Blogger Widgets

2013. december 8., vasárnap

Teremts magyar Árnyvadász! - Lyra alkotása

Egy új barát


Clary és Jace éppen Bécsben tartózkodtak a nászútjuk alkalmából. Nagyon jól érezték magukat, de sajnos hívta őket a kötelesség, nemsokára haza kell térniük New York-ba. Vagy Idrisbe. Még tudták eldönteni, hol lakjanak. Attól is függ, hogy a konzul – Jia Penhallow - szab-e rájuk valamilyen feladatot. Clary-nek mindegy volt, csak Jace boldog legyen. Bármit megtenne ezért.
 – Ne haragudjatok, hogy megzavarlak titeket, de te Herondale fiú vagy? – kérdezte egy furcsa nyelven beszélő fiatalember Jace-től.
 – Részben – válaszolta kimérten Jace. Látszott rajta, fogalma sincs ki ez az ember. Kétséget kizáróan Árnyvadász, hiszen a rúnák ott kacskaringóztak a kezén.
 Semmi gond, te biztosan nem ismersz. Jó apád barátja voltam. Aztán elvette Celine-t, a nőt, akit szerettem. Egyébként a nevem Miklós Takács. Magyarországon lakom – magyarázta a férfi még mindig azon az idegen nyelven. Clary ugyan megértette, hiszen rajta volt a nyelveket beszélni, érteni rúna, de nem tudta milyen nyelven beszél a fiatalember.
 – Megtenné, hogy átvált angolra? – kérdezte kissé ingerülten Jace.
 – Persze – vágta rá azonnal Miklós.
 – Tudja, apám már a születésem előtt meghalt. És anyám is – sóhajtott szomorúan Jace. Clary erős késztetést érzett, hogy azonnal megvigasztalja újdonsült férjét. Jace kijelentésére Miklós a szájához kapta a kezét, és krokodilkönny gördült le az arcán.
 – Celine… halott? És Stephen is? – hitetlenkedett a magyar Árnyvadász.
 – I… Igen – bicsaklott meg Jace hangja.
Ezúttal Miklós Clary felé fordult:
 – Te pedig biztosa Jocelyn és Valentine lánya vagy! Hogy vannak a szüleid? – érdeklődött kedvesen. Halvány fogalma sem volt a Felkelésről. Se Valentine haláláról. – Én is benne voltam ám a Körben.
És még büszkélkedett is vele! Ha!
 – Tudja apám halott. Anyám meg hozzá ment Luke… vagyis Luciánhoz.
Miklós leesett állal bámult Clary-re.
 – Adjátok üdvözletemet nekik, és Lightwood-éknak is. És azt is, hogy bármikor, bármiben számíthatnak.
Úgy tűnik, a világ minden táján élnek Árnyvadászok, akik egyben barátok. Clary most már teljesen megnyugodott. Semmilyen veszély nem fenyegeti őket. Az apja halott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets