Blogger Widgets

2013. december 3., kedd

Magnus tizenegyedik krónikája - Lyra alkotása




Magnus tizenegyedik novellája – Elfojtott érzelmek

CLOCKWORK PRINCESS SPOILER!

Magnus Bane – Brooklyn Fő Boszorkánymestere – kanapéján ülve simogatta macskáját, Miau Ce-tungot, amikor csengettek. Magnus nem várt se vacsoravendégeket, se nem rendezett ma bulit. A harmadik csengetésig nem is törődött az ajtóban álló személlyel. Mire az illető negyedszer is csengetett volna, Magnus felugrott, ezzel ledobva az öléből Miau Ce-tungot. Vajon ki lehet az ilyenkor? – gondolta magában a hóbortos, fél démon.
 – Magnus Bane? – kérdezte egy vörös hajú, fiatal Árnyvadász lány.
 – Igen, én vagyok. És te, ki vagy, Nephilim? – mondta negédes hangon Magnus. A lány felsóhajtott. Magnus csak ebben a pillanatba vette észre a lány háta mögé bújó kislányt. Mintha a nagyobbik pontos, kicsinyített mása lenne.
– Jocelyn Fairchild vagyok. Ő pedig a kislányom, Clary Fray. Egy szívességet szeretnék kérni tőled.
Magnus ismerte ennek a lánynak a történetét. Valentine Morgenstern özvegy felesége. Valentine és a kisfiuk, Jonathan Christopher tavaly haltak meg. Felgyulladt a házuk, és Jocelyn szülei is benn égtek. Szegény lány teljesen magára maradt.
 – Mi lenne az? – nyitotta nagyobbra az ajtót Magnus, hogy beengedje Jocelynt.
 – A lányomról lenne szó. Szeretném elvégeztetni rajta a védelmi szertartást. Tudom, hogy ehhez egy Vasnővérre is szükség van, de helyettesíthető egy boszorkánymesternővel. Meg tudod csinálni?
 – Persze, aranyoskám, de mit kapok cserébe? – alkudozott Magnus.
 – Nincsen pénzem, boszorkánymester. Mind elégett a házunkban.
 – Nekem nem is a pénzed kell. Hanem, hogy garantáld a hallgatásodat érdekemben a Klávénál. Honnan tudjam, hogy nem kém vagy.
 – Esküszöm, Bane.
 – Az Angyalra – akadékoskodott Magnus.
 – Ha ezt akarod. Az Angyalra esküszöm, hogy nem vagyok kém, és garantálom a biztonságod, és nem adlak fel a Klávénál. Megtettem. Most te jössz.
 – Egy hét múlva ugyanitt – mondta Magnus, majd kitessékelte Jocelynt és a lányát az ajtón.

*egy hét múlva*

Egy hét múlva, Jocelyn és kislánya, Clary ugyanakkor csengetett be Magnus ajtaján. A boszorkánymester most nem késlekedett ajtót nyitni.
 – Gyertek be gyorsan – rántotta meg Magnus Jocelyn kezét. – Kérlek, hadd mutassam be a segédkező Néma Testvért, Zakariás testvért és a boszorkánymesternőt, Tessa Grayt. Mindketten régi ismerőseim.
Üdvözöllek Jocelyn Morgenstern. Szervusz, Clarissa – szólalt meg Zakariás testvér hangja a két látogató fejében. A kis Clary ijedtében hátraugrott, és teljesen elsápadt.
 – Semmi baj, Clary. Ő most segíteni fog nekünk. Bízz bennem – mormolta Jocelyn.
 – Örülök, hogy megismerhetlek. Talán nem hiszed el, de ismertem az üküknagyanyádat is. Charlotte Fairchildnak hívták – szólalt meg most először Tessa Gray. Jocelyn megrökönyödve bámult rá.
 – Elkezdhetjük végre? – tudakolta Magnus türelmetlenül. – Készen állsz, angyalkám? – fordult Clary felé.
 – Igen – nyávogta a kislány. Magnus jelentőségteljesen Zakariás és Tessa felé fordult. Amazok bólintottak, és megkezdték a szertartást.

*14 év múlva*

Ezek után Magnus sok mindenem ment keresztül Jocelynért. Most itt ült a kórházban Jocelyn mellett. A nőért eljött a volt férje, és ő inkább úgy döntött, hogy megissza az erre esetre nekiadott főzetet. Magnus egyik barátja, Ragnor Fell készítette neki. A 16 éves Clary éppen ezért ment Idrisbe. Az a lány tiszta anyja. Mind külsőleg, mind belsőleg. Az alma nem esik messze a fájától. Ez abszolóte igaz rájuk.
 – Magnus Bane – sikkantotta egy nagyon ismerős hang a boszorkánymester fülébe.
 – Catarina Loss – állt fel komótosan a Magnus a székből, és magához ölelte gyerekori barátját. – Jó ideje nem láttalak már, kedvesem.
 – Igazából, én is Jocelyn miatt jöttem. Tudtam, hogy ismered. Kértem, hogy én lehessek az ápolónője.
 – Köszönöm – rebegte Magnus. Catarina ragyogó mosolyt villantott felé. Magnusnak nem volt sok barátja. Gyerekkorát Ragnorral és Catarinával, tinédzseréveit Woolsey Scott-tal töltötte. Most, hogy megismerte Jocelynt, Clary-t, és a barátaikat, igazán nem érezte magát egyedül. A szerelem is rátalált, Alexander Lightwood személyében, bár ez egyelőre csak egyoldalú. Alexander egykori barátjára, Will Herondale-re, és annak fiára, James-re emlékeztette Magnust. Alexander és a családja elkísérte Clary-t Idrisbe, ugyanis egymaga nem boldogult volna az Árnyvadászok ősi hazájában, ugyanis még sohasem járt ott. Magnus igazán aggódott a lányért. Egyszerűen nem tudta elfojtani az aggodalmát. Nem tudta a lány mivel érdemelte ki nála ezt az érzelmet. Bár már rég elmúlt nyolcszáz éves Magnus csak most jött rá, hogy mindeddig mennyi érzelmet nyomott el magában. Azonnal felugrott, és sietősen távozott, hogy lakása kertjében Portált nyisson Idrisbe, és elmondja érzelmeit Alexandernek és Clary-nek is.
Magnus most már soha többé nem zárkózik el a szerettei elől. Fél, hogy elveszíti őket, akárcsak az anyját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets