Blogger Widgets

2013. február 19., kedd

Az Árnyvadász nevek

Sziasztok!

Az Examiner lehozott egy jó kis cikket az Árnyvadász nevekkel kapcsolatban. Íme:


Már csak egy hónap van Cassandra Clare Infernal Devices sorozatának utolsó részéig, a Clockwork Princessig (2013. március 19.). Míg a rajongók lelkesen várják a befejezést, engem legjobban az Árnyvadász családfa érdekel, ami Clare elmondása szerint az első kiadásokban lesz. 

Talán az egyik legérdekesebb dolog Clare Árnyvadász krónikák sorozatában a családi nevek folytonossága. Ki nem gondolt a The Mortal Instruments Alecjára és Isabelle-jére, amikor találkoztunk a két testvérrel, Gabriel és Gideon Lightwoodal az Infernal Devicesban? Természetesen a név, ami a két sorozatban a legnagyobb párhuzamot jelenti William Herondale-é és Jace Waylandé. Jace persze bonyolult eset a nevét illetően. Wayland, Morgenstern, Lightwood, Herondale. A nap végén mégiscsak vér szerinti Herondale, és ilyenformán rokona a hozzá hasonlóan szellemes, szarkasztikus és megkínzott Willnek. 

És aztán ott van Tessa, aki maga a rejtély. A legnagyobb kérdés, amit a Clockwork Princess megválaszolhat, hogy ki/mi Tessa Grey? A hasonlóság a Grey és a Fray között szembetűnő. Lesz valami kapcsolat a két sorozat főhősnői, Tessa és Clary között?

Néhány Árnyvadász név nem bukkan fel mindkét sorozatban, ami szintén felvet néhány kérdést. Ezek a családok kihaltak? Az Infernal Devicesban ott a szeretetreméltó Charlotte és Henry Branwell, egy név, ami nem bukkan fel a The Mortal Instrumentsben. És hol vannak a Morgensternek?

Egy nagyon érdekes megegyező név az Infernal Devices Jem Carstairsének és Emma Carstairsnek, az eddig még meg nem jelenet Dark Artifices szereplőnek a neve. Ez nyilvánvalóan beindítja a rajongókat, hiszen az utolsó Infernal Devices kötet alapján Jem egészségügyi állapota nem tűnik túl jónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets