Blogger Widgets

2013. február 19., kedd

Tudják, mi lesz a vége

Sziasztok!

Cassie a következő kérdést kapta a Tumblr oldalán:


Azaz a kérdés, hogy Holly (Black) és Sarah (Rees Brennan) tudják-e, mi lesz a vége a Clockwork Princessnek és a Mennyei tűz városának?

Mire Cassie válasza:

Igen, tudják. Már évek óta.
MENJETEK ÉS KÍNOZZÁTOK ŐKET!

És itt következik a két említett írónő Tumblr oldala. 

Az Árnyvadászoknak pedig nem kell kétszer mondani:


Holly Black meg is kapta a kérdést, a válasza pedig a következő volt:

Igen, tudom. 
Tudom, mi lesz a vége az Unbrokennek. És azt hiszem, még a Dark Artifices végét is tudom, pedig azt még nagyon korai fázisban van, és gondolom, rengeteget fog még változni. Mind Cassie, mind Sarah tudják, hogy fog végződni az új tündéres könyvem, habár még címe sincs. (ETA: Ez nem igaz. Sarah elmagyarázza, hogy Fairie Hussy Bonanzának hívjuk.)

Mi írók, megmutatunk egymásnak dolgokat. Megkérdezzük: ez jó? Ennek van értelme? Túl messzire mentem? Nem mentem elég messzire? Összetörte a szíved? Elolvasod újra és ezúttal jobb lett? Most összetörted a szíved? Szereted már őket? Eléggé szereted őket? Elérhetem valahogy, hogy még jobban szeresd őket? Jó így? Lehetne jobb? Most már nagyszerű?

Nincs mód, hogy ezeket úgy megválaszoljuk, hogy nem tudjuk, mi a vége.


Közben Sarah Rees Brennan is írt ezügyben egy posztot:

Csodálkoztam, honnan vannak az új Tumblr követőim. Helló, drágáim!
(Az írói találkozónkon ülök. Az emberek alkalmanként odajönnek, hogy írói kérdéseket tegyenek fel, mint például hogy "Jace nem túl perverz ebben a történetben?", én pedig mindig azt felelem, hogy nem.)
TUDOM, HOGYAN fog végződni a Mennyei tűz városa, de soha nem mondom el, mert akkor Cassie is elmondja, mi lesz az Unbroken vége. Ez az írói barátságok természete: nagyrészt zsaroláson alapulnak, néha pedig még más bűnökön.)
Valójában tudom azt is, hogyan végződik a Dark Artifices, és minden tudok arról, mi történik Holly új tündéres könyvében (újonnan választott a címe, általam, Faerie Hussy Bonanza. Holly azt gondolja, nem tartja meg a címet, de én tudom, hogy biztos befutó). Holly és Cassie mindent tudnak arról, mi lesz a Lynburn Legacy sorozatban, de a Boston trilógiáról, amit még ezután tervezek megírni, és még senki nem tudja, mi történik benne. 
ÉVEKIG TARTÓ ZSAROLÁS, ez a lényeg. A kötelékünk törhetetlen, és így jön a titoktartás! (Hacsak, mondjuk elrabolnak. Nézzétek, akkor énekelni fogok, élni akarok.)
Lennie kell olyan embereknek, akikben megbízol a környezetedben, így nem kötsz ki összegömbölyödve, ahogy azt mormolod: igen... igen... a végén az unikornis megeszi a világot, soha nem találják ki, zseniális! És nem próbálod meg a hajadat sajttal kifésülni. 
Szerintem J. K. Rowlingnak is voltak olyan emberei, akik tudták, hogyan fejeződik be a Harry Potter. És szerintem egy széfben tartotta őket.
Talán még mindig ott vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets