Blogger Widgets

2013. december 3., kedd

Magnus tizenegyedik krónikája - Anett alkotása


Kaptunk még egy kicsit késve érkezett novellát, de természetesen megbocsátjuk. :D


ÁLOMBAN

Magnus igazán elemében érezte magát. Nem tudta, mit tett, amivel ezt kiérdemelte, de nem is akarta, csak élvezte, hogy minden az ő csillámos, fényes, extrém stílusában ragyog - és nem számít furának, sőt, egyenesen utánozzák a stílusát - ki azért, hogy beolvadhasson, ki csak azért, mert tetszik neki.
Igen, ez a korszak, a diszkó, rossz zene, színes ruhák (és emberek), őrült frizurák és giccs korszaka tökéletes. Magnus sejtette, hogy ez nem lesz így örökké, de amíg így volt, élvezni akarta.
Többek közt ez volt az egyik előnye a végtelen életnek (sok hátrány mellett): a változások. Akár jó, akár rossz vagy jelentéktelen, mégiscsak változások, és színesebbé tették az életét, ráadásul rengeteg tudásra tett szert – az emberek mindig próbáltak valami újat ki- vagy feltalálni, mintha a csúcstechnológia nélkül nem lenne élet. Pedig volt, ezt Magnus is bizonyíthatta.
Magnus végignézett egy haspólós-giga-fülbevalós lányon. Na igen, lehet, hogy Magnus elemében érezte magát, de ez  a stílus nem áll mindenkinek jól - ahogy a többi sem. Például Magnus biztos volt benne, hogy azok a fura középkori ruhák csak neki álltak jól (még ha fel is csillámozta, flitterezte… is)
-Magnus? - szólította meg valaki.
Magnus feleszmélt és lenézett a hang tulajdonosára. Egy csinos tündérlány volt, mellette egy még csinosabb vámpírlánnyal.
-Táncolsz? – kérdezte a tündérlány.
-Hogy hívnak? – Magnus nem akart táncolni, többnyire inkább csak a hangulatot élvezte vagy azt, hogy a vámpírok mivé változtatták egyes vendégeit, úgyhogy nem is válaszolt.
-Ceeli.
-A barátnőd? – próbálta elterelni a figyelmét a vámpírlány felé intve a táncról azzal, hogy a vele való kapcsolatáról kérdezett, pedig egyáltalán nem érdekelte. Nem is jött be.
-Nem, dehogy, nem is ismerem, csak tudni akarta, hogy… nem is tudom, hogy mit, de nem is fontos. Jössz táncolni? – mosolygott a lány csábosan Magnusra, szempilláit rebegtetve teljesen zöld szeme felett.
Táncolok, – sóhajtotta – de csak egy szám alatt.
-Remek. Úgyis a Tündérballadát játsszák – mosolyodott el Ceeli. Nyilván eleve így tervezte: a Tündérballada jó tizenöt perces volt.
Ceeli a parkettre húzta, aztán szembe fordult vele és vonagló mozdulatokkal táncolni kezdett. Magnus a kezdeti vonakodása ellenére pillanatokkal később már teljesen belemerült a táncba és a zenébe. Végül is, ez is az ő stílusa, mint a többi, amivel az elmúlt hétszáz- akárhány év során találkozott.
~~~~~
-Magnus – hallotta meg Ceeli hangját közvetlenül a füle mellett.
-Mi az?
-Beszélhetnénk? – intett a fejével az ajtó felé a lány.
Magnus bólintott. Ceeli hangja furcsa volt, mintha valami nagyon rosszat látott volna.
Követte a lányt ki a házból a nehéz levegőre. Ceeli nem nézett a szemébe, csak megállt és az alig látható csillagokat meg a felettük néha elhúzó démonenergiával működő vámpírmotorokat nézta.
-Én…-vett egy nagy levegőt – tudok néhány dolgot az apádról, és…
-Te tudod, ki az apám? És idejöttél, hogy beszéljünk róla? Őszintén szólva nem épp a kedvenc témám, úgyhogy ha lehet, inkább hanyagoljuk – indult volna Magnus vissza a buliba.
-Ne! Nagyon fontos! – kapta el a ruhaujját Ceeli. - Nemrég beszéltem vele. Vagyis, küldött nekem egy álmot, és elmondott dolgokat. Azt mondta, át kell adnom neked egy üzenetet, különben gondoskodik róla, hogy többet ne zavarjak. Senkit, pedig én nem tettem semmi rosszat. - Ceeli a sírás határán volt.
Magnus úgy érezte, megfordul vele a világ. Az apja soha nem törődött vele különösebben, és most nem értette, miért veszi a fáradságot, hogy üzeneteket küldözgessen, ráadásul egy tündérlánnyal. Egy nagyon rémült tündérlánnyal.
-Mi az? – kérdezte a lány vállát átkarolva.
-Csak… Csak annyit mondott, hogy mondjam meg neked, hogy tud mindent arról. És hogy ma este álmodni fogsz, és ne próbáld blokkolni. És nem értem, ez miért olyan fontos, hogy meg kelljen engem fenyegetni, és…
A lány őszintének tűnt, de nem is tudott volna hazudni. Ilyen dologról annyira nem is akarhatott.
-Jól  van, nyugodj meg. Mindent elmondtál, már nincs miért bántania.
~~~~~
Miután Ceeli meggyőzte, hogy haza tud menni épségben, Magnus lefújta a partit. Némi bizonytalankodás után ágyba bújt és megpróbált elaludni, de belegondolva, hogy milyen szörnyűségeket álmodhat apja miatt…
Magnus észre sem vette, amikor órákkal később elaludt.
Álmában nem volt semmi különös. a város felett repült és a lenti lényeket nézte. Aztán hirtelen egy teremben találta magát, ami halványan ismerős volt: egy Intézet.
Néhány fiatal beszélt valamiről. Az egyikük megragadta a figyelmét:fekete haj, kék szem, és… ahogy felé nézett, Magnus látta, hogy nincs arca, csak ködszerű vonások, mint az aranyhajú és szemű fiúnak, a vörös hajú és zöld szemű meg a fekete szemű és hajú lánynak.
Ennek ellenéra Magnus valami furát érzett a szíve táján – és felébredt.
Aztán az apja hangját hallotta: Ezt el fogod felejteni. Csak azt akartam, hogy tudd: ez nagy csalódás lesz. De te már nem fogsz tudni erről…
Magnus érezte, hogy próbálja elvenni az álmát, ő azonban nem engedte. Egy részletet sikerült megtartania:  a vörös hajú el fogja hozni a kék szeműt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets