, hogy illegális torrentoldalakról le tudjátok tölteni, akár még az extrás verziót is, de minden bevétel minden forintjával hozzájárultok, hogy legyen Hamuváros film!


3. Vegyétek meg a könyveket!

Persze ezek közül még ez a legtávolabbi, és jogosan kérdezhetitek, hogy mi köze a könyvek vásárlásának a filmekhez. Bár a kapcsolat halvány, azért létezik. Nem véletlen, hogy Martin Moszkowicz folyamatosan hivatkozik arra, hogy a Mortal Instruments sorozat a bestseller listákon, jelenleg az élén van, és minden héten megosztja a New York Times bestseller listáját. Ugyanis ha egy könyv sikeres, az azt jelzi, hogy van rá igény. És ha elkötelezett a rajongótábor, akkor nagyobb eséllyel készül film. És minél több könyv fogy, annál jogosabban feltételezhetik a filmesek, hogy a rajongótábor egyre nagyobb, és egyre több emberre számíthatnak majd a mozikban. Most még akció is van a Könyvmolyképzőnél, szóval felpótolhatjátok a hiányos sorozataitokat: Csontváros akció  
Arról nem is beszélve, hogy némelyik könyv kapcsolatban van a filmmel is. Lásd: filmborítós Csontváros, a kiegészítő filmes könyvek (kérdeztétek: biztosra még nem tudom mondani, de nagy eséllyel magyarul is érkeznek)...

4.  #WeNeedCityOfAshes

Használjátok Twitteren és Facebook a #WeNeedCityOfAshes hashtaget, ahogyan azt a külföldi rajongók már teszik is!
Láthattátok, hogy Martin Moszkowiczhoz is eljutott a dolog, ennyivel is jelezhetjük, hogy szükségünk van a filmre!

5. Fejezzétek ki támogatásotokat!

A film szereplői gőzerővel készültek a forgatásra. Kevin pl. még a nászútján is Hamuvárost olvasott, Jamie már hetek óta edz stb. Nyilvánvalóan őket is lesújtja a hír, még jobban is, mint minket. 
Abba pedig belegondolni is szörnyű, hogy mit érezhet most Cassie, még úgy is, hogy tudjuk, hogy ő könnyen megérti a dolgok üzleti oldalát. 
Ezért arra kérlek, támogassátok a film készítőit és Cassie-t, mert ebben a nehéz időszakban szükségük lesz rá! Minden bizonnyal örülni fognak, ha látják, hogy bennünk még él a remény, hogy van hitünk ebben az egészben, és nem ők tehetnek róla, hogy így alakult. Hiszen mi szeretjük őket, sokan, és ők mindent megtettek, amit tudtak.
Írjatok nekik nyugodtan Twitteren, Tumblr-en!

6. Fanartok

Mindenki hajlamos alábecsülni a fanartok erejét, pedig nagyon is fontosak. A Tumblr egy olyan felület, ahol ezek a rajongói alkotások adják a kommunikáció 90%-át. Meg lehet őket osztani, és hihetetlen mennyiségű emberhez eljuthat egy jó fanart. 
Készítsetek sok-sok Hamuváros fanartot és/vagy olyanokat, amelyeken valamilyen szöveggel kéritek a folytatást!


És miért ne adjátok fel a reményt?


1. Volt már példa ilyesmire...

A Percy Jackson első része bukásnak számított, és senki nem számított rá, hogy lesz folytatás. Ugyan eltelt egy-két év, de a folytatás megérkezett, a hasonlóan elkötelezett rajongótábor miatt. És nem is teljesít olyan rosszul. Csak kellett egy kis ülepedési idő, ezután sokkal jobban teljesített a film.
Vagy ott volt példának a Twilight is. Az egy önmagában sikeres sorozat volt, de érződött, hogy amikor nem hagytak egy teljes évet, csak egy felet két rész között, akkor rosszabb volt a bevétel is. 
Kell az ülepedési idő, amennyiben a film nem lett átütő siker, és nincs szükség az "addig üsd a vasat, amíg meleg" elvre... Reménykedjünk, hogy csak ezt akarják kivárni most, hogy az átütő siker elmaradt.

2. Korábbi Constantin nyilatkozat

Egy korábbi Constantin nyilatkozatban elmondták, hogy nem csak a mozibevételek számítanak, hanem márkát akarnak építeni. Korábban is előfordult, hogy egy filmjük nem teljesített olyan jól a mozikban, mégis készült folytatás, mert összességében kifizetődött. Ha nem olvastátok, itt megtehetitek: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/felepiteni-egy-markat-constantin.html
Ezért is nagyon fontos, hogy megvegyétek a DVD-ket! Könnyen lehet, hogy ez is az egyik oka a csúsztatásnak. Meg akarják várni, hogy mindennek a legvégén, amikor már mindenhol bemutatták (még van egy-két ország, ahol nem, pl. Franciaország), és már a DVD-k és a termékek is kifutottak, úgy mennyi lesz az összbevétel.

3. Martin pozitív tweetje

Persze, ilyenkor egyik forgalmazó sem fogja azt mondani, hogy bocsi, mégse lesz folytatás, de azért próbáljunk erőt meríteni abból, hogy Martin azt mondta, nem törölték a forgatást, csak csúsztatják. (Itt olvashattok róla, és itt láthatjátok a tweetjeit is: http://www.vegzetereklyei.net/2013/09/a-hamuvaros-forgatasat-elhalasztottak.html)
Már a Csontváros film is két évet csúszott, és senki nem számított már rá, hogy elkészült, és látjátok, hogy elkészült. Akkor is kitartottunk, tartsunk ki most is! Ne vészmadárkodjunk, amíg nem muszáj!

4. Augusztus

Könnyen lehet, hogy a halasztásban az is ludas, hogy az augusztusi hónap bevételek szempontjából pocsék volt. Ki akarják próbálni, hogy mi van, ha nem abban a hónapban debütál a film, hanem valamikor máskor. Erre tökéletesen alkalmas lenne pl. egy tavasszal kezdődő forgatás (eredetileg tavasszal lett volna a Csontváros forgatása is) egy őszi/téli bemutatóval.

8 megjegyzés:

  1. Ez engem leginkább azért szomorít el, mert a Pokoli szerkezetek megfilmesítése is azon múlik, hogy a Végzet ereklyéi hogyan teljesít és én a Pokoli szerkezetekre nagyon kíváncsi lennék.

    VálaszTörlés
  2. Itt sajnos az a szomoru, a magyar rajongok kertek, hogy feliratosan adjak a mozikban, es ez sok embert zavar. pl. tesom nem akarta megnezni a mozikban mert feliratos meg az en kedvemert sem. Higgyetek el, hogy ha szinkronosan adtak volna nagyon sokan beultek volna ra! Nekem mindegy volt hogy nezzem meg felirat vagy szinkron, de ezekszerint nem mindenkinek. En nagy rajongonak mondhatom magam a Csontvarossal kapcs. es megrazna ha torolnek a folytatast. Itt szerintem mar csak remenykedni lehet. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A magyar bevétel még így is csepp a tengerben, úgyhogy ha a legjobban teljesítő film lett volna idén itthon, az sem lett volna számottevő.
      A felirathoz pedig inkább nem szólok hozzá, mert már nem tudom, hányszor volt erről szó, és tényleg elegem van már a témából.

      Törlés
    2. Magyarországon még így is jobban teljesített a film mint a legtöbb országban. :) Az első héten ez évi legjobb bevételt produkálta a premierfilmek közt :)

      Szerintem ez fordítva is igaz lett volna, hogy sokan akkor hagyják ki a mozit, ha leszinkronizálják :)

      Törlés
  3. Névnapomra kapni fogok 4000 ft-ot abból kifutja pár jegy, könyvet máskor is tudok venni, és ez most sokkal fontosabb!!
    Láttam már a filmet de amíg megy addig megpróbálok minden vetítésre elmenni. Az összes Cassi könyv megvan/előrendelv!. Hajrá Árnyvadászok ne adjuk fel a reményt!
    #WeNeedCityOfAshes

    VálaszTörlés
  4. Én kétszer láttam a filmet moziban és bármikor megvenném a DVD-t is, csak már jelenne meg. ;)

    VálaszTörlés
  5. igazából én sokféle könyvet és filmet szeretek, de sosem fanoltam igazán semmit, viszont ebbe a történetbe azonnal beleszerettem és a film is nagyon bejött. láttam 2x a legjobb barátnőmmel és most megnézzük 3x is. a DVD-t is meg fogom venni a könyvek egy része már megvan.. amikor olvastuk a halasztást nagyon le voltunk törve... de remélem nem halogatják soká. #WNCOA!!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Már nem azért, de sajnos nemmindenkinek van annyi pénze, hogy minden vetítésre elmenjen és minden könyvet megvegyen. Miközben ott az INTERNET! ahonnan tökéletes minőségben letudják tölteni az emberek a filmet vagy akár a könyveket. Én megértem azokat az embereket akik nem mentek el megnézni és nem rajongók. Én magam sem értettem helyenként a filmet... nem hogy úgy h nem is olvastam.. A csúsztatás pedig nem törlés! Csak pár nap vagy hónap. Nem tudom mit kell ezen aggódni.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets