Blogger Widgets

2013. december 3., kedd

Magnus tizenegyedik krónikája - Lava alkotása


1937. július 7.- Peking
 
Mi lehetne jobb reggel, vagyis inkább délelőtt tíz órakor felkelés után, mint egy csésze friss tea? Talán egy forró fürdő és egy csésze tea? Pontosan ezt csinálta akkor Magnus. Pletykák járták a várost hetek óta, hogy valami rossz van készülőben, de őt ez nem érdekelte. Csak nézte az ablakból látható tájképet. A zöld dombokat, a napsütötte fákat, és a Pekingi hidat. Mindig megnyugtatta ez a látvány. Csakhogy most valami különöset pillantott meg a hídtól nem  messze. Eleinte azt hitte egy nagy madár, de fokozatosan nőtt a számuk. Megdörzsölte a szemét, de még mindig látta. Gyanakodva nézett a teára a pohárban. 
-Ebből se veszek többet.- gondolta és kidobta a nyitott ablakon a teáscsészét. Felvett egy arany színű pizsamanadrágot meg egy köntöst és lefeküdt aludni.
Egy hatalmas dörrenés, és megremegett a ház. Gyorsan kiugrott az ágyból és a hídra néző ablakhoz rohant. Repülők mindenütt, a földet tankok és emberek lepték el. Elővett egy tál rizst, leült egy székre az ablakkal szembe, és figyelte a lassan romokban álló hidat. Az, mint egy kártyavár dőlt össze bő fél óra után. A seregek eloszlottak. Magnus bámulta a lerombolt híd és az erdő maradványait.
-Kétségtelen, hogy így is szép, de az előző verzió valahogy jobban illett ide.- gondolta. Sikolyt hallott és kinézett egy másik ablakon. Japán zászló alatt katonák érkeztek. Aki nem csatlakozott önként, annak felgyújtották a házát. Hárman éppen az ő házába léptek.
-Már elnézést, uraim, de nem gondolják, hogy hibát követnek el?- a három katona összenézett. Kettő lefogta Magnust, egy pedig a mellkasához tartott egy puskát.
-Azt gondoljuk, hogy jössz. Ha nem akarod, akkor viszünk.- megtaszították kifelé, de Magnus szilárdan állt. 
-Hiba volt.- sziszegte a fogai közt. Ökölbe szorított kezén mutatóujját kiegyenesítette. Az egyik katona először a torkához kapott, aztán ernyedten rogyott a padlóra. A másik kettő dühödten indult Magnus felé, de csak annyit értek el, hogy mindketten kaptak egy-egy kék lángcsóvát. Lefejtette a megfojtottról a ruhát, felvette hatalmas fintorral, és meggyújtotta a házat. Mikor kiment a többiek kérdezték, hogy hol a másik kettő, ő azt mondta átkutatják a nem égő házakat.
-Menjetek előre, én megvárom őket.- a katonák rábólintottak és elmentek. Magnus bement az égő házába és a ruhás ládájával jött elő. Elindult a legközelebb eső vasútállomás felé. Amint haladt a házak között halk, kétségbeesett nyávogást hallott. Követte a hangot és egy fekete kis macskát talált. A macska nem lehetett idősebb három hétnél. Magnus felvette és belecsúsztatta kabátja zsebébe. 
Az állomás zsúfolt volt, mint egy hangyaboly.
-Viszlát Ázsia, irány Európa! Ni hao!- gondolta és visszadugta a zsebéből kikukkoló macska fejét a helyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets