Blogger Widgets

2013. augusztus 16., péntek

Csontváros újraolvasás - 26. nap


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam az újraolvasásban, a nyaralás miatt csúsztam, ne haragudjatok! De most bepótoljuk!


21. fejezet

Cím: A vérfarkas meséje


Tartalom:
Ahogy a címe is sugallja, ez a fejezet valóban egy mese: Luke meséli a saját és a Kör történetét. Elmondja, hogyan ismerte meg Valentine-t, és a férfi hogyan szervezte maga köré a fiatal Árnyvadászokat. Megtudjuk, hogy Valentine az édesapja halála után lett radikálisabb, és ezután szerettek egymásba Jocelynba is. Luke és Valentine parabatai voltak, de amikor Luke-ot megharapta egy vérfarkas, és kiderült, hogy az lett, Valentine egy tőrt adott neki, hogy ölje meg magát. Luke ezzel a tőrrel legyőzte a vérfarkast, aki megharapta, és így ő lett a falka vezetője. Közben megszületett Jocelyn és Valentine fia, de a nő ekkorra már félt a saját férjétől, és Luke-kal együtt igyekeztek tenni Valentine tervei ellen. Végül véres ütközetre került sor, az Alvilágiak küzdöttek a Kör tagjai ellen, de közben már Árnyvadászok is megsérültek. Jocelynra Luke végül egy porrá égett háznál talált rá: meghaltak a nő szülei és a gyermeke is. Jocelyn maga mögött akarja tudni az Árnyvilágot, mert kiderül, hogy megint gyermeket vár, így elválnak Luke-kal, de annyit még mond, hogy Valentine él. Évekkel később Luke megkeresi őt, és ekkor találkozik először a kis Claryvel.


Érdekességek:
  • Amikor a temetés után Valentine visszajött az iskolába, a gyász vörös Jeleit viselte.” – Gyász vörös jelei
  • Emlékszem, ahogy Jocelyn lehajolt, hogy megcsókolja a fia tejfölszőke fejét.” – tejfölszőke!
  • Jocelyn egy boszorkánymester varázsigéjének segítségével egymás után jelölte meg őket. – Kíváncsi lennék, ki ez a boszorkánymester és ismerjük-e?
  • Michael, akit porig sújtott a felesége elvesztése miatt érzett gyász, vidéken rejtőzött el a világ elől a fiával. – Fontos, tudjuk. De amúgy a jelentőségétől eltekintve, szerintetek Michael Waylandet miért nem száműzték?



Kedvenc idézetek:

Ahogy felmentem az omladozó, félig-meddig megvilágított lépcsőn, és bekopogtam, a torkomban dobogott a szívem. Sötétvörös copfos, kíváncsi szemű kislány nyitott ajtót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets