Blogger Widgets

2013. december 14., szombat

Ha két Herondale összeakad - Anett alkotása


Gabriel és Maryse (meg egy kicsit Isabelle)

Maryse sokat gondolkodott az új árnyvadász fiún. Lightwood volt kétségtelenül: csökönyös, önfejű és gyakran kiállhatatlan, de közben érzékeny és gyengéd, csak ez utóbbiakat nem engedte láttatni. Maryse mindennap szócsatát vívott vele ilyen-olyan dolgok miatt…

Néhány héttel korábba  korábban:
-Ez meg mi? – kérdezte Gabriel egy könyvre mutatva. –Ebből kéne tanulnom? Na nem, ezt nem.
-De igen – mondta az ajtón belépő Maryse. –Tudod, ez egy Intézet, te pedig egy kiskorú árnyvadász vagy, úgyhogy tanulni fogsz, és mivel én vezetem az Intézetet, azt tanulod, amit én mondok. Egyébként a felnőtt árnyvadászok is tanulnak, mindig, mindenből. Legjobb, ha ehhez most hozzászoksz.
- Nem a tanulással és nem is a könyvvel van bajom, hanem a tartalmával - A démonhimlő felismerése, kezelése és tanulmányozása. Tudja, miért jöttem el Londonból?
-Nem. Nem mondtál semmit, így nem tudhatom – tette karba a kezét Maryse.
-Az apám féreg lett. A démonhimlő miatt. Nem hinném, hogy pont nekem kéne erről tanulnom.
-Dehogynem. Nyilván nem ismerted fel, hogy apád démonhimlős, különben tettél volna valamit, hogy megállítsd. Szóval tanulj. Egy hét múlva mindent tudnod kell róla. Ha sikerül, betegségek, kezelés és társai terén csak arról kell tanulnod, amiről akarsz.
-De hát ez majdnem ezer oldal, ráadásul hét nyelven írták vegyesen, és…
-Akkor kezdj neki.

Három héttel azelőtt:
-Én ezt nem csinálom. Nem akarom, hogy egy lány tanítson, ráadásul a korbáccsal való bánásmódra, főleg, ha az a lány Isabelle – tört be Gabriel dühöngve Maryse-hoz, és az asztalra tenyerelve már-már ordítani kezdett.
-Isabelle a lányom és évszázadok óta ő bánik legjobban a korbáccsal. Szerintem ellenőrizd, hogy hallotta-e, amit az előbb mondtál, mert elég tágan értelmezi a szabályokat.
-De lány!
-Te meg fiú vagy, pedig férfiként kéne viselkedned a korod, a történeted és az elvárások alapján.
-De…
-Anya, mondd meg neki, hogy egy idegesítő, pipiskedő fráter, akinek a büszkesége nem engedi, hogy leereszkedjen hozzám! – viharzott be Isabelle, kezében a korbáccsal, lobogó hajjal és harci öltözetben.
-Nem. Gabriel, hallottad, nem? Azt kell mondjam, van igazság abban, amit mond. Mindketten nyugodjatok le, menjetek vissza az edzőterembe és reméljétek, hogy Jace nem vette be magát, mert az nem kifogás, viszont mellette dolgozni elég nehéz, főleg, ha el is akarsz valamit érni. Márpedig el akartok valamit érni – sóhajtott Maryse, aztán célzatosan egy könyvbe temetkezett.
Gabriel nevéhez hűen nem hagyta annyiban. –Maryse, a maga lánya egy pszichopata, életveszélyes…Áááááh – ordított fe. Maryse-nek igaza lett: Isabelle korbácsa égető érzést okozva tekeredett egyre szorosabban a fiú karjára.
-Szerintem ezt a mondatot kezdd újra – mosolygott Isabelle édesen.

Néhány napja:
-Maryse, mi van ezzel a Jace-szel? Azt hiszi, ő a főnök. Teljesen úgy viselkedik, mint aki felettem áll.
-Nem áll feletted, de egy: idősebb, kettő: ő az elmúlt évtizedek legjobb árnyvadásza, három: a fiam. Szerintem, ha ezeket figyelembe veszed, teljesen érthető.
-Nem! Velem ne viselkedjen így senki sem! Árnyvadászok vagyunk és egyenlőek!
-Szerintem inkább közelítened kéne felé. Eléggé hasonlóak vagytok, és jól kijöhetnétek.
-Hogy közelítsek egy két méteres, méregbe mértott tüskéjű sünhöz?! Meg ott van Alec is. Úgy viselkedik, mintha az övé lenne egyedül a kegy, hogy beszélhet hozzá – duzzogott Gabriel, grimaszokat vágva.
-Nos, ők parabataik, és Jace amúgy is egy nehéz jellem. Elég… bonyolult gyerekkora volt – nézett Maryse fáradtan Gabrielhez. –Nézd, nekem most ehhez nincs se időm, se kedvem. Próbálj találni valami jót itt New Yorkban. Széles a paletta.

Aznap:
-Gabriel, ideadnád a korbácsom? – nézett Isabelle a fiúra.
-Persze, hol van?
-Ezek szerint végül is túléled, hogy itt kell élned?- kérdezte Maryse.
-Igen. Azt hiszem, igazad volt. Széles a paletta…
Maryse elmosolyodott.  Szegény Gabriel… Túl átlagos Isabelle számára. Ha legalább ő is démonhimlős lenne…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets