Blogger Widgets

2013. február 17., vasárnap

A Twilight utáni tinifilmek

Sziasztok!

A DailyNews lehozott egy cikket arról, hogy a Twilight sikere milyen hatással volt a filmiparra, és hogy melyek azok az új filmek, amelyekkel joggal tarthatnak igényt a tinik figyelmére. 

A cikkben több filmről is szó van, a Csontvároson kívüliekről írt dolgok a felsorolásnál nincsenek teljesen lefordítva, szóval ha ez is érdekel titeket, akkor kattintsatok a fenti linkre. :)

A fordítást köszönöm Alíznak! :D





A Twilight Saga maradandó nyomot hagyott Hollywoodban, egyre több olyan film tűnik fel, melynek igazi célközönsége a tinédzser lányokon alapszik

Példának The Mortal Instruments: City of Bones (Csontváros), Beautiful Creatures (Lenyűgöző Teremtmények), Warm Bodies (Eleven testek) és The Host (A burok)



Az Alkonyat napja talán leáldozott, de kijelenthetjük, hogy a filmek „csillogása” letette kézjegyét a filmes iparban.


Nem csak  Twi-hardok szíve remegett meg a Stephenie Meyer által alkotott romantikus vámpír/vérfarkas/ember szerelmi háromszög következtében, hanem a stúdióvezetőké is.

Megdönthetetlen bizonyíték van arra, hogy a fiatal lányok kifizetik a pénzt mozijegyekért, ha van más választásuk is, minthogy robbantós-autóversenyzős filmeket kelljen végigülniük a pasijukkal, vagy éppen egy romantikus komédiát az anyjukkal.


Az elkövetkezendő hónapokban számos YA könyvön alapuló, természetfölötti kalandokkal megspékelt románc landol majd a piacon. Az útjukat már megalapozta az öt Twilight film, ami több, mint 3.3 milliárd dollárt termelt világszerte. Példának megemlítve -- Warm Bodies (Feb. 1), Beautiful Creatures (Feb. 14), The Host (Márc. 29) és a The Mortal Instruments: City of Bones“.


- Az Alkonyattal való összehasonlítás egy kétélű kard - mondja a Warm Bodies rendezője, Jonathan Levine, aki Isaac Marion regényének adaptációját készíti, amiben egy zombi beleszeret egy emberbe. - Természetesen akarod, hogy megüsse azoknak a filmeknek a sikermércéjét, de egyben azt is, hogy a film egymaga is helyt tudjon állni.


- A stúdiók éveken keresztül figyelmen kívül hagyták a tini lányokat - mondja Paul Dergarabedian, Hollywood.com filmes bevételeinek elemzője. - Stephenie Meyer pont ebbe az űrbe trafált bele, és ez meg is hozta a változást az iparban.


- Míg a tini fiúk elkezdtek bent tespedni és videójátékozni, addig a másik nem elkezdett moziba járni.


Jóval azelőtt, hogy Meyer könyvei kijöttek volna, egy ízig-vérig fantasy rajongó, Cassandra Clare elhatározta, hogy megírja a Végzet ereklyéi sorozatot, megalkotva egy olyan erős főhősnőt, aki szerinte hiányzott eddig a műfajból.


Most láthatja, amint ugyanez a képernyőn megy végbe.


- Amikor a „Twilight Effektus”-ról beszélsz - mondja Clare -, az világos, hogy mindenféle embere kíváncsi volt arra, hogy mi lehet ez a nagy film, ami alapvetően egy nagyszerű és érdekes kalandfilm, ami történetesen egy teljesen átlagos lányról szól. - Ez nem csak arról szól, hogy boszorkányok varázsolnak: Az éhezők viadala, Suzanne Collins disztópikus trilógiájának első könyve, csak az USA-ban 408 millió dolláros sikert tudhat magáénak.


- Ezek a filmek megpróbálják helyreállítani az egyensúlyt - nyilatkozta Andrew Niccol, A burok (S. Meyer) rendezője. - Igen, itt az ideje.


Itt vannak a versenyzők a tini kasszasiker trónjáért:



Warm Bodies – Eleven testek

Alap: Isaac Marion 2011-es regénye

És, hogy az Alkonyat rajongóinak mennyire fog tetszeni?: Nem igazán. Nem az az elsöprően romantikus film, inkább mondhatjuk romantikus komédiának.

A sztori elég érdekes. A zombi srác (Nicholas Hoult) beleszeret az emberlányba (Teresa Palmer), miután elfogyasztotta a pasijának az agyát. (Izgi, nem? :D )

- Ez egy fickó, aki meg akar szerezni egy lányt, csakúgy, mint minden romantikus komédia főszereplője, akinek nincs elég önbizalma, és nem tudja kifejezni önmagát - mondja Levine.



Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények

Alap:  Kami Garcia és Margaret Stohl Caster Chronicles sorozatának első része

Alkonyat fanoknak: Eléggé hasonló, de mégsem. A karakterek földhözragadtabbak.

- Ez egy szerelmi történet, ha a fiúk meg akarják nézni a barátnőjükkel, akkor meg fogják, ha nem akkor a lányok remélhetőleg egyedül nézik majd - nyilatkozta Richard LaGravenese rendező.

A sztori: Az ember Ethan (Alden Ehrenreich) beleszeret egy boszorkányba (igézőbe), aki a jó és rossz között őrlődik.



 
The host - A burok

Alap: Stephenie Meyer azonos című regénye

Twilight fanoknak: Amilyen közel csak lehet, hiszen Meyerről van szó.

A 18 éves New York-i születésű Saorise Ronan talán joggal kérdezhetné, miért csak egy fizetést kap a filmért. Egy emberlányt játszik, akinek a testét átvette egy idegen lélek, és egyike azoknak, akik le akarják igázni az emberiséget. Itt Stephenie túltesz önmagán, hisz nem egy szimpla szerelmi háromszöget ad, hanem egy teljes szerelmi négyszöggel kecsegteti az olvasókat/nézőket.





Végzet ereklyéi - Csontváros

Alapja a Cassandra Clare által írt Végzet ereklyéi sorozat első kötete.

Hogyan tetszik majd az Alkonyat fanoknak?: Hát, ez lényegesen akciódúsabb, így a fiúk, akik randizni visznek egy lányt, nem fogják halálra unni az egészet.

Miután Clare Brooklynba költözött, elhatározta, hogy tollat ragad, és megteremt egy fantasyvilágot új otthona köré – így született meg a 15 éves Clary Fray (Lily Collins), aki egyik napról a másikra belecsöppen egy rejtett világba.


- Talán a forgatás nem New Yorkban volt, de Torontóban lenni a végére már olyannak tűnt, mintha a saját fejemben sétálgattam volna - mondja az írónő. - A könyvtár díszlet, ahol majd egy kulcsfontosságú csata zajlik le, tele van gondosan, kézzel megfestett könyvekkel. Aztán végig kellett néznem, ahogy az egészet szétszedik – teszi hozzá nevetve.

- A legtöbb színészek maga csinálta a kaszkadőrmutatványát – meséli. - Szóval igazán idegtépő volt végignézni, ahogy fölmásznak azokra az igazán magas helyekre és leugranak erkélyekről.

- És én közben csak arra tudtam gondolni, hogy kérlek ne halj meg, mert különben annyi a filmnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets