Blogger Widgets

2012. december 19., szerda

12 nap karácsony 7. nap - Víz vagy kék szín

Sziasztok!

És érkezik a napi Fummie adag is. :)



Eső

Napok óta ette a szívét a bánat, hiába próbált tőle megszabadulni, tehetetlen volt. Újra felkerekedett, sétálni indult, mint mindig ilyenkor, a friss levegő és a mozgás kitisztította a fejét. Céltalanul járta a várost, gondolatai kicsit sem azzal törődtek, merre megy éppen, a lába úgyis tudta önmagától, hol van a kedvenc helye, ahol végre egyedül lehet. Az eső közben eleredt, ő pedig egy cseppet sem bánta ezt. Szerette az esőt, a cseppek halk koppanását hallgatni, bőrig ázni, és közben nem gondolni semmire. Most is jól jött, pont illett a hangulatához.
Két magas épület közt befordult egy sötét sikátorba. Minden normális ember igyekezett volna minél gyorsabban elhagyni a helyszínt, de nem ő. Tudta, hogy itt nem eshet baja, hiszen évek óta senkit sem látott a környéken, akárhányszor jött is erre. A bal oldali épület oldalán tűzlépcső vezetett végig egészen a tetőig, ezen mászott fel. A magas ház tetejéről belátta az egész várost. Az otthonát, amit imádott, a fényeket, amelyek úgy ragyogtak, mint milliónyi szentjánosbogár, a hangokat, a soha el nem múló nyüzsgést. A csillagokat ugyan nem lehetett látni a nagy fényszennyezés miatt, de nem bánkódott emiatt, a felhők most úgyis eltakarják őket.
Leült a tető szélén végigfutó párkányra, kicsit sem félt a magasságtól, olyan érzése volt, mintha a szél bármikor felkaphatná, ő pedig repülhetne a hátán, míg meg nem unja. Az egyenetlen beton apró mélyedéseiben megállt az eső, belenyúlt a piciny tócsába, és arra gondolt, milyen jó lenne most úszni egyet. Az eső úgy zuhogott, félő volt, hogy nem kell tó közelbe kerülnie, hogy olyan vizes legyen, mintha most jött volna ki belőle. Az éjjel feketévé változtatott mindent, de tudta, milyen színű lenne a víz, ha keresztülsütne rajta a nap. Fényes, ragyogó kék, pont, mint az Ő szeme.
Itt pedig újra eljutott a kezdeti gondolathoz, amit az eső szerencsésen kimosott az agyából. Nem akart gondolni, mert fájt. Fájt az elvesztése, az a sok befektetett energia, amit rászánt, és még csak meg sem köszönte. Kiadta neki a lelkét, átadta az egész szívét, hogy végül apró darabokban kapja vissza. Aztán csak elsétált, nem is törődve, milyen romokat hagyott maga mögött.
Nem akart nem gondolni, mert félt. Félt, hogy elveszti az emlékét, eltűnik, és nem marad a helyén semmi, csak a végtelen üresség.
Lassan kezdte önmagát is elveszíteni, de Őt nem akarta. Nem akarta, hogy ez legyen a vége, bánta, hogy nem másképp cselekedett. Újra átrágta magát a régi „Mi lett volna ha…?” kérdéseken, hasztalanul, mert válaszokat nem kapott most sem.
Azt mondják, a szerelem a legcsodálatosabb érzés a világon. Lehet, de ölni is tud.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets