Blogger Widgets

2012. december 17., hétfő

Zakariás testvér - Bevezető

Sziasztok!

Tegnap a 12 nap karácsonyra írt egyik írás (az enyém :P) megint csak felkavarta a Zakariás testvér körüli viszonylagos állóvizet. 



Sokan kérdezték, hogy ki ez a Zakariás testvér (már nem olyan értelemben, hogy ki volt, hanem hogy hol szerepel), mi ez a sok teória körülötte, honnan indult, és most akkor egyáltalán mi ez a Will/Jem dolog. 


Már régóta tervezek írni Zakariás testvérről részletesen. Egészen őszintén eddig is csak azért nem tettem, mert tényleg annyi információ van ezzel kapcsolatban, hogy nem kis feladat összegyűjteni, de a tegnapi nap új löketet adott, és megkísérlem a lehetetlen: összegyűjtöm az egyes teóriákat. (Részleteiben több száz teória is van ezzel kapcsolatban, és most leginkább a fő vonalra fogok koncentrálni, azaz annak megválaszolására, hogy KI, a hogyan, mikor, miért stb. kérdésekre képtelenség hozni az összes teóriát.)

Tehát akkor néhány szó Zakariás testvérről azoknak, akik nem emlékeznek rá. Zakariás testvér egy Néma Testvér, aki először a Bukott angyalok városában szerepel. Ha nagyon alapjaiban nézzük a dolgot, ez az, amit biztosan tudunk róla. 

Honnan jött ez az egész teória dolog? Miért gondoljuk, hogy valamiért több szerepe lesz? Nos, az egész dolog ott kezdődött, hogy a rajongókban felmerült a kérdés, hogy honnan került elő új Néma Testvér, amikor Valentine elvileg megölte őket. (Jelentem, nem ölt meg mindenkit, csak azokat, akik éppen ott voltak, legalábbis jelenleg ez a válaszunk van a kérdésre.) Ennek okán mindenki jobban megnézte magának Zakariás testvért. És Zakariás testvér személye kétségtelenül sok kérdést vet fel. Egyrészt tudjuk, hogy valamiért különbözik a többi Néma Testvértől. Ez külső jegyekben is látszik (pl. nincs bevarrva a szája), másrészt belső dolgokban is, pl. Clary szerint sokkal több érzelem van benne, mint a többi Néma Testvérben. Innen jött a kérdés, hogy Zakariás miért különleges? Ami elvezetett oda, hogy lehetséges, hogy abból fakad a dolog, amit azelőtt csinált, hogy Néma Testvér lett. (Hiszen tudjuk, a Néma Testvérek egykor ugyanolyan Árnyvadászok voltak, mint a többiek.) Akkor vajon ki lehetett Zakariás, mielőtt Néma Testvér lett?

Nos, Cassie nem válaszolt a kérdésre egyenesen. Ez mindig gyanús. És tudjuk, hogy a sorozatokat több szálon összeköti. És ekkor jött a bomba: Mi van, ha valamelyik Pokoli szerkezetek szereplő az? Mi van, ha Will? Mi van, ha Jem?

Amikor pedig erre konkrétan rákérdeztek, Cassie végül annyit mondott, hogy ismerjük Zakariást, vagyis azt, hogy ki volt előtte. Azaz már olyan szereplő, akiről minimum említés szintjén hallottunk. 

És akkor innen el is jutottunk a témához, amit most néhány részen keresztül feszegetni fogunk:
KI VOLT ZAKARIÁS TESTVÉR, MIELŐTT NÉMA TESTVÉR LETT?

TMI bakancslista: Rájönni, hogy kicsoda Zakariás testvér valójában


Ezzel kapcsolatban szeretném leszögezni, hogy ha valaki azt várja, hogy majd megmondom, hogy XY Zakariás testvér, mert... Akkor az csalódni fog. Ugyanis minimum négy olyan szereplő van, akikről be tudom bizonyítani, hogy ő Zakariás. Kemény dió, ugye? Négy szereplő mellett és ellen lehet tisztán, pontosan érvelni, és tulajdonképpen nincs kiút. Mert mindenre van egy de...

Hozzátenném, hogy Zakariás testvérrel kapcsolatban a legtöbb nyom megközelítés kérdése, szóval könnyen lehet, hogy ha mondok egy érvet, hogy ezért Will, akkor ugyanezt másként értelmezve pontosan azt bizonyítaná, hogy Jem. Mint mondtam, nincs kiút.

Cassie ráadásul azt mondta, hogy hamis nyomokat is írt a könyvekbe, ami tovább bonyolítja a helyzetet. 

Hogy ki Zakariás testvér, egyelőre csak találgathatjuk. De Cassie ígérete szerint vagy a Clockwork Princessből vagy a City of Heavenly Fire-ből meg fogjuk tudni a választ. 

Addig is készüljetek, mert hozom a lehetőségeket! :D

És csak hogy vidáman fejezzük be a bevezető posztot, a legviccesebb válasz, amit eddig olvastam, illetve azt is tökéletesen mutatja, hogy reménytelen biztos választ találni:

"1. teória"

 Zakariás testvér Will és Jem szerelemgyereke a Clockwork Princessből. Csak ez magyarázza meg, miért vannak mindkettőjükre hajazó tulajdonságai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets