Blogger Widgets

2012. december 8., szombat

Árnyvadász kódex

Sziasztok!

Bizonyára sokan hallottatok már a Shadowhunters' Codexről, azaz az Árnyvadász kódexről, ami jövő novemberben jelenik meg angolul.

A könyvekben rendszeresen említik az Árnyvadászok kódexét, Az angyalban Tessa ebből tanul a világról. És most végre mi is a kezünkbe foghatjuk. 

Itt a kiadott szinopszis a kötetről:

Azzal, hogy Valentine Morgenstern tervét az Árnyvadász világ elfoglalását megakadályozták, az édesanyja felébredt a kómából és végül Jace Waylanddel is jól állnak a dolgok, Clary Fray élete végre lenyugszik kicsit - épp idejében, hogy elkezdhesse az edzést, hogy beteljesítse a végzetét és Árnyvadásszá váljon, ahogy előtte az édesanyja is. Beleveti magát a történelmükbe, a varázslatukba, a vámpíros és boszorkánymesterek alvilágába. Megtanul harcolni, felismerni a démonokat és megtanulja, hogy úgy ismerje az Árnyvadászok helyet is territóriumait, mint a tenyerét. És próbál felzárkózni a többi Árnyvadászhoz, akik sokkal régebben csinálják ezt, mint ő. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem szórakozhat egy kicsit...

A The Shadowhunters' Codex útmutató a rajongóknak Cassandra Clare Árnyvadász sorozatainak, a The Mortal Instruments - A végzet ereklyéi és a The Infernal Devices - Pokoli szerkezetek világához. Összehangolt tudást nyújt a fantasztikus lényekről, helyekről és a könyvek más dolgairól, de ki is egészíti az Árnyvadász világot új részletekkel, új szörnyekkel, új rúnákkal, új varázslattal.

A Codex kódex is magában, kézikönyv új Árnyvadászoknak, és kiegészül néhány feljegyzéssel és rajzzal Clarytől, kommentálva és frissítve a dolgokat. (Például a hivatalos Kódex hozzáállása bizonyos dolgokhoz nem ugyanaz, amiről Clary tudja, hogy igaz. Már csak az, amit a boszorkánymesterekről írnak benne felháborítóan téves!) Ezenkívül tartalmaz jó néhány történetet, amelyet az eddig Árnyvadász regények nem érintettek: Jonathan Shadowhunter történetét és azt, hogyan váltak az Árnyvadászok azzá, akik, a Néma Testvérek születésének történetét, a parabatai kapcsolat megszületését és még sok minden mást.

Az Árnyvadász regényekkel ellentétben, de a világuk enciklopédiájához illeszkedően, a Kódex cikkeit rengeteg nagyszerű fantasy illusztrátor egészítette ki a műveivel: Rebbeca Guay, Charles Vess, Jim Nelson, Theo Black, John Dollar, Michael Kaluta, Elisabeth Alba és Cassandra Jean.


Na tehát, ez lenne az. Izgalmas, nem?

És hogy miért pont most írok részletesen a dologról? Mert kaptunk tegnap egy képet belőle. (Meg egy régebbi kép is van már.)

Elisabeth Alba képe (Idris)

És a tegnapi:

Rebbeca Guay alkotása (TMI szereplők)

Hamarosan hozok részletesebb posztokat az egyes alkotókról, illetve egy részletet is a könyvből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets