Blogger Widgets

2012. december 22., szombat

12 nap karácsony 10. nap - A Kör

Sziasztok!

Ez Fummie alkotása, amit tegnap ígért. :P



Aranyfény

Jocelyn elmosolyodott, ahogy meglátta Valentine-t belépni a terembe. A fiú úgy nézett ki, mint egy angyal, elég nagy feltűnést keltett megjelenésével; fehér ing és nadrág volt rajta, ami csak még jobban kiemelte szőke, szinte már fehér haját. A vékony anyag mögött látszottak a karjára és mellkasára rajzolt fekete rúnák. Jocelyn zöld bársonyruhát viselt, illett a szeméhez és vörös, kontyba tűzött hajához. A terem lenyűgöző volt: fehér és arany pompába öltöztették a helyiséget, a magas mennyezett gyémántként csillogott, középen pedig helyett kapott egy szökőkút. A szervezők most igazán kitettek magukért, hiszen ilyen gyönyörű és csillogó bálon még sosem vettek részt. Valentine, ahogy meglátta Jocelynt, odasietett hozzá, hogy csókkal üdvözölje kedvesét, minden héten eljöttek a bálra, ahogy a Kör legtöbb tagja, most sem volt ez másként. Lucian, mint mindig, parabataia társaságában lépett be az ajtón, de mivel mindenki az angyalra hasonlító Árnyvadászra figyelt, ezért senkinek sem tűnt fel a szürke inget viselő fiú.
- Lucian, annyira örülök, hogy eljöttél – üdvözölte Jocelyn széles mosollyal barátját.
- Jocelyn, most is gyönyörű vagy – mosolygott vissza a férfi. Idegesen nézett körbe, nem ámulva, inkább, mint aki felméri a terepet. Láthatóan feszengett, sosem szerette a bálokat, ha tehette, kihagyta, viszont Valentine-t a világ végére is követte volna, és ha a fiú úgy kérte, hát ő jött.
- Az én Jocelynem mindig gyönyörű – vetette közbe Valentine, majd átkarolta szerelmét, aki pirulva fogadta a bókot. Bár már több mint egy éve együtt voltak, a nő még mindig nem szokta meg a sok felé forduló figyelmet. Nem csak barátjától, hanem, mindenki mástól is, hiszen Valentine volt a Kör vezetője, a Kör összes tagja bízott bennük, hallgatott rájuk, figyelt a szavukra, akár a férfi beszélt, akár Jocelyn. Igyekezett mindig jól dönteni, helyesen cselekedni, de mindig szem előtt tartotta Valentine érdekeit.
- Felkérhetlek egy táncra? – nyújtotta a karját a szőke fiú a lány felé kissé meghajolva, aki előbb ránézett Lucianra, és csak azután bólintott. Kezét a fiúéba csúsztatta, majd a táncolók közé léptek, és felvették a lassú ritmust. Boldognak tűntek, gondtalannak, és azok is voltak, Valentine talán nap nap után azon gondolkozott, mit lehetne megváltoztatni, jobbá tenni a Klávéban, most viszont ő is félretette gondjait, és csak élvezte a táncot, hogy Jocelyn testét szoríthatja, láthatja a ragyogást a szemében. A lány élvezte a táncot, örült, hogy egy éjszakára félreteheti a gondokat, a szervezést, az újabb megoldandó feladatokat, és csak arra kell koncentrálnia, hogy ne essen el, ami meglepően könnyű volt. Valentine nem csak okos és lenyűgöző volt, hanem remek táncos is, siklottak a teremben, mint két angyal, és úgy is néztek ki. A fiú úgy sugárzott, hogy elnyomta még a mennyezet ragyogását is, a belőle áradó erő és hatalom mindenkit elbűvölt. Nem véletlenül volt ő a Kör vezetője. Nem csak okos ötleteit szerették, azt, hogy változtatni akar, hanem vonzotta őket a különleges energia.
A zene egy pillanatra elhallgatott, míg átadta a helyét egy más ritmusnak, de a pár ezt már nem várta meg, a terem szélén álló asztalokhoz mentek, hogy leüljenek egy kicsit. Lucian éppen Robertnek magyarázott valamit nagy hévvel, amikor csatlakoztak hozzájuk.
- …akkor rejtőzködnünk sem kéne, sokkal több elismerést kapnánk a kemény munkánkért – fejezte be, mikor Valentine és Jocelyn leültek asztalukhoz, majd barátjához fordult. – Épp azt ecseteltem Robertnek, milyen zseniális ötleted támadt legutóbb – magyarázta vidáman.
- Lucian, ha mindenkinek elmeséled, nem is lesz értelme a következő gyűlésnek – nevetett a szőke, szavaival ellentétben egy csepp harag sem volt benne. Imponált neki a figyelem, és az irányába mutató csodálat, jól érezte magát benne.
- De olyan jó ötleteid vannak mindig, hogy képtelen vagyok magamban tartani – szabadkozott Lucian, habár nem volt bűntudata. Nem sokára úgyis minden tag meg fogja tudni, mit terveznek, mit számított, hogy valaki kicsit hamarabb értesül az információkról.
- Azért legközelebb igyekezz magadban tartani, nem véletlenül beszéljük ezt meg a gyűléseken – felelte Valentine, majd meg sem várva a választ szétnézett a teremben. A középen álló szökőkút láttára felcsillant a szeme, majd felpattant székéről.
- Hölgyem – fordult Jocelyn felé, és újból nyújtotta a kezét.
- De hát csak most ültünk le – válaszolt a lány, azonban hagyta, hogy kedvese oda vezesse, ahova szeretné. Mielőtt belevesztek volna a tömegbe, Valentine még egy cinkos kacsintást küldött Lucian felé, aki szájával a „Sok szerencsét!” tátogta vissza.
A szőke Árnyvadász megállt a szökőkútnál, szembefordította magával az értetlen lányt.
- Jocelyn, drágám – kezdett bele, úgy tűnt, nehezen találja a szavakat. A lány még sosem látta ilyennek, mindig magabiztos ember volt, aki tudta, mit kell mondani. – Elég régóta ismerjük egymást, és már jó ideje annak is, hogy együtt vagyunk. Talán túl fiatalnak gondolod magad, de szeretjük egymást… szeretlek… hát akkor mire várjunk? – kérdezte, majd lassan féltérdre ereszkedett, miközben egy dobozkát halászott elő zsebéből, ekkor látta meg Jocelyn arcán a meglepetést és az örömöt, és tudta, hogy milyen választ kap majd a kérdésére.
- Jocelyn Fairchild, megtisztelnél azzal, hogy hozzám jössz feleségül?
A lány arcára minden érzelem kiült, amit most már a teremben lévők leplezetlenül bámultak, a leírhatatlan boldogság mellett volt hitetlenkedés és vágy is.
- Igen – nyögte halkan, majd elképedve figyelte, ahogy Valentine az ujjára húzza a gyűrűt, melynek arany csillogása fényesebbnek tűnt az egész bálnál.
- Köszönöm – lehelte Valentine, miután felállt, majd magához vonta szerelmét egy csókra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets