Blogger Widgets

2013. március 19., kedd

Clockwork Princess értékelés az EW-től

Sziasztok!

Az Entertainment Weekly már a Clockwork Princess megjelenése előtt lehozott a könyvről egy spoilermentes értékelést. 



Íme a teljes cikk fordítása:

EW értékelése: 5-ös alá


Nem meglepő, hogy Cassandra Clare neve a YA fantasy irodalom szinonimájává vált. Az első sorozata, a The Mortal Instruments széles körben nészerű, és az első könyvre, a City of Bones-ra alapuló mozifilm idén augusztusban kerül a mozikba. A The Infernal Devices, a megelőző sorozat körül nincs ugyanakkora láz, de legalább olyan függőséget okozó – és mondhatnánk-e ennél jobbat –, mint Clare eredeti sorozata. A viktoriánus Angliában játszódó sorozat középpontjában Tessa Gray áll, egy tinédzser, akit beszippant az Árnyvadászok, a titkos démonvadász társadalom világa, a Londoni Intézetben.

A Clockwork Princessben, a sorozat harmadik és utolsó részében, Tessa vezeti a harcot Mortmain (Magiszter) és mechanikus automatonserege ellen, akik a teljes Árnyvadász faj kipusztításával fenyegetnek. Ó, és az automatonok teljesen működőképesek, mert démonlelkekkel működtetik őket. Megállunk egy pillanatra, hogy a szemeteket forgathatssátok a kétségkívül erőltetett premisszán. De ha képesek vagytok ezt félretenni, akkor a történet igazi szívére koncentrálhattok: Tessa gubancos kapcsolatára a vőlegényével, Jem Carstairs-szel, aki egy démoni betegségben szenved, és Jem vértestvérével, Will Herondale-lal, aki szintén szereti őt. A szerelmi háromszög egyik felét sem lehet átvágni úgy, hogy ne törjenek össze szívek.

A Princesst rengeteg utalás fűzi össze a The Mortal Instruments sorozattal, olyan kérdésekre is választ adva, amiről nem is tudtál (és az olyanokra is, amelyek végtelen viták tárgyát képezték). A rajongók értékelni fogják, hogy Clare odafigyelt a részletekre, ezzel is hihetővé és ellenállhatatlanná téve az egész mechanikus automaton dolgot. És nem számít, hogy Team Will vagy Team Jem vagy. A Princess olyan kielégítő befejezéssel szolgál, hogy az Angyalra, ami talán Clare eddigi legjobbja.

Emlékezetes sor:
The Infernal Devices are without pity. The Infernal Devices are without regret. The Infernal Devices are without number. The Infernal Devices will never stop coming.”

Ezt a részt mi is ismerjük már, egy korábbi részlet volt, amit Cassie megosztott, és azt is elárulta, hogy vérrel írták a falra:
A POKOLI SZERKEZETEK SZÁNALOM NÉLKÜLIEK.
A POKOLI SZERKEZETEK MEGBÁNÁS NÉLKÜLIEK.
A POKOLI SZERKEZETEK VÉG NÉLKÜLIEK.
A POKOLI SZERKEZETEK JÖVETELÉNEK SOHA NEM LESZ VÉGE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets