Blogger Widgets

2013. március 18., hétfő

5 kérdés, aminek a megválaszolása a Clockwork Princessre vár

Sziasztok!

Ennek a cikknek a forrása a TMI Source rajongói oldal, ők állították össze ezt a listát, én csak fordítom. Az eredetit elolvashatjátok itt.


1. Mi Tessa?


Ez az a kérdés, amire az egész sorozat épül, és az egyik, ami a legtöbbet kihozta a rajongókból, ha teóriákról volt szó. Az nyilvánvaló, hogy Tessa nem egy egyszerű boszorkánymester - ha egyáltalán az. A Clockwork Prince azt sugallja, hogy Tessa édesanyja esetleg Árnyvadász volt az apja pedig démon. Will rámutat, hogy egy Árnyvadász és egy démon utóda halva születne, de engem nem lepne meg, ha Tessa esete lenne a kivétel. Lehetséges, hogy Tessa valamiféle Árnyvadász-boszorkánymester hibrid? Mi ő igazából? És mit akar vele Mortmain?


2. Kit választ Tessa?


Azt senki sem tagadhatja, hogy Tessa Willt és Jemet is szereti, de merre húz igazából a szíve? A Clockwork Prince azzal ért véget, hogy Tessa elfogadta Jem házassági ajánlatát, és Will belül haldoklik, ahogy végignézi, ahogy a lány, akit szeret, együtt van a fiúval, akit szeret. De az nyilvánvaló azokból a részletekből, amelyeket Cassie megosztott velünk, hogy az eljegyzése ellenére Jemmel, Tessának még mindig vannak érzései Will irányába. A szerelmi háromszög megoldódik az utolsó részben, és kíváncsiak vagyunk, hogy Tessa Will vagy Jem mellett köt ki, esetleg egyedül marad.


3. Ki éli túl és ki hal meg?


Az Árnyvadászok és Mortmain illetve a mechanikus hadserege közötti csatában biztos lesznek veszteségek. Azok, akikről tudjuk, hogy túlélik a sorozatot: Tessa, Magnus, Camille, Woolsey Scott és Ragnor Fell, mivel mind megjelennek valahol a The Mortal Instruments sorozatban. A többi The Infernal Devices szereplő sorsa még idegtépő rejtély. Tudjuk, hogy Jem betesége rosszabbra fordult a Clockwork Princessben. Túléli? Will Sydney Cartonként végzi, és feláldozza magát a nőért, akit szeret? És mi van a többiekkel? Ez olyan kérdés, ami végig a fejünkben jár majd a Clockwork Princess olvasása közben.


4. Mi történik Mortmain automatonseregével?


Azzal, hogy Mortmain automanjai el akarják tüntetni az Árnyvadászokat föld színérő, a nagy finálé előttünk áll. Képesek lesznek az Árnyvadászok megállítani Mortmaint és a mechanikus seregét? És milyen áron? A végkimenetel maradandóan befolyásolni fogja az Árnyvilágot?


5. Hogyan hatnak a Clockwork Princess eseményei a The Mortal Instruments sorozatra?


Cassandra Clare azt mondja, hogy a The Infernal Devices eseményei - különösen tekintettel a Clockwork Princessre - örök időkre megváltoztatja az Árnyvilágot, beleértve a The Mortal Instrumentset is. A hivatalos szinopszisban szerepel a kérdés: Ha az egyetlen mód, hogy megmentsd a világot, hogy elpusztítsd, amit a legjobban szeretsz, megtennéd? Az előzetesben Tessa azt feleli: Én igen. [Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de szerintem az előzetesben pont fordítva van a kérdés. Ha megmentheted azoknak az életét, akiket szeretsz, azzal, hogy elátkozod a világot, megtennéd? És erre feleli azt Tessa, hogy ő igen. - Deszy] Szóval nem az a kérdés, hogy történik-e valami, hanem az, hogy mi történik, ami örökre megváltoztatja az Árnyvilágot?

1 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets