Blogger Widgets

2013. december 1., vasárnap

Tss! Kacsaveszély! - Deszy alkotása


Sziasztok!

Akkor kezdetét veszi a 10 napos karácsony! Amíg szortírozom az eddig beérkezett műveket, felteszem a sajátomat. 

Ez egy TLH novella.

Figyelmeztetés:
A hercegnő SPOILER és utalások a The Midnight Heir című Bane krónikák novellára!


Válasszatok királyotokká!

Jamie a Serpentine-hídról tekintett le a sötét, fodrozódó hullámokra, amelyek a kő csobbanása után kúsztak végig a víz felszínén. Gyakran járt a Hyde Parkba. Ez volt az egyik menedéke, ahol egyedül lehetett. Édesapja és édesanyja szinte mindig körülötte voltak, hogy megóvják, ha pedig ők nem, akkor Lucie és Cordelia szinte biztosan gondoskodtak róla, hogy ne legyen egy perc nyugta sem.

De itt, a ködös London közepén megbúvó zöld szigeten minden más volt. Egyszerre volt biztató és vészjósló. Akik még nem jártak a parkban, nem érthetik, mi az igazi csodája. Árnyvadász volt, hallott már mindenféle legendát arról, hogy még VIII. Henrik szelleme is itt kísért. Ő persze még sohasem látta, pedig tényleg sok időt töltött itt, de az kétségtelen volt, hogy nem lehet úgy belépni a parkba, hogy tudomást se vegyen a természetfelettiről. Koboldok és tündérek búvóhelye ez, bármelyik bokor mögül vérfarkas vagy vámpír leshet rád, és az sem kizárt, hogy ha nyitott szemmel látsz, kusza fekete rúnákat fedezel fel a csinos nyári ruhák fodrai alatt.

Ő persze nem emiatt járt ide. Sokkal jobban lekötötték a mondén örömök, a kifejezés minden értelmében. Egy kiadós kaszinózás, néhány üveg bor után a Hyde Park és az egész világ még szebbnek tűnt. Ő pedig beolvadt az árnyak közé, és olyan lehetett, amilyen a lelke is: sötét, komor és láthatatlan. Tizenöt éves volt, amikor először játszott a mondikkal. Akkor egy fennhéjázó nőszemély kalapja volt az áldozat, de azóta szinte válogatás nélkül bosszantotta a járókelőket. Néhány pillanatra felejthetett, és ezekben a percekben elfeledkezhetett arról, milyen átkozott. Átkozott ő maga és átkozott az egész világ.

Csontszín hajfürtöket és szürke szempárt látott a vízen tükröződni, és tudta, még itt sincs menekvés az igazi kísértetek elől. Mert azok nem az árnyékokban bujkálnak, hanem a lelkében és a szívében. Még a darabokra tört és eltaposott szíve sem szabadulhat a szerelem gyötrő kínjaitól.

Újabb kavics repült a tóba, teljes erővel hajította el, hogy a képet örökre eltűntesse. Vízgyűrűk futottak végig rajta, egészen a partig. Aztán valami megmozdult. Jamie rögtön a kabátja alatt meglapuló szeráfpenge felé nyúlt, titokban pedig reménykedett, hogy valóban egy veszélyes démon bukkan fel. Jó szórakozás lett volna.

De csalódnia kellett. A híd alól egy kacsa úszott elő.

James felnevetett.

– Van, aki szerint te is elég veszélyes vagy. Mit mondasz? Megküzdesz velem, te vérszomjas fenevad?

Csak egy hápogás volt a válasz, mire újabb madarak bújtak elő a híd alól.

– Szóval ez a törzshelyetek, mi?

A vízen végül már legalább egy tucat kacsát látott, és esküdni mert volna rá, hogy némelyik őt bámulja. Lehet, hogy édesapja félelme mégsem alaptalan?

– Egyedül nem mertek kiállni velem?

Hirtelen csilingelő kacagást hallott a háta mögül. Ezer közül is megismerte volna ezt a hangot. Az álmaiban kísértett, a jókban és a lidércesekben egyaránt.

– Szemtanúja lehetek a jelenetnek, ahogyan a hős James Herondale, a Londoni Intézet vezetője szembeszáll a Hyde Park kacsáival?

James nem tudta, mit feleljen. Legszívesebben a lábai elé borult volna, és könyörgött volna, hogy adjon neki egy esélyt. De már megtette egyszer. És az lett az eredménye, hogy állatokkal beszélgetett a Serpentine-en.

Szerencséjére egy kiáltás törte meg a kínos hallgatást.

– Jamie, te átokfajzat! Merre vagy?

A fiú emlékeztette magát, hogy újfent mondjon köszönetet Mattnek. Parabatai társa aztán tudta, hogy kell időzíteni. És valahogyan mindig pontosan tudta, hol találja meg.

Már elő is bukkant az egyik fa mögül, és széles vigyorral az ajkán közelített feléjük. Ők ketten olyanok voltak, mint a görög drámák színházi maszkjai: a tragédia és a komédia párosa.

– Mit csinálsz már itt megint?

– Én csak...

– Á, Grace! – Matthew sokat mondó pillantást vetett a lányra, aztán Jamesre. A fiú látta a kérdést a szemében, aztán azt is, ahogy Matt rosszallón megrázta a fejét. – Nos, mindegy is. Jamie, Luce és Cordie már mindenhol keresnek. Kezdtem attól tartani, köddé váltál.

Társa felvont szemöldöke nyilvánvalóvá tette, hogy direkt választotta ezt a szófordulatot. Nem mindenki tudta, mire képes, de Matthew természetesen tisztában volt vele. Ahogy a húga és Cordelia is.

– James csupán megküzdött a kacsákkal – jegyezte meg csípősen Grace.

Matt azonban nem úgy reagált, ahogyan a lány számított rá.

– A fenevadak már megint rosszalkodnak? – Azzal elrángatta Jamie-t.

James még egy utolsó hápogást hallott, mielőtt végleg eltűnt a hátuk mögött a Serpentine.

– Ezzel még nincs vége – gondolta. – Még visszajövök, és esküszöm, akkor behódoltok nekem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets