Blogger Widgets

2013. július 24., szerda

Csontváros újraolvasás - 4. nap

1. fejezet

Cím: Pandemonium
Nem túl bonyolult rájönni, hogy miért ez a fejezet címe: a klub, ahol Clary számára kezdetét veszi a kaland. Érdemes megjegyezni, hogy a Pandemonium névválasztás a klubnak nem véletlen. Milton már emlegetett Elveszett Paradicsomában így hívják a démonok lakóhelyét, még szerepel is benne a démon szó: PanDEMONium. A szó maga egyébként az angolban zűrzavart is jelent, ami szintén jó választás lehet egy ilyen szórakozóhely számára.

Tartalom:

Clary és Simon, a legjobb barátja a Pandemonium klubba igyekeznek bejutni, amikor is Clary kiszúrja az előttük sorban álló kék hajú srácot. Tetszik neki, és nem tudja elszakítani tőle a pillantását. Így veszi észre, hogy a fiú felfigyel egy fehér csipkeruhát viselő gyönyörű lányra, és ketten együtt elindulnak egy félreeső zugba. Ebben még nem lenne furcsa, de Clary látja, hogy két másik alak is követi őket, ráadásul kés van náluk. Simon nem látja őket, de Clary kérésére elindul, hogy szóljon a biztonságiaknak, de a lány látja, hogy nem fognak időben visszaérni, ezért inkább utánuk megy. Így lesz tanúja, hogy a három tetkós fiatal – Isabelle, Alec és Jace – megölik a kék hajú fiút, ám a holttest köddé válik, a gyilkosai pedig rejtélyes dolgokról beszélnek, amiket Clary nem ért. Árnyvadászok, démonok, mondik... Clary biztos benne, hogy mind megőrültek, mire azonban Simon visszajön, mindhárman köddé váltak, mintha ott sem lettek volna.

Érdekességek:
  • A kék hajú fiú állítása szerint vámpírvadász. Később ugye megtudjuk, hogy valóban léteznek vámpírok, és HAMUVÁROS SPOILER, Simon is az lesz.
  • Bár a haját égszínkékre festette, a kiálló tincsek pedig egy riadt polip csápjaira emlékeztettek” - Valószínűleg eredeti állapotában azok is lehettek.
  • A fiú kerek szeme túlságosan is világító zöld” – Újabb jel, hogy nem emberről van szó.
  • A klub leírása: Színes fények játszottak a táncparketten, és kékek, csillogó zöldek, izzó rózsaszínek és ragyogó arany színpompás tündérvilágává változtatták át.
  • nyakában vastag ezüstlánc lógott, rajta akkora sötétvörös kővel, mint egy csecsemő ökle” és „Clary még ilyen távolságból is látta a vörös követ a nyaka előtt. Úgy lüktetett a táncparkett lámpáinak fényében, mint egy önálló, test nélküli szív.” – A nyakláncot érdemes megjegyezni, mert később még előkerül, másik sorozatban is! És nem véletlenül lüktetett...
  • A DJ neve DJ Bat, azaz denevér → újabb vámpíros utalás 
  • A halvány fényben a lány félig áttetszőnek hatott, fehér ruhába burkolt színtelen testével olyan volt, mint egy angyal.” - Igen, ez a fejezet tele van olyan leírásokkal, amik utalások...
  • Jace felemelte a fejét, és elmosolyodott. Volt a gesztusban valami hátborzongató, ami azokat a dokumentumfilmeket juttatta Clary eszébe, amiket az oroszlánokról látott a Discoveryn. A nagymacskák éppen így emelték fel a fejüket, és szagoltak bele a levegőbe a zsákmány után kutatva.” – Az, hogy Jace-t oroszlánhoz hasonlítják, többször elő fog fordulni, és még a Cassandra Jean által rajzolt tarotkártyájára is rákerült.
  • Jace megpördült a tengelye körül. Annyira meglepődött, hogy a kés kicsúszott a kezéből, és hangos csattanással zuhant a betonpadlóra. – Jegyezzük meg, ritka pillanat! Jace nem szokta csak úgy elejteni a fegyverét. Volt egy eredeti prológus a Csontvároshoz, ami Jace szemszög volt, és abból kiderül, hogy Jace egy vörös hajú, zöld szemű lányról álmodott, akiről tudta, hogy mondén, mégis látta őt. Ezután következett volna ez a jelenet, szóval Jace meglepetése duplán indokolt – hiszen az álma is eszébe jutott valószínűleg, amikor meglátta Claryt.

    Maia a Csontváros első fejezetében!!! http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/maia-csontvaros-elso-fejezeteben.html
     


Kedvenc idézetek:

- Aztán meg - tette hozzá Simon -, azt is el akartam mondani neked, hogy újabban szívesen veszek föl női ruhákat. Meg lefeküdtem anyukáddal. Gondoltam, jobb, ha tudod.”


- Démonok - mondta ki elnyújtva a szőke, miközben mutatóujjával a levegőbe rajzolta a szót. - A vallás azt mondja róluk, hogy a pokol lakói, a Sátán szolgálói, mi azonban a Klávéban azokat a gonosz szellemeket értjük alatta, akik a mi dimenziónkon kívülről származnak...”


Mi ez? - robbant ki belőle, miközben Claryről társaira pillantott, mintha ők tudnák, hogy került oda.
- Egy lány - mondta Jace, aki lassan összeszedte magát. - Nyilván láttál már lányokat, Alec. A húgod, Isabelle is lány.”

1 megjegyzés:

  1. Amugy azt hiszem az elveszett lelkek városában említik hogy Maia falkában lévő barátja, Bat is dj, vagyis úgy rémlik.:)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets