Blogger Widgets

2013. december 1., vasárnap

Olvassuk együtt a CP2-t! - 2. nap


Sziasztok!

Folytatódik a CP2 fejezeteinek olvasása, itt a második és a harmadik fejezet tartalma!

2. fejezet

Gabriel, Gideon, Will, Jem, Henry, Tessa és Cecily megérkeznek a Lightwood birtokra. Ott van Tatiana, aki kénytelen volt végignézni, ahogy a férjét darabokra tépi az apja. Will és Jem meggyőzik Tessát, hogy kísérje Tatianát a kocsikhoz, közben Tessa gyanús hangokat hall a házból, és amikor bemegy, Henryt találja egy démonnal. Henry legyőzi, és ekkor veszik észre a falra írt feliratot, ami korábban részlet volt:
A POKOLI SZERKEZETEK SZÁNALOM NÉLKÜLIEK.
A POKOLI SZERKEZETEK MEGBÁNÁS NÉLKÜLIEK.
A POKOLI SZERKEZETEK VÉG NÉLKÜLIEK.
A POKOLI SZERKEZETEK JÖVETELÉNEK SOHA NEM LESZ VÉGE.

Will, Jem, Gabriel, Gideon és Cecily megküzdenek a démonnal. Will teljesen ledermed, amikor látja, milyen vakmerő Cecily, aki a démon hátára veti magát. Sikerül megölni, de Will megsérült (démonvér van rajta), akit Jem meggyógyít, miközben Will már csak a húgával foglalkozik. Gabriel Cecily még bátorságán ámuldozik, amikor Jem hirtelen rosszul lesz.

3. fejezet

Tessa Jem felé tart, mert látja, hogy rosszul van. Will mellette van, de amikor Tessa odaér, Jem azt mondja, erősebb, amikor Tessa ott van. Will ekkor elengedi, és mivel Jemnél nincs gyógyszer, hárman elindulnak haza egy külön kocsival. Kiderül, hogy Benedict irodájában mindenféle cikket találtak Tessáról. Jem közli, hogy már holnap elvenné Tessát.

Sophie Gideonért aggódik, és miközben az ablakon lesi, hogy mikor térnek vissza, látja, hogy Jem rosszul van, ahogy Will betámogatja az Intézetbe. Tessának át kell öltöznie a démonvér miatt, és Sophie segít neki, Tessa pedig kérdés nélkül elmondja, hogy Gideon jól van.

Gabriel eközben a saját démonjaival küzd - az apja emlékével, a halálával, az elmúlt pár héttel. Charlotte jön be hozzá, mivel megérkeznek Jemhez a Néma testvérek. Kiderül, hogy Gabriel az Intézetben szeretne maradni a bátyjával, és Charlotte beleegyezik, azzal a feltétellel, hogy Gabriel nem árulja el a bizalmát.

Tessa és Will a könyvtárban beszélgetnek, amíg nem mehetnek be Jemhez. Tessa elmondja, hogy nem akarja, hogy Will úgy járjon, mint Sydney Carton, nem akar Lucie lenni, és azt is, hogy nem akar tétlenül ülni. Charlotte jön, közli, hogy a Néma testvérek segítettek Jemnek, és egy látogatója lehet. Will épp hátrébb lép, mert azt gondolja, Jem Tessáért küldetett, de nem: érte. Mielőtt Will elmenne, egy szívességet kér Tessától.

Cecily a szüleiknek próbál levelet írni, de az egészet áthúzza. Kopogtatnak, Tessa az. Cecily nem áll túl közel hozzá, Tessa furcsán viselkedik mellette, Cecily sejti az okát, de bizonyítani nem tudja, és ő is kicsit természetellenesnek érzi Tessát a képessége miatt. Cecily elmondja, hogy azt gondolja, nem fontos Willnek, Tessa pedig elmondja, hogy ez nincs így.

Újabb levél, Wayland konzultól, aki azt írja, nem javasolja Charlotte-ot utódjául, hanem inkább az unokaöccsét, George Penhallowt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets