Blogger Widgets

2013. december 10., kedd

Színészek versus szereplők - Fummie alkotása




Ismeretlen ismerős
Robert New York utcáin sétált. Nem gyakran járt erre, hiszen ha nem forgatott vagy promózott valahol, akkor leginkább otthon, Írországban szeretett lenni. De ezúttal itt volt a következő munkája, egy új filmet vettek fel, és amíg szabadnapos volt, gondolta, jó lesz majd kicsit körbejárni a várost. Ugyan a Csontváros forgatása messze volt már, a Hamuváros pedig még el sem kezdődött, azért igyekezett Simon szemével látni a dolgokat. Szerette ezt a karaktert, úgyhogy jó érzés volt újra a bőrébe bújni, még ha csak viccből is.
Elindult az Intézet felé, illetve a templomhoz, ahova Cassie az Intézetet képzelte. A telefonján lévő térképet böngészve haladt, hogy el ne tévedjen. Az emberek néha megfordultak utána, egy-két lány még le is szólította, nekik készségesen megállt, de nem volt akkora felhajtás körülötte, mint amikor a Csontvárost forgatták. Elgondolkodott, vajon mit szólna Simon ennyi rajongóhoz. Biztosan örülne neki, de a Claryhez húzó szíve nem hagyná, hogy kihasználja a helyzetet. A fiú egyébként sem volt olyan helyzetkihasználós típus.
Felnézett a telefonjából, és először a lányt pillantotta meg. Nagyon alacsony volt, de természetes vörös haja kiemelte a tömegből. Mellette állt a fiú „Made in Brooklyn” feliratú pólóban és szemüvegben. Ha nem a saját szemével látja, Robbie el sem hiszi. Ők ketten pontosan úgy néztek ki, mint Clary és Simon. A fiú nem volt a tökéletes mása, de határozottan hasonlított rá, néhány centivel alacsonyabb volt nála, barna haja egyenes, rövid, nem takarta el teljesen a homlokát. Valamin nevettek, ahogy Robert felé tartottak. Ő tudta, hogy nem hagyhatja szó nélkül elmenni maga mellett ezeket az embereket, de fogalma sem volt róla, mit mondjon. Aztán olyan hitelen kellett döntenie mielőtt még elveszítené az alkalmat, hogy kimondta az első dolgot, ami eszébe jutott, amikor már csak két lépés választotta el őket egymástól.
- Simon Lewis?
- Igen? – nézett rá a fiú furcsán méregetve őt. Robbie-nak gyorsan kellett gondolkodnia. Nyilván nem mondhatja meg az igazat, csak hülyének nézné, úgyhogy lázasan kutakodott az agyában valami bandanév után, amit valamelyik könyvben olvasott.
- Te vagy a Nyugágy Krízis egyik tagja, ugye?
- Most Sziklaszilárd Panda vagyunk – felelte reflexszerűen. Biztos hozzászokott, hogy mindig ki kell javítania mindenkit, olyan gyakran válogatják a nevüket. – Érdekes, hogy ismered a Nyugágy Krízis nevet, talán ha egy hétig használtuk.
- Rajongó vagy? – kotyogott közbe Clary, aki sosem tudta tartani a száját. Úgy nézett barátjáról az idegenre és vissza, mintha a hasonlóságokat próbálná felmérni a két fiú között, amiből furcsán sok volt.
- Hogy rajongó, az túlzás, de voltam már néhány koncerten. Szerintem elég jók vagytok.
- Ó, hát köszi. Furcsa, nem emlékszem rád – szeme megvillant a szemüveg mögött, talán igyekezett felidézni az ismerős arcot, sikertelenül.
- Barátokkal mentünk és meghúzódtunk a sarokban – vágta rá Robbie túl hirtelen. Clary félrebillentette a fejét, arca arról árulkodott, hogy valamit nem akar kimondani. A fiú biztos volt benne, hogy rájött, hazudik, de hát mit lehetett tenni. Itt volt az alkalom, hogy megismerje azt az embert, akinek a bőrébe kell bújnia, ezt nem szalaszthatja el. – Be sem mutatkoztam, Robert Sheehan vagyok – nyújtotta a kezét Simon felé.
- És ír? – kérdezett vissza mielőtt megragadta volna a felé nyújtott tenyeret.
- Hát igen, akcentusomat nem tudom csak úgy kikapcsolni – vonta meg a vállát, mintha épp nem hazudott volna, de ennél a pontnál már nem is számított.
- Én Simon vagyok, ő pedig Clary – mutatott a mellette álló lányra, aki erre összefonta a karját a mellkasa előtt.
- Hogy kerül egy ír srác New Yorkba? – tette fel a kérdést Clary, mintha le akarná leplezni. Ez nem jött be, most simán válaszolhatott az igazságnak megfelelően.
- Jelenleg itt dolgozom. – Szűkszavú volt, de nem is kérték, hogy térjen ki részletesen mindenre. – Figyelj – fordult ismét Simon felé. -, ráérsz most? Meghívhatlak egy kávéra, mert annyi mindent szeretnék kérdezni. Tudod, a bandáról, meg minden.
- Hát – Simon Claryre pillantott, aki ugyan dühös volt, de megvonta a vállát. – Épp nincs semmi dolgom.
- Remek! Azt hiszem, errefelé láttam egy jó kávézót – mutatott a háta mögé, azzal megfordult, és Simon mellé lépve elindult a mutatott irányba. – Szeretsz játszani? Csak mert most vettem egy új videójátékot, és egyszerűen fantasztikus – vágott bele a témába, amiről tudta, hogy a fiú majd ráharap.
Ahogy sétáltak az utcán, belemerültek a játékokba és hangszerekbe, Claryt kicsit figyelmen kívül hagyva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets