Blogger Widgets

2013. július 26., péntek

Csontváros újraolvasás - 6. nap

3. fejezet

Cím: Árnyvadász
Na igen, azt hiszem, ez nem szorul különösebb magyarázatra.


Tartalom:
Simon és Clary megérkeznek a Java Jonesba, és Clary nagy meglepetésére az egyik lánynak tetszik a fiú. Ekkor jön rá, hogy még soha nem gondolkozott rajta, jóképű-e. Simon siet leszögezni, hogy ne foglalkozzon vele, neki más tetszik, de azt már nincs ideje elmondani, hogy ki, mert közben Clary meglátja Jace-t, és arra is rájön, hogy csak ő látja.
Clary kimegy a fiú után az utcára. Jace elmondja, hogy a mondi olyasvalaki, aki az emberek világából való, és nem érti, hogy Clary miért látja, amikor ő is csak egy mondi. Amikor megnézi a jobb kezét, nem talál rajta semmit, de ígérete ellenére, miszerint békén hagyja, ha megmutatja a kezét, az Intézetbe akarja vinni. Közben megbizonyosodik róla, hogy Clary Látó, azaz látja többek között a tetoválásit, amikről kiderül, hogy rúnáknak hívják őket, és erősebbek, gyorsabbak stb. lesznek tőlük. Valamennyit elhadar ezenkívül az Alvilágiakról és az Árnyvadászokról is.
Közben az anyja telefonál, és Clary már épp indulna haza, de Jocelyn kétségbeesve utasítja, hogy semmiképp se menjen haza. Clary vissza akarja hívni, ezért elveszi Jace telefonját, hiába mondja a fiú, hogy az nem telefon. Haza akar menni, és megkarmolja Jace-t, hogy a fiú engedje, és amikor visszanéz, már megint nem látja.


Érdekességek:
  • Jace balkezes.
  • Jace kezén egy szem alakú rúna van, ez a Clairvoyant sight rúna, a Látást segíti, ezért a legtöbb Árnyvadásznak van ilyen rúnája.


Kedvenc idézetek:

- Jöjj, te hamis pusztító, becstelen ágyékom! Boríts be minden duzzanatot
szikkadt hevülettel!
Simon lejjebb csúszott a fotelban. - Légyszi, ne mondd el senkinek, hogy ismerem!
Clary kuncogott. - Ki használja egyáltalán azt a szót, hogy „ágyék"?
- Eric - mondta Simon komoran. - Minden versében van ágyék.
- Duzzadtan kínzatom! - nyüszítette Eric. - Agónia duzzad testemben.
- Lefogadom, hogy duzzad - mondta Clary. - Ő is lejjebb csúszott Simon mellé.”


- Szép név. Tudod, hogy így hívják a zsálya egyik fajtáját is? Régen az
emberek azt hitték, hogy ha megeszik a magját, láthatják a tündéreket. Hallottál erről?
- Fogalmam sincs, miről beszélsz.
- Nem tudsz valami sokat, mi? - kérdezte Jace.”


Azért nevettelek ki benneteket, mert viccesnek találom a szerelmi vallomásaitokat, főleg amikor viszonzatlanok - mondta. - És mert a te Simonod az egyik legmondibb mondi, akivel valaha is találkoztam.”

1 megjegyzés:

  1. "Sima kávét. Feketét... mint a lelkem."

    "A barátod versei rettenetesek. (...) Olyanok, mintha megevett volna egy szótárt, aztán véletlenszerűen elkezdte volna felöklendezni a szavakat."

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets