Blogger Widgets

2013. december 1., vasárnap

Tss! Kacsaveszély - Fummie alkotása




Az ördög teremtményei
Will Herondale a Temze partján sétált, szerette ezt a helyet, a víz örökös mozgását, a hajókat nézni, ahogy úsznak a folyón. Valahogy minden olyan megnyugtató volt számára, mert tudta, hogy ez sosem változik, a Temze sosem áll meg, a madarak ugyan úgy élelmet keresnek a sziklák között, az emberek pedig mindig sietve mennek el mellette valami fontos dolgot üldözve. Senki nem áll meg, hogy gyönyörködjön London városában, mert akik itt élnek, nem tudják értékelni a hely szépségét. Csak a bűzt és a koszt látják, az örökös köd mögül szokatlanul gyönyörűen kiemelkedő épületeket észre sem veszik. Persze más hely volt ez, mint Wales, ahol az ég mindig tisztán látszódott, a legközelebbi szomszéd pedig egy napi járóföldre volt, de mindkét helynek megvolt a maga varázsa.
Egy kacsa úszkált a part mentén némi élelmet keresve. Nem volt ez szokatlan, víz közelében gyakran megfordultak a kacsák. Néha átrepültek a Hyde Parkból ide, bár Will nem értette, miért. Amíg a parkban mindig tiszta volt a víz, és a járókelők etették őket, addig a Temzéről aligha volt ez elmondható.
A fiú azért jött ide, hogy elterelje a gondolatait Tessáról, bár utólag meggondolva, ez nem volt túl jó ötlet. Noha az Intézetben ott volt a lány, de legjobb barátja, Jem is, így a gondolatait könnyebben el tudta terelni, mint itt, ahol csak a víz mozgását, a madarak csivitelését és a hajók tülkölését hallotta. Mindezt könnyebb volt kizárni a gondolatatiból, hogy csak arra az igéző szürke szempárra gondoljon, és ez egy cseppet sem volt jó ötlet. Tessa most már Jemhez tartozik, és ő ez ellen semmit nem tehet, csak magát kínozza azzal, ha újra eszébe juttatja, mi lett volna ha… Mert ezt a kérdést felesleges volt feltenni, ez történt, és nem lehet megmásítani.
A kis kacsa úgy nézett fel a fiúra, mintha tudná mi járt a fejében, pedig ez kizárt volt, az állatok talán megérzik az ember hangulatát, de lehetetlen, hogy tudnánk gondolatokban olvasni. Will úgy vélte, valami csillan a szemében, talán az éhség, vagy valami egészen más, de az biztos, hogy nem csak egyszerűen tévedt arra a tekintete. Aztán az állat oldalra nézett, ahol a társa igyekezett felé, majd újra a fiúra. Will eddig azt gondolta, teljesen normális, de most kezdte magáról azt gondolni, hogy túlzottan paranoiás. Hiszen az nem lehet, hogy ezek a kacsák ellene szövetkeznek, mégis úgy néznek egymásra és rá, mintha valamit akarnának, készülnének valamire. Aztán hirtelen minden megváltozott, kacsák igyekeztek felé mindenhonnan, és fogalma sem volt, hogy kerültek oda. A szemük vörösen villant, és a fiú tudta, hogy ezek nem egyszerű állatok, ezek ördögi teremtmények, amelyek rá vadásznak. Most már nem is gondolta, hogy a távolság, ami a víz és a rakpart között van, megóvhatja, hiszen, ezek bármire képesek lehetnek. Még szerencse, hogy Will mindig hordott magánál fegyvert. Elővette a tőrét, de félt, ez kevés lesz, ha majd egyszerre indulnak meg felé az állatok. Az első kacsa hápogott egyet, aztán kitört a káosz. Mindegyik egyszerre kezdett el csapkodni a szárnyával, ördögien hápogtak, és megindultak felé. Úgy repültek, mintha a szél szárnyán utaztak volna, és egyenesen Will felé tartottak. Mielőtt elérhették volna őt, a fiú felkiáltott, aztán kinyitotta a szemét.
Az ágyán feküdt, a mennyezet nézett le rá, takarója a lábába gabalyodott, őt pedig kirázta a hideg. Eltelt pár másodperc, mire lenyugtatta szapora szívverését, és ekkor vette észre, hogy egy hideg kéz fogja a csuklóját.
- Will, Will, jól vagy? - kérdezte a kéz gazdája, Jem. Pislogva nézett fel barátjára, aki mindig ott volt, amikor szüksége volt rá.
- Persze, csak rosszat álmodtam - felelte suttogva. Jem kérdőn nézett rá, szó nélkül adta tudtára, hogy érdekli, mi volt az, ami ennyire felzaklatta a fiút. - Megint a kacsák - adta meg a magyarázatot végül, aztán fejét visszahajtotta a párnára, tekintetét pedig a plafonra szegezte. Nem volt kedve elaludni, ezek után semmiképp, nem akarta, hogy az álmok újra visszatérjenek. Csak egyedül akart maradni, de parabataia nem mozdult.
- Semmi gond, Jem, most már visszamehetsz aludni.
De a fiú szótlan maradt. Betakarta Willt, és addig maradt mellette, míg az újra álomba nem szenderült. Most az egyszer ő vigyázott rá, a szokásossal ellentétben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets