Blogger Widgets

2013. augusztus 22., csütörtök

Miért fogod szeretni a Csontvárost, ha... szereted a Twilightot?


Sziasztok!

Tudjátok, hogy mennyire ellene vagyok annak, hogy a Twilighthoz hasonlítsák a Csontvárost vagy úgy alapjáraton bármit, de ez most teljesen jó szándékkal készült, és nem csak a Twilight, hanem több másik sorozat is terítékre kerül majd. 

Tehát:

7+1 ok, amiért a Twilight rajongói szeretni fogják a Csontvárost


1. Vámpírok és vérfarkasok

Bár a Twilighttól nagyon eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, nem lehet eltekinteni a ténytől: a Csontvárosban is vannak vérfarkasok és vámpírok! Ugyan nincsenek olyan központi szerepben, mint amilyenben a Twilight sorozatban, már rögtön az első részben megjelenik mindkét faj és a sorozat előrehaladtával nagyon is fontos szerepet játszanak a történetben.



2. Szerelmi szálak

Direkt nem szerelmi háromszöget írtam, mert a Csontvárosban ennél kissé kuszább a helyzet. Ha nagyon akarjuk, azért megvan a Twilight-féle szerelmi háromszög is: új, szexi fiú és régi, jó barát, plusz középpontban a lány. De azért írtam, hogy ennél bonyolultabb a helyzet, mert ez még kiegészül pár reménytelen szerelemmel, ami átszövi ezt a háromszöget is. Mindenesetre szerelmi szálakban semmiképpen sincs hiány, és a fő szerelmi szál legalább annyira magával ragadó, mint Bella és Edward szerelme, sőt... 


Háromszög helyett valami ilyesmire kell számítani...

3. Szexi pasik

Ha már szóba került a szerelmi szál, emellett sem mehetünk el. Igen, nagyon sok jó pasi van ebben a könyvben (a filmben pedig még inkább), szóval mindenki megtalálhatja a maga kedvének valót. Van itt rossz fiú, látszólag rossz fiú, aki a szíve mélyén jó, csak sebzett, vicces pasi, durcás pasi, középkorú jó pasi, ázsiai biszexuális boszorkánymester. Itt tényleg mindenki megtalálja, ami/aki tetszik neki, és ehhez még hozzájön a csodálatos szereposztás is. Konkrétan még a 2 percig szereplő kék hajú démon is jó pasi az elején! Szóval a nyálcsorgatás garantált.





4. Szerethető mellékszereplők

Egy jó történetben - legyen az könyv vagy film - nagyon fontos, hogy a mellékszereplők is érdekes legyenek. Ez a Csontvárosban legalább annyira adott, mint a Twilightban. Van itt egy Isabelle, aki nő és igazi harcos amazon. Aztán Alec, a kicsit morgós Árnyvadász, aki szerelmes a legjobb barátjába, és féltékeny az újfent megjelenő lányra. Magnus, akit képtelenség egy mondatban összefoglalni, de több száz éves biszexuális boszorkánymester, aki imád bulizni. És tényleg csak három szereplőt emeltem ki!  



5. Különleges képességek

Különleges képességekben a Csontvárosban sincs hiány! Vannak egyrészt a "hétköznapi" különleges képességek, amelyekkel az Árnyvadászok, boszorkánymesterek és a többi faj rendelkezik, ezenkívül főhősnőnknek még egy áldással meg kell küzdenie...



6. A múlt fontossága

A Twilightban is elég nagy szerepet kap az egyes szereplők múltja. Már csak azért is, mert vámpírok és öregek. A Csontvárosban sincs ez másként. Egyes szereplők múltja fontosabb másokénál, de alapvetően a főszereplők az előző generáció katyvaszát próbálják helyrehozni.  



7. Női főhős

Ezt a pontot azért hagytam a végére, mert Bella és Clary alapvetően nagyon különbözőek. Viszont elmondható, hogy bármennyi fiús tulajdonsága van is Clarynek, az, hogy a főhős nő, meghatározza a történetet. Clary is hajlandó küzdeni a szeretteiért, képes feláldozni dolgokat azokért, akiket szeret, néha túlságosan elhamarkodott, makacs, nem mindig veszi észre, ami a szeme előtt van...



+1 Jamie Campbell Bower
Igen, ezt direkt hagytam meg egy külön pontban. Jamie a biztos, közös pont, még akkor is, ha a Twilightban egy relatíve gonosz vámpír volt, itt pedig a főhősünk, aki Árnyvadász és démonokkal harcol. De Jamie az Jamie, ismerjük és szeretjük. :D


2 megjegyzés:

  1. mielött láttam ezt a filmet azalkonyat volt a mindenem,de a könyvet soha nem olvastam,viszont mióta a végzet ereklyéit megnéztem azóta próbálom beszerezni az összes kötete.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets