Blogger Widgets

2012. december 8., szombat

TMI karácsony 12 napja

Sziasztok!

A dolog alapból nem az én ötletem, hanem külföldi rajongóké, de én annyira imádom, hogy muszáj. :D (Itt a dolognak szentelt Tumblr oldal.)

Tehát az ötlet lényege az, hogy december 13-tól minden napra van egy cím, amihez valamilyen rajongói alkotást lehet készíteni: rajzot, festményt, videót, animációt, montázst vagy fanfictiont. 

Az eredetiben csak egy pontot változtattam meg, vagyis egészítettem ki. A tizenegyedik naphoz egy harmadik lehetőséget is írtam, egész egyszerű okból. A két párost, akikről eredetileg szó volt, csak a későbbi kötetekben kerül előtérbe, és azokat sem szerettem volna kizárni, akik ezeket még nem olvasták. Ezért tettem be egy olyan lehetőséget, amiről bárki tud írni és valamennyire kapcsolódik is az oldalhoz.
(Ami a kiegészítést illeti... A magyar Árnyvadászokkal kapcsolatban még vannak terveim, ezeket idejében meg fogjátok tudni. :D)

December 13-tól minden napra adott tehát egy téma. Ezek a következők:
  • Első nap (December 13.) – Piknik és park Írj/rajzolj/készíts egy jelenetet, amiben szerepet kap egy piknik vagy egy park
  • Második nap (December 14.) – Magnus és AlecÍrj/rajzolj/készíts egy jelenetet, amiben Magnus Bane és Alec Lightwood a szereplők
  • Harmadik nap (December 15.) – Idegen ország/nyelvÍrj/rajzolj/készíts egy jelenetet, amiben szerepet kap egy idegen ország és/vagy nyelv.
  • Negyedik nap (December 16.) – Tessa és egy karakter, akit te választasz
  • Ötödik nap (December 17.) – Egy esküvő
  • Hatodik nap (December 18.) – Jace és Clary
  • Hetedik nap (December 19.) – Víz vagy a kék szín
  • Nyolcadik nap (December 20.) – Isabelle és Simon
  • Kilencedik nap (December 21.) – Egy bál
  • Tizedik nap (December 22.) – A KörÍrj/rajzolj/készíts egy jelenetet, amiben szerepet kapnak a Kör fiatal tagjai.
  • Tizenegyedik nap (December 23.) – Sophie és Gideon vagy Maia és Jordan vagy egy történet magyar Árnyvadászokkal
  • Tizenkettedik nap (December 24.) – Az egyik Intézet

Minden nap az adott témának megfelelő rajongói alkotások kerülnek majd fel az oldalra. (Nem kizárólag.) 

Én nagyon szeretnék minden napot végigvinni, és mivel én magam sajnos nem tudok rajzolni, írni fogok. De nagyon örülnék, ha minél többen összejönnénk. A részvétel nyilvánvalóan nem kötelező, sőt, nem kell minden nap részt venni a dologban. Ha csak egy téma van, ami megragadja a fantáziád, akkor akár abban az egyben is alkothatsz. 
Mindenki, aki szeretne részt venni a dologban, a következőket tartsa szem előtt:

  1. Mivel az adott napon szeretném őket kitenni, ezért az alkotásokat mindig az előző nap éjfélig küldhetitek el nekem. (Tehát értelemszerűen az első napi, december 13-i alkotásokat december 12. éjfélig várom.)
  2. Az alkotások fel fognak kerülni az oldalra, ezért mindenkit kérek, hogy lehetőség szerint kerüljük a következőket: faji és nemi megkülönböztetés, pornográf tartalom (igényes megírt erotikus történet jöhet, ebben az esetben kérem a dolgot karikákkal jelölni: 12-es, 16-os és 18-as), káromkodás stb.
  3. Ha írást küldesz be, akkor kérlek alkalmazkodj a fanfiction világban használt jelölésekre. Értem ez alatt a korhatár karikát (12-es, 16-os, 18-as), slash/femslash stb megjelöléseket. Ha nem vagy otthon a fanfictionök világában, ajánlom ezt a linket: http://fanfic.hu/merengo/help.php Itt a lap közepe felé Ismeretlen fanfices kifejezések cím alatt megtaláljátok a fontosabb fogalmak jelentését. (Vagy lehet kérdezni is. :D)
  4. Szintén leginkább az írásoknál kérek mindenkit, hogy figyeljünk oda a helyesírásra! Érzékeny vagyok a dologra, és szerintem mindenkinek kellemesebb, ha nem találkozik minden második mondatban helyesírási hibákkal. Itt találtok néhány tanácsot a tipikus hibákat illetően: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=10050 Ezenkívül ha nagyon nem megy, kereshettek bétát, egy ismerőst vagy idegent, aki elolvassa a történeteteket és javítja a hibákat. (Mindenkinek mondom, hogy sajnos nekem erre biztosan nem lesz időm, úgyhogy engem ne is kérjetek!)
  5. Az alkotások mindenkinek a saját szellemi termékei, így természetesen szabadon felhasználhatjátok. Kitehetitek a saját blogotokra, Facebook oldalatokra stb. Viszont a beküldéssel beleegyezel, hogy az oldalon szabadon leközöljem és felhasználjam.
  6. Pontosan az 5. pontból fakadóan, illetve erkölcsi és jogi okokból kérek mindenkit arra, hogy NE lopjon mástól! Érvényes ez a már beérkezett művek ellopására is, illetve arra is, hogy ne küldjetek el olyan alkotásokat, amelyeket nem ti készítettetek! (Szerencsére elég sok fanartot ismerek, így könnyen lehet, hogy észre is veszem.)
  7. A beérkezett alkotásokat nem fogom szűrni, csak akkor, ha valamilyen komoly gond akad velük. Ennek megfelelően nem vállalok felelősséget egyik művel kapcsolatban sem. Nem javítok helyesírási hibákat stb. Az alkotások abban a formában fognak felkerülni, ahogyan én megkapom őket. 
  8. Az alkotásokat a következő e-mail címre várom: mihoczym@freemail.hu Igyekszem mindenkinek küldeni válaszlevelet, ha ezt nem kapjátok meg a beküldést követő 24 órában, jelezzétek az oldalon található chaten vagy Facebookon!
  9. Mindenkit kérek, hogy az alkotás mellett az e-mailben küldje el a nevét is, amivel feltehetem a blogra. Erre azért van szükség, ha esetleg valaki nem szeretné, hogy a teljes neve kint legyen, esetleg írói álneve stb.
Na, nekem most ennyi jutott eszembe. Ha van kérdés, akkor válaszolok mindenre. 

Az alkotásokat igyekszem majd egy adott időpontban feltenni minden nap, előreláthatólag ez este 19:00 óra lesz, de ezt egyelőre nem merem ígérni. 

2 megjegyzés:

  1. Na most sorra veszem a napi feladatokat, mert kedvet kaptam hozzá, meg egy-kettőhöz van is ötletem, és szívesen rajzolnék, mert tudok, de kifogytam a ceruzákból. Lehet, valamelyik nap beszabadulok egy írószer boltba, és felvásárolom a fél ceruza-készletet. Meg írni nekem feleannyi időbe kerül, mint rajzolni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ennek nagyon örülök! :D Akkor szurkolok, hogy eljuss az írószerboltba! :D
      Ami engem illet... Szerintem mindannyiunknak jobb, ha én meg sem kísérlem a rajzolást. xD Marad az írás. :D

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets