Blogger Widgets

2013. augusztus 15., csütörtök

Kampány a Csontvárosért


Sziasztok!

Írtam, hogy majd indul egy kampány annak érdekében, hogy a Csontváros hazai sikeréért mi is tegyünk egy kicsit, és reklámozzuk, ha máshol nem is, a saját ismerősi és olvasói körünkben. 

A rajongói promó összekapcsolódik egy nyereményjátékkal is, hogy egy kicsit így is megköszönjük a "munkát" és a lelkesedést, amivel tesztek a Csontváros film sikeréért.

De hogy miből is áll a kampány?

Alapvetően 6 részből, mint ahogyan A végzet ereklyéi sorozat is. :D

1. Cikksorozat a blogon

Ez a legegyértelműbb. A Csontváros film megjelenéséig a blogon több rendhagyó posztot is olvashattok majd. Egyrészt indul egy kis visszatekintés, hogy kik voltak esélyesek az egyes szerepekre, amíg meg nem ismertük a végleges szereposztást. Illetve lesz egy toplistás rovat is erre az időre. Remélem, tetszeni fognak a cikkek, és szívesen olvassátok majd őket.

A dolognak lesz azonban egy kis különlegessége is:

Főleg a toplisták esetében kérnélek arra titeket, Árnyvadászokat, hogy osszátok meg a cikkeket! Ezek sokszor olyan témákkal foglalkoznak majd, hogy elolvasva őket lehet, hogy olyanok is kedvet kaphatnak a filmhez, akkor még nem biztosak benne, hogy meg szeretnék nézni.

És amikor azt mondom, hogy osszátok meg őket, akkor komolyan is gondolom! Mindenféle megosztás ér! Ez azt jelenti, hogy nem csak a közösségi oldalakon oszthatjátok meg a linkeket, hanem kivételesen arra is engedélyt adok, hogy kérdezés nélkül kimásoljátok ezeket a posztokat a saját blogotokba, ott megosztva őket. Amennyiben így tesztek, természetesen örülök, ha megjelölitek az oldalt, de most még azért sem fogok haragudni, ha nem teszitek meg és forrás nélkül megosztjátok. Illetve nyugodtan írjátok bele/mellé a saját véleményeteket is az adott témában és/vagy egészítsétek ki a listát, ha szeretnétek!

Tehát ezekkel a cikkekkel kapcsolatban teljesen szabad a pálya! Vigyétek, osszátok őket! (Ha esetleg nem blogger, hanem hivatását tekintve újságíró olvassa a posztot, ez erre is vonatkozik.)


2. Blogger kampány

Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy amennyiben blogja van, írjon a Csontvárosról!
Ezt nem úgy értem, hogy alakuljon rajongói oldallá, és ossza meg a rengeteg hírt, ami érkezik. Hiszen erre itt van ez a blog is.
Viszont szinte kimeríthetetlen azoknak a dolgoknak a száma, amelyekről írni lehet a Csontvárossal kapcsolatban egy-egy cikk erejéig! Könyves blogok esetében ez akár egy egyszerű értékelés is lehet a könyvről, amelynek a végén szót ejtetek arról, hogy hamarosan érkezik a film! Vagy akár azokról a témákról is írhattok saját posztot, amelyekről én fogok a napokban! 
Vagy itt van néhány ötlet:
- Mik azok a dolgok, amiket nagyon szeretnétek viszontlátni a filmben?
- Miért szeretitek a Csontvárost?
- Miért más a Csontváros, mint az eddigi YA adaptációk?
- Miért nem a Csontváros az új Twilight?
- Felirat - Folyik a petíció a feliratos filmekért, mi pedig megkaptuk, mert kértük!
- Miért jó ebbe a fandomba tartozni?
- Miket köszönhetsz már most az Árnyvadászoknak?
- Cikk Cassandra Clare-ről
- Akár az Árnyvadász oldalról is írhattok ;)

A kampány ideje alatt minden nap összegyűjtöm az aznap született blogbejegyzések linkjeit egy külön posztban, amelyet megosztok itt, az Árnyvadász oldalon, tehát ez a bloggereknek is jó lehetőség, hogy növeljék blogjuk látogatottságát.

Két feltételem van: a nyereményjátékban nem vehetnek a bloggerek olyan poszttal, amelyet én írtam a kampány ideje alatt, ők pedig átmásolták. Ez megengedett, de a nyereményjátékban nem vesznek részt az ilyen posztok! Illetve van egy bizonyos hosszúság, amit elvárok. Nem kell oldalakra gondolni, de azért jól kidolgozott, átgondolt, ne két sor hosszúságú poszt legyen!

A bloggerek munkája nem marad jutalom nélkül, Csontváros pólót nyerhetnek! Erről részleteket itt találjátok: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-bloggereknek.html

Figyelem! A játékban csak új posztok vesznek részt, tehát 2013. augusztus 15. után íródtak!

A játékban max. 15 poszttal tudtok majd részt venni, ennyit írhattok majd be a nyereményjátékba, ahol minden poszt külön-külön bekerül a kalapba, azaz ha minden nap írtok a Csontvárosról egy-egy posztot, akkor minden nap újra bekerültök. Viszont a 15 fölötti posztok - bár a nyereményjátékban nem vesznek részt - is megosztásra kerülnek az oldalon!


3. Fanfiction kampány

Soha nem titkoltam, hogy a fanfictionök világa közel áll hozzám, mivel én magam is írok ilyen történeteket. Meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy egy ilyen sorozat igazán sikeres legyen, szükség van a témában írt fanfic történetekre. A dolog ugyanis oda-vissza működik: a népszerű sorozatokból fanficek születnek, így ez is afféle mérője annak, hogy mennyire jó és sikeres egy sorozat, tehát a siker nyomán érkeznek a történetek. Másrészt viszont a fanficek olvasása tovább növelheti a rajongók rajongását, segít, hogy a könyvek, filmek közötti szünetekben is a világban maradhassunk, szeretett karaktereinkkel.
Különösen érdekes téma ez a mi fandomunkban, hiszen maga Cassandra Clare is fanfictioníróként kezdte.

Tehát arra szeretnélek biztatni titeket, hogy a filmig hátralévő időszakban (és természetesen ha van kedvetek, utána is) írjatok fanfictionöket, amelyek az Árnyvadász világban játszódnak! Most főleg TMI fanfictionökre gondolok, de bármilyen Árnyvadász történetnek nagyon örülök!

A kampány ideje alatt minden nap összegyűjtöm az aznap született történetek linkjeit egy külön posztban, amelyet megosztok itt, az Árnyvadász oldalon, tehát ez az íróknak is jó lehetőség, hogy növeljék történeteik olvasottságát.

A fanfictionírók jutalma sem marad el, szintén Csontváros pólót nyerhetnek!

Figyelem! A játékban csak új történetek vesznek részt, tehát 2013. augusztus 15. után íródtak! Viszont nem ragaszkodom ahhoz, hogy a történetek saját blogon kapjanak helyet! Bármilyen oldalról származhat a link, nagyobb fanfices portálokról is, pl. Merengő vagy fanfiction.net

A játékban max. 15 történettel tudtok majd részt venni, ennyit írhattok majd be a nyereményjátékba, ahol minden történet (de nem minden fejezet!) külön-külön bekerül a kalapba, azaz ha minden nap írtok a Csontvárosról egy-egy fanficet, akkor minden nap újra bekerültök. Viszont a 15 fölötti történetek - bár a nyereményjátékban nem vesznek részt - is megosztásra kerülnek az oldalon!

Részletek: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-fanfictioniroknak.html
 

4. Fanart

A kampányban azok is részt vehetnek, akik szépen rajzolnak, festenek vagy szeretnek a képszerkesztő programokkal szöszmötölni! :D

Hasonló módon a bloggerekhez és a fanfictionszerzőkhöz, ők is maximum 15 alkotással indulhatnak a játékban.

Ezen alkotások esetében követelmény, hogy a képet megosszák Facebookon, ennek a linkjét várom majd. Illetve azok, akik ebben részt vesznek, vállalják, hogy az alkotásuk keresztnevük megjelölésével felkerül a blogra!

Szintén érvényes: csak friss alkotások játszanak!

És igen, azért beszélek játékról, mert a fanartok készítői is nyerhetnek Csontváros pólót!

Részletek: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-fanartok-keszitoinek.html


5. Kihívás

Akik ismerik a 30 napos kihívásokat, azok tudják, miről van szó. Az ilyen kihívások lényege, hogy minden napra van egy bizonyos feladat, amit végre kell hajtani. Facebook kihívások esetében általában arról van szó, hogy az adott napokon ki kell írni bizonyos kérdésekre válaszokat állapotként.

Most készítettem egy ilyet kifejezetten a Csontváros promóra. Íme:

augusztus 15. - 1. nap - Írd ki a Facebook oldaladra, miről szól a Csontváros film!
augusztus 16. - 2. nap - Oszd meg a teaser plakátot a Facebook oldaladon! http://themortalinstrumentssource.files.wordpress.com/2012/11/mortal_instruments_poster.jpg
augusztus 17. - 3. nap - Oszd meg a teaser előzetest a Facebook oldaladon! https://www.youtube.com/watch?v=oazwcRlQC58
augusztus 18. - 4. nap - Oszd meg a két plakát közül az egyiket a Facebook oldaladon! http://images6.fanpop.com/image/photos/32700000/-The-Mortal-Instruments-City-of-Bones-official-teaser-poster-city-of-bones-movie-32772522-500-741.png vagy http://www.traileraddict.com/content/screen-gems/mortal_instruments_bones-2.jpg
augusztus 19. - 5. nap - Oszd meg ezt az előzetest a Facebook oldaladon! https://www.youtube.com/watch?v=JtDy-i3Je9U
augusztus 20. - 6. nap - Oszd meg ezt a plakátot a Facebook oldaladon! http://farm4.staticflickr.com/3716/9246982619_aac0e3ae4a_o.png
augusztus 21. - 7. nap - Oszd meg ezt az előzetest a Facebook oldaladon! https://www.youtube.com/watch?v=-bCzG5_NLds
augusztus 22. - 8. nap - Tegyél ki Facebook borítóképnek egy Csontvárosos képet, és ha lehet, hagyd is kint a játék végéig!
augusztus 23. - 9. nap - Ossz meg egy tetszőleges karakterposztert és írd mellé, miért szereted az adott szereplőt!
augusztus 24. - 10. nap - Oszd meg ezt az előzetest a Facebook oldaladon! https://www.youtube.com/watch?v=SgU9hSoQLcQ
augusztus 25. - 11. nap - Ossz meg egy tetszőleges karakterposztert és írd mellé, miért szereted az adott szereplőt!
augusztus 26. - 12. nap - Ossz meg egy tetszőleges Csontváros videót a Facebook oldaladon!
augusztus 27. - 13. nap - Ossz meg egy tetszőleges karakterposztert és írd mellé, miért szereted az adott szereplőt!
augusztus 28. - 14. nap - Ossz meg egy tetszőleges Csontváros videót a Facebook oldaladon!
augusztus 29. - 15. nap - Tegyél ki valamilyen Csontváros képet profilképnek Facebookon, és ha lehet, hagyd is kint a játék végéig!

A szorgalmasak még a hivatalos bemutató után is folytathatják!
augusztus 30. - 16. nap - Írd ki röviden Facebookon, miért tetszett a film és miért kellene mindenkinek megnéznie (ha még nem láttad, ezt csúsztathatod)
augusztus 31. - 17. nap - Írd ki Facebookon, melyik volt a kedvenc jeleneted a Csontváros filmből és miért, és ha van róla kép, oszd meg azt is!
szeptember 1. - 18. nap - Oszd meg a kedvenc dalod a Csontváros filmből!
szeptember 2. - 19. nap - Írd ki Facebookon, melyik volt a kedvenc idézeted a filmből, ha még emlékszel rá!
szeptember 3. - 20. nap - Írd ki, ki volt a kedvenc szereplőd/színészed a Csontváros filmből!

EXTRA FELADATOK TETSZŐLEGES NAPOKRA:
- Küldj legalább 3 ismerősödnek üzenetet (e-mail, Facebook stb.), amelyben az illető ízlésének megfelelően próbálod meggyőzni, hogy miért kellene feltétlenül megnéznie a Csontvárost, miért neki való film. (Lehetőleg olyanoknak, akiknek már nem beszéltél amúgy is lyukat a hasába. :P)
- Öltözz feketébe, rajzolj magadra pár rúnát, jól látható helyre (magyarul öltözz be Árnyvadásznak! :D), és készíts róla képet, majd oszd meg a közösségi oldaladon a képet! Bátrabbak mehetnek így munkahelyre, iskolába. (Persze csak ha úgy érzik, ebből nem lesz galiba...)
- Oszd meg a fentieken kívül a Csontváros dalait!
- Ossz meg minden nap egy-egy jelenetfotót a filmből, és írd mellé, miért várod az adott jelenetet!
- Oszd meg az Árnyvadász oldalon eddig született kedvenc posztjaidat!

A posztok elejére mindig írjatok oda valami olyasmit, hogy "Alig várom a filmet" vagy "Ez a film lesz az ideig legjobb" stb.!
A videós posztokat lehetőleg úgy osszátok meg, hogy a mininézet megjelenjen, hogy az ismerőseitek könnyen, egy kattintással le tudják játszani őket!
A képeket ne linkkel osszátok meg, hanem tényleg töltsétek fel!
A posztok végére, ha van kedvetek odabiggyeszthetitek: "Az Árnyvadászok első számú gyülekezőhelye: http://vegzetereklyei.net"

A játék lényege tehát az, hogy azok az ismerőseitek is minél többet találkozzanak a Csontvárossal a falatokon, akik eddig lehet, hogy még nem is hallottak róla! Szóval ennél több dolgot is megoszthattok, ha kedvetek van hozzá, hiszen elég sok trailer, tv spot, zene és cikk jött már ki! :D

Ami ennél a feladatnál nagyon fontos, hogy ha esetleg lemaradtok, akkor sem kell kétségbe esni, az egyes napokat pótolhatjátok utólag is, illetve nem kötelező minden napot teljesíteni, viszont minden egyes feladat teljesítése egy plusz esélyt jelent a nyereményjátékban!

Mert igen, a magánemberek is nyerhetnek Csontváros pólót, ennek egyik módja ez a kampány! 
Hogy hogyan is megy majd ez a nyereményjáték, arról külön posztban írok, és amint felkerül, hozom ide is a linkjét!

Természetesen ezeken kívül is megoszthattok bármit, ami Csontvárossal kapcsolatos, ez csak jó! ;)

A kihívás résztvevői is indulnak a nyereményjátékban a Csontváros pólókért, tőlük majd az egyes megosztott állapotok linkjét várom! Részletek: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-kampany-kihivasaban.html


6. Nyereményjáték

Már írtam az előző pontoknál, hogy ha részt vesztek, Csontváros pólót nyerhettek!
De egy másik módon is nyerhettek Csontváros filmes pólót, egy egyszerű nyereményjátékkal, amilyenek gyakran vannak az oldalon!
Ezzel kapcsolatban is arra kérlek titeket, hogy osszátok majd meg a nyereményjáték linkjét is minél többször!

Mindezek mellett pedig még mindig tart a Csontváros újraolvasás is, nehogy elfelejtsétek!

Link ehhez a játékhoz: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek.html


AMI MÉG FONTOS:
Az egyes pontok nem kizárói egymásnak. Azaz egy ember az első pont kivételével mindenben részt vehet: magánemberként részt vehet a kihívásban ÉS bloggerként posztolhat ÉS írhat fanfictiont ÉS fanartot készíthet ÉS részt vehet a könnyű nyereményjátékban. Tehát akár mind az öt játékban részt vehettek párhuzamosan!

A pólókat ezúton is köszönöm a Pro Video-nak, akik tényleg mindent megtesznek értünk, Árnyvadászokért! 

Most már késő van, és ez egy elég hosszú és összetett poszt. Nagyon remélem, hogy érthető, amiket írtam, de ha esetleg kérdésetek van, írjatok kommentet itt vagy a Facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets