Blogger Widgets

2012. december 17., hétfő

12 nap karácsony 5. nap - Esküvő

Sziasztok!

És akkor végül az én szösszenetem.

Összekötve


A fehér falak most valahogy másnak tűntek. Jocelyn sokszor járt már a Szövetség Termében, de ezúttal hevesebben dobogott a szíve. Még soha nem volt olyan boldog, mint abban a pillanatban. Lehet, hogy még csak tizennyolc éves, de máris megtalálta, akit szeret. És férjhez megy!

Még egyszer végigsimította földig érő selyem ruháját. Az arany szín és a selyem kissé túl kihívónak tűnt Jocelyn számára együtt, de meggyőzték róla, hogy tökéletes. Ő pedig azt akarta, hogy az legyen. Valentine a legszebb férfi a világon, és ő méltó akart lenni hozzá.

Valaki megérintette a vállát, és Jocelyn rögtön tudta, hogy ki az.

– Lucian – mosolygott, aztán megfordult.

– Mindjárt itt lesz – bólintott a férfi, és megölelte. Jocelyn örült neki, hogy Lucian ott van vele abban a pillanatban. Olyan volt, mint a biztos pont a hihetetlenben. Mert még mindig hihetetlen volt, hogy Valentine őt választotta.

Lucian viszont mindig valóságos volt. A legjobb barátja és Valentine parabataija. Egy család lesznek, ők hárman. Hárman a világ ellen, bármi jön is.

Aztán sorra szállingózni kezdtek az emberek. Az ő szülei, Valentine szülei, a Kör tagjai.

Aztán megjelent ő is. Hófehér öltönyt viselt, és tényleg úgy nézett ki, mintha fény sugározna belőle. Amikor a Szövetség termének üvegtetején keresztül egy napsugár a férfira vetült, szinte angyalnak látszott. Szélesen mosolygott, elbűvölő volt, mint mindig. Laza léptekkel indult el Jocelyn felé, aztán amikor odaért, megfogta mindkét kezét.

Lucian hátrébb húzódott, aztán szép lassan a tömeg köréjük gyűlt. Szabályos kört formáztak körülöttük. Mindenki néma csendben volt. A házasság szent dolog. Az egyik legkomolyabb szertartás, amire egy Árnyvadász vállalkozhat, ennek megfelelően is kezelték.

Valentine ezt a szertartást is olyan természetességgel és határozottsággal kezelte, mint minden mást az életben. Ez volt az egyik dolog, amit Jocelyn úgy szeretett benne.

Elengedte Jocelyn egyik kezét, aztán az irónjáért nyúlt. Olyan volt a kezében, mintha csak egy ecset lenne, gyengéden tartotta az ujjai között. Szinte hihetetlen volt, hogy ezek a kezek egyik pillanatban olyan vadsággal forgatják a kardot, a következőben pedig képesek ilyen finom érintésekre. De Valentine ilyen volt.

Tett egy apró lépést a lány felé, már egészen közel volt hozzá, szinte egymáshoz értek. Aztán lágyan megérintette a nyakát, végigsimított rajta, majd lejjebb csúsztatta a kezét, hogy félrehúzza Jocelyn ruháját.

Jocelyn szíve hatalmasokat dobbant, úgy verdesett, mint egy kismadár. Mintha tudta volna, hogy a rúnát neki szánják, közvetlenül a szívének, ami mostantól a férjéért dobog.

Valentine hozzáérintette a bőréhez irónja végét, és már rajzolta is a rúnát. Jocelyn érezte, ahogyan félkört kanyarint, majd precízen folytatta az apróbb részekkel. Aztán amikor ezt befejezte, finoman visszatolta a ruhát a helyére, és egy égető pillantással ajándékozta meg, mielőtt a kezéért nyúlt volna. Most a karja következett, amellyel védeni fogja a férjét a legkeményebb harcokban is.

Jocelyn menyasszonyi ruhájának nem volt ujja, így azt nem kellett félrehúznia, akadály nélkül rajzolhatta fel még egyszer a rúnát.

Aztán Valentine rúnái következtek. Jocelyn is előhúzta a saját irónját, és meglepve tapasztalta, hogy remeg a keze. Pedig neki soha nem remegett a keze. És nem oka izgalomra. Ő rajzolta a legjobb rúnákat az ismerősei közül, és ezt még gyakorolta is az esküvő előtt. A férfinak ugyan nem merte elmondani, mert tudta, hogy kinevette volna érte.

Szinte teljes kábulatban rajzolta fel ő is a két jelet Valentine izmos mellkasára és karjára, amíg Lucian fogta a férfi ingét és zakóját.

Amikor mind a négy rúna elkészült, Valentine hangja csendült a Teremben.

Vincolati usque mortem.

Vincolati usque mortem – ismételte Jocelyn is a szavakat.

Összekötve a halálig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets