Blogger Widgets

2013. február 22., péntek

A herceg (újra)olvasás - 2. fejezet

Sziasztok!

Itt a mai adag az (újra)olvasáshoz. :D

2. fejezet - Reparáció

Első körben megint a fejezet eleji idézetről. A forrás ott van, ehhez nem nagyon van mit hozzáfűzni, talán annyit, hogy a teljes verset angolul itt olvashatjátok.

És akkor röviden arról, hogy mi is történik a fejezetben. Alapvetően három részre lehet osztani. 
Az első rész Tessa szemszög. Az Intézet Árnyvadász lakói és Tessa könyvekben és újságokban kutatnak, hátha találnak valamilyen információt, amit felhasználhatnak a Mortmain utáni nyomozásban. Will és Jessamine civódnak, aztán megjön Énókh testvér, Charlotte pedig fogadja őt. Közben Jemnek új ötlete támad: a repariációs feljegyzésekben lehetne kutatni, hátha Mortmain hivatalosan is nyújtott be panaszt az Árnyvadászok ellen.
A második rész Will szemszög. A fiú ellátogat Magnushoz, aki éppen egy démont idéz meg a megbízására, de sajnos nem a megfelelőt. Magnus ezután próbálja kideríteni, hogy az a bizonyos démon, amit keresnek, milyen átkot bocsátott Willre, de a fiú nem akarja elárulni. 
A harmadik rész Sophie szemszög. A lány - miután meghallja, hogy Jem és Tessa közelednek -, elbújik az egyik szobában, és onnan figyeli őket. Titokban szerelmes Jembe, és tisztában van vele, hogy a fiú pedig Tessába. Viszont ennek ellenére nem képes nem kedvelni a lányt, és ahogy hallgatja őket, hirtelen rádöbben a beszélgetésükből, hogy talán nem is ismeri igazán Jemet. Közben megjelenik Jessamine, és Sophie látja, ahogyan férfi csizmát és férfi kalapot viselve kioson. 

És akkor a személyesebb véleményem, hogy én mit imádtam ebben a fejezetben. Az első részben a párbeszédek. Ebben a részben mindenkinek van valamilyen jó mondata: Jemnek a nap keleten keles mondata, és Will ehhez kapcsolódó megjegyzése. (Amúgy Will minden megjegyzése ebben a részben!) Aztán az, ahogyan Henry ledrágámozza Jemet, mert annyira elmerült az olvasásban, hogy észre se vette, amikor a nő kiment. Jessamine-nek pedig volt egy mondata, amit én nagyon szerettem, de a magyar verzióban valamiért nincs benne. (Mivel párhuzamosan olvasom most magyarul és angolul, feltűnt.)
A magyar verzió 42. oldalán van az a rész, hogy: "De Will már ott sem volt." Aztán a következő bekezdés úgy kezdődik, hogy "Tessa reszkető kézzel..." Na, e között a két bekezdés között van még egy sor az eredetiben. Méghozzá ez:

"Jessamine visszaült a székébe, barna szemével vizsgálódón figyelte őket. - Milyen érdekes."

Tehát Jessamine is tisztában van vele, mi megy itt. Mindenki tudja, csak ők hárman nem. xD

A második rész. Imádtam, ahogyan Magnus a démont kezelte! Abszolút a kezében tartotta a dolgokat, ő irányított, neki egy kis kék démon nem dirigálhat! Az is nagyon tetszett, ahogy próbálta kiszedni Willből, hogy milyen átokról van szó. Néhány dolgot nyilvánvalóan sejt már, hiszen nagyon is jó helyen tapogatózott Tessával kapcsolatban. 
Jaj, és egyrészt érdemes lehet megjegyezni Will démonjának a külsejét, másrészt ami engem nagyon elgondolkoztatott az az, amit a démon mondott a Pandemoniumról. Csak én szeretnék olvasni egy Cassie történetet, ami ott játszódik? Nagyon érdekes lenne szerintem. 
Ja, igen, és megjegyezném, hogy Thammuz nem Cassie által kitalált démon. 

A harmadik részhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy egyszerűen nem értem, Tessa hogy nem veszi észre a nyilvánvalót! Jem bókol neki, elpirul mellette stb. Érthetetlen! Mindenesetre szegény Sophie-t sajnálom kicsit, de már ebből a kis részből meggyőződésem, hogy nem Jem neki az igazi, és ezt a szíve mélyén ő is tudja. Jessamine pedig nem kicsit (nagyon!!!) gyanús.


A Mundie Moms mai kérdései, amelyekre itt válaszolhattok, ha nyerni szeretnétek dedikált CP-t:
  • Mit gondoltok Jessamine hozzászólásáról, hogy "mintha hozzá akarnék menni egy árnyvadászhoz". Figyelembe véve a tényt, hogy ő is egyikük, mindig azt gondoltam, hogy ez a hozzászólás olyan, mintha nem tekintené magát annak, sőt jobbnak gondolná magát. Egyetértetek vagy szerintetek indokolt a megjegyzése?
  • Imádtam látni, hogy Charlotte mintha kicsit előbújt volna a kagylóhéjából. Mit gondoltok, megvan Charlotte-ban az, ami ahhoz kell, hogy megtartsa a pozícióját az Intézet élén?
  • Imádom Tessát, Jemet és Willt ebben a fejezetben. A beszélgetésük Mortmainről nagyon szórakoztató. Imádom, ahogy Will mindig bedob valamilyen fóbiát vagy betegséget. Ti mit szerettek a legjobban a hármuk kapcsolatában?

1 megjegyzés:

  1. Nekem a genufóbiás rész a kedvencem... Azon még mindig meghalok. :D

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets