Blogger Widgets

2013. április 2., kedd

Új WonderCon videó

Sziasztok!

Ezt megpróbálom pár szóban összefoglalni, de akkor a videó:




Mit mondana Cassie azoknak, akik nem ismerik a könyvet? A fejében ez egy hosszú szerelmeslevél New Yorknak, és van egy faj, félig angyalok, félig emberek, mindenféle képességeik vannak, és New Yorkot védik a démonoktól. És van egy lány, aki belekerül ebbe a világba.
Jamie-től azt kéri, hogy meséljen a karakteréről. Ő egy Árnyvadász. Démonölő, védelmező.
Kevin elmondja, hogy Alec Lightwoodot játssza, aki egy Árnyvadász. Kemény.
Jamie tovább sorolja, hogy Jace arrogáns, sérült, dühös, szenvedélyes. Nagyszerű szereplő, akit jó eljátszani. Jamie imádja őt játszani.
Kevin elmondja, hogy van egy-két személyes dologgal kell megküzdenie, ami nincs benne teljesen ebben a filmben, de a közönség nagyon is tisztában van vele. Amikor először elolvasta a forgatókönyvet, rögtön imádta.
Jamie-nek az a kérdés, hogy ismerte-e a könyveket, mielőtt megkapta a szerepet. Akkor ismerte meg, amikor a meghallgatásra ment, és amikor a képernyőpróbát csinálta, elolvasta az első kettőt, aztán amikor megkapta a szerepet, a harmadikat is, és amikor elkezdtek forgatni, akkor már csak az elsőre koncentrált, mert nem akarta, hogy a folytatások befolyásolják. 
Kevin a forgatás előtt elolvasta őket egyszer, nem akart túlságosan előrehaladni a sorozattal, mert van egy forgatókönyv, és nem akarhatja túlságosan hamar kiadni a dolgokat magából, de a forgatókönyv tényleg nagyon olyan, mint a könyv. Érti, hogy miért ilyen megszállottak a rajongók a könyvekkel kapcsolatban.
Cassie arról beszél, hogy nagyszerű nézni, ahogy az első könyvedből film lesz.
Az a kérdés Jamie-hez, hogy ragaszkodott a forgatókönyvhöz vagy nyert inspirációt a könyvből is. A regényből is nyert, mert ha egy könyvadaptációt csinálsz, akkor a könyv olyan, mint a Biblia.
Kevin ugyanerre a kérdésre azt mondja, hogy próbálta nem túlanalizálni.
Jamie szerint a rajongóknak érezniük kell, hogy úgy tudnak kötődni a szereplőkhöz, mint a könyvekben is.
Cassie-hez az a kérdés, hogy miért Harald a megfelelő rendező? Haraldot nagyon érdekelték a szereplők közötti kapcsolatok, egy olyan rendező, aki meg akarta mutatni, hogy ezek igazi emberek, és persze van a varázslat, a természetfeletti, de csak másodsorban. És Cassie-nek ez nagyon tetszett, mert úgy gondolja, hogy minden a szereplőkben gyökerezik. (Cassie amúgy ezt már máskor is mondta, és állítása szerint a szereplők jöttek előbb és a köztük lévő kapcsolatok, és csak utána találta ki a történetet. - Deszy)
Jamie szerint Harald kedves, vicces, odafigyel mindenkire. Kevin is dicséri. Szerinte egy nagyon személyes filmet csinált, ami nem csak a speciális effektekre épít. 
Jamie elmondja, hogy van CGI, de nem csak az van. A harcjeleneteket tényleg ők csinálják. Jamie szerint ha valamit meg tudsz csinálni a valóságban is, miért ne csinálnád? 
Kevin elmondja, hogy szerinte ezért működnek a filmek. Például ezért imádja a Gyűrűk urát is. Mert szereti a színészeket és a karaktereket, és látni akarja, hogy mit csinálnak. És persze az egész gyönyörű, de ha gyönyörű lenne, de nem érdekelné, hogy mi történik, akkor az nem számítana.

1 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets